Den nye VW Polo i testen: Er det fortsatt en liten bil?

Den nye VW Polo vokser for første gang på mer enn fire meter i lengde. Er det fortsatt en liten bil eller Polo har vært golfferdigheter? Først kjører inntrykk, bilder og priser.

28.08.2017 Dirk Gulde 19 kommentarer

Fiesta har allerede gjort det, selv Corsa har forlatt ham bak, og Polo gjør det nå også: spranget over mark på fire meter i lengde. Når dette var den naturlige grensen mellom liten bil og kompaktklassen - inntil da SUV kom og flyttet standarder for mange bilkjøpere. Med 81 millimeter til 4,05 meter, den sjette modellen generasjon av Polo vokste, akselavstanden faktisk økt med 94 millimeter, som det lyktes utviklerne å redusere overheng.

Til 335 liter vokst trunk

Derfor, i henhold til god plass viser seg nytte hovedsakelig passasjerer. Selv bak en 1,90 meter sjåfør som til nå har skjøvet tilbake sin plass, etterlater fortsatt nok plass for to voksne. Stammen Volumet steg til 355 liter til også betydelig 71st Vi vil spare deg nå sammenligninger med tidligere golf generasjoner, men liten bil-lignende som er egentlig ikke mer.

På den annen side: Han utvidet også med om lag syv centimeter, er Polo krever nå nesten en halv kvadratmeter mer plass enn noen gang før, noe som sannsynligvis ikke vil appellere til alle som er interessert. Avstanden til den faller opp i hvert fall fra stor.

Polo Prisene starter på 12,975 euro

Men de fleste kjøpere er sannsynlig å ha noe problem med det faktum at det er bare fire-dørs Polo. Forgjengeren, gjorde bare 20 prosent uten bakdørene, ofte for å spare den ekstra kostnaden for å ha slike viet kundeundersøkelser. Til tross for bedre utstyr (Front Assist med fotgjenger deteksjon, multi kollisjon brems, etc.) er det trendlinje grunnmodell (65 hk) med 12,975 euro bare 200 euro mer enn to-dørs forgjenger.

Solid og praktisk cockpit

VW Polo (2018) Foto: VWDas cockpit er solid og praktisk, tilkoblings har neppe bedret seg, finner tester Dirk Gulde.

Som frykter at pengene var rent gjenvunnet gjennom enklere materialer vil bli gledelig overrasket: Med solid plast, rene momentan brytere og tett polstrede ergonomisk utformede seter, ser den nye Polo så høy kvalitet som forgjengeren. En myk skumdashbordet i stedet for hard plast, det er så langt fra det andre utstyrs Comfort Line. Omfattende lister i åtte forskjellige varianter bringe ønsket farge inn i cockpiten, mange store skuffer hjelp for å beholde.

I midtkonsollen kasserte mobiltelefoner belastes selv uten kontakt, så lenge de støtter Qi-standarden. De kobles også til en mottager forbedring av ekstern antenne (325 euro). Navi-Monitor er som i Gulf bak mørke glass, er overflaten veldig følsom for berøring. Men enda mer imponerende utseende, den nye digitale instrument cluster som gir et høyere skarphet og mer innstilling enn den Passat og Co kjent forrige visning. noen mobile apps på den innebygde skjermen via grensesnitt Apple carplay, Android bil og Mirror koblingen til å vise og lovlig operere under kjøring.

Ellers tilkobling fremgang faller klart fra Hvem ønsker å motta sanntids lagring, enten utnyttet sin mobiltelefon som et datamodem, eller sette inn en LTE pinne inn i USB-porten. VW fravikes for tiden på permanent tilkobling på nettet via permanent installert SIM-kortet for Polo.

Kjører som suveren som en golf

Bare gode ting kan rapportere kjøreegenskaper. Så Polo imponerer ved første meter med høy støy og kjørekomfort. Selv Tett innstilt, dens spjeld tale meget følsom for forstyrrelser i de korte eller tverrgående riller uten nachzuschwingen med lengre bølger. For en videre lydisolasjon, sier at Fahrwerksgepolter som sjeldne penetrerer som lyden av den tre-sylindret bensinmotor med 95 hk. I den tidligere knapt hørbar, Chatters han veldig subtilt gjennom turtallsområde og bare brenner på full snu seg litt høyere.

Men høye hastigheter er sjelden nødvendig for en én-liters enhet sjokk TSI med sin blemmer akselerasjon ved et lavt 1500 / min. Takk til turbolading, tross alt, setter det en bullish 175 Nm dreiemoment, som er mer reserver ved høyere hastigheter gitt ham som de to grunnleggende støvsuger med 95 Nm.

VW Polo (2018) Foto: VWDer ny Polo beveger seg nesten like jevnt som golf.

Takket være presis og jevn styring Polo vindene ikke bare sendes gjennom sentrum maktkampen, scurries han fengende taggete gjennom, som han seitenneigungsarm kurver og fritt passerer gjennom belastningsendring reaksjoner. Selv uten direkte sammenligning av avstanden til Gulf er sannsynlig å ikke være for stor, som også er på prinsippet lik chassis teknologi. Fordi den komplekse multi-kobling bakhjulsoppheng er reservert for sterkere golfen, de svakere varianter komme som i alt Polo McPherson fjærben og en Torsjonsakselen bakakselen anvendt.

Foruten de tre nevnte bensin følger ved slutten av året, en ytterligere én-liters, tre-sylinder med 115 hk, en 1,5-liters firesylindret med 150 hk og 200-hp to-liters fire-sylinder, idet sistnevnte i GTI. I tillegg kommer de tre sylindre i en CNG-variant Compressed Natural Gas), den 90 hk. Naturgass brenner ikke bare veldig rent, faller det i forhold til bensin mindre skadelig CO2 på hvorfor VW ville våken kysse i dette landet noe som død CNG samfunn med den nyutviklede tresylindret.

Ny VW Golf VIII (2019)Den nye VW Polo i testen: Er det fortsatt en liten bil? Den nye VW Polo i testen: Er det fortsatt en liten bil? Den nye VW Polo i testen: Er det fortsatt en liten bil? Den nye VW Polo i testen: Er det fortsatt en liten bil?Neste generasjon Golf

Diesel med SCR avgassbehandlings

Overraskende, er til og med to TDI det tilsatt (1,6-liters fire-sylinder med 80 og 95 HK) som er utformet med sine forseggjorte SCR systemer allerede for fremtidige strengere utslippstester på veien. Overraskende så, som ved de stadig mer kostbare utslippskontroll mange eksperter diesel i den lille bilen spådd enden. Men vent - som en liten bil, Polo vil ikke lenger selv bli forstått.

Konklusjon

Rett opp der med den store elektriske offensiv er basert på den nye plattformen los 2020, er VW gjør det den gjør best i Wolfsburg: utvikle gode biler. Den nye Polo fraktet fire voksne romslig og imponerende komfort. Med presis styring og sikker håndtering, men sikre kjøreglede. Men den store fremgangen han kjøpte blant annet med merkbart vokst dimensjoner. Som reiser vanligvis alene eller i par og må bære lite bagasje, skulle gjerne å dispensere i trange parkeringshus på ekstra centimeter.

Les mer om VW Polo