Honda Invisus 2020: V8 Supercars fra Designer

Innen to måneder, har den brasilianske grafiker Leonardo Nitole Moreira opprettet en Honda superbil på datamaskinen. Hans Invisus kjører virtuelt til en V8-motor.

13/08/2017 Andreas Haupt en kommentar Powered by

Den digitale tidsalder gjør det mulig. Måned etter måned, flom nye bildesign studier av uavhengige artister på internett. En av de nyere design kommer fra Brasil og er dedikert til Honda.

Leonardo Nitole Moreira har samlet datamaskinen en super sportsbil av det japanske merket til sin smak. Resultatet ble en modell som kunne konkurrere med Aston Martin Vulcan visuelt ganske og ville være et tillegg til dagens NSX. Honda super benytter en V6 Biturbo og tre elektriske motorer som sammen gjelder et system produksjon på 581 hk. Konseptet med den brasilianske, men er basert på en V8. Motoren rabaukt, hvordan kunne det være noe annet med en ekte superbil med ambisjoner for balansert vektfordeling, på baksiden av sjåføren.

Honda Invisus ser optisk veldig raskt

Honda Invisus sa den 18 år gamle kunstneren kaller sitt arbeid viser en stor bakvinge at han er valgt for racerbanen. Kikket inkludert to store enderør av skjørtet, som i sin tur gjør inntrykk et større diffusor med fire vertikale elementer. Hele den bakre seksjon produserer Moreira carbonweave. I tillegg til vingen, sideskjørt, side kjøleinnløp, de tre blader på V8, de speilstøttene, utløpene fra de fremre fendere og støtfangeren foran.

Honda NSX, forfra Honda NSX Super test high-tech sportsbil med fedme

Visuelt Invisus ser virkelig fort. Den super sportsbil bygget brede og dype ender - som hvert barn på skolen kan se over taket. Karbonfiber på instrumentpanelet, midtkonsoll og ratt dominerer indre. Den instrumentpanelet bærer tre runde instrumenter - som sentral tachometer. Inkludert Invisus spiller sjåføren hastigheten. Kraftoverføringen ser ut til å ta en automatisk girkasse. Denne konklusjonen gjør at girspaken. Driveren brytere på rattet kontroller.

Den supersportsbil for 2020 bør ikke bære rundt for mange kilo med det. Dette er den svake som gjeldende NSX. Den hybride sportsbil tettet med full 59-liters tank bare 1772 kilo på vekten. Så var ikke mer enn en rundetid på 7:36 minutter i det i Super Test av sportsbil på Nordschleife.