Helmut Marko optimistisk til Mexico seier: & quot; Se oss 2018 quot tittelen rase &;

Red Bull motorsport direktør Helmut Marko kan skinne igjen. Den første mannen på laget snakker om bakgrunnen for den overlegne seieren av Max Verstappen i Mexico, over bekymringer om motoren, og det gir et glimt av 2018th

11/02/2017 Michael Schmidt Har overlegenhet Verstappen i Mexico som forventet?

Marko: Ikke så mye. Men det ville ikke ha vært annerledes hvis Vettel hadde kjørt en normal rase. Kunsten var faktisk de lave hastigheter. Max prøver det trygt. Vi er motorkraft ned, har slått tidligere, bruker mindre bensin. Etter Ricciardo, Hulkenberg, Sainz og Hartley har stoppet, noe som var en skjelving til slutt.

Fra da Verstappen ble fortalt ham å avta?

Marko: Fra 10 sekunder foran.

Hvorfor var så mye bedre enn Red Bull Ferrari og Mercedes i Mexico?

Marko: Vi har en bil som kan kjøre alltid på pallen siden Budapest. Det var bare tidvis vanskelige forhold i mellom. I Malaysia, det gikk bra. var den avgjørende faktoren i Mexico som i den tynne luften på høyden av våre aerodynamikk betydelig bedre kom til å bære. Samtidig vår bil har mindre luftmotstand. Som kombinert med en viss utjevning av hestekrefter tall av høyde var chassis og drivere kritisk. Og som vi har sett hvor vi er da.

Var viktigere enn håndtering av dekk i løpet motorstyring?

Marko: Ikke nødvendigvis. Venstre forhjul var et kriterium. Derfor har vi deretter flatet ut ledelsen 20 sekunder for å ha en sikkerhet pit stop i butikken.

Hvor mye Red Bull måtte slakke av å bo med motoren på den sikre siden?

Marko: Fart ned temperaturen nede. Du vet aldri om, når turbo går opp. Hvis vi hadde siden anerkjent et tap mønstre, ville de andre ikke engang stoppet.

Men hva som skjer med turboer og MGU-H i Mexico?

Marko: Høyden har forverret noen problemer i motoren vår pakke eller enda tydeligere til uttrykk. I Ricciardo var det en helt ny motor. I Gasly og Hartley i trening også.

Hva betyr dette for Ricciardo i Brasil?

Marko: Han skal igjen trenger en ny motor og igjen få en straff.

Hvor viktig var lanseringen?

Marko: Umåtelig viktig. Max er alltid drevet i ren luft og hadde dermed optimal kjøling. Men selv om han ikke hadde vunnet starten, han var rask nok til å komme til toppen.

GP Mexico 2017 - Begynn - Verstappen - Hamilton - Vettel - Formel 1 Race analyse GP Mexico 2017-VM til tross for start Crash Det var en utrolig scene når zuflogen Hamilton, Vettel og Verstappen side om side på det første hjørnet. Hvordan Verstappen som healing komme seg ut?

Marko: Det var veldig godt gjort av Max at han umiddelbart hengt i slipstream. Da Hamilton har derfor kommet med sitt overskudd. Og når tre kjører inn i en sving, kan du, uten å være, sier at Max kommer ut igjen først nedlatende. Og de to andre kjører bak ham også i bilen.

Har du bekymre deg for at i kollisjon med Vettel dekket har fanget en?

Marko: Frykt må du alltid har gjort, men vi umiddelbart sett på dekktrykk og TV-bildene, og alt var fint.

Vil Red Bull i Brasil og Abu Dhabi har en vinnende bil?

Marko: Vi var gode i det siste løpet noensinne for et podium. Ricciardo var på reise i Mexico på pallen. Dette viser at vårt totale pakken er riktig igjen. Brasil, med oppoverbakke rett er vanskelig. Men vi er på vei fremover. Max blir stadig bedre. For oss er dette allerede forbereder for neste år.

Hva sier du til verdensmester Hamilton?

Marko: En veldig suveren gjengivelse av det. Han hadde tydeligvis noen ganger vanskelig å flytte bilen gjennom hele sesongen stadig under kontroll. Jeg vet ikke om noen feil han har gjort i år. Og han kjørte taktisk super smart. Han har fått det maksimale ut av pakken.

Kan vi forvente neste år til en treveis kamp Hamilton, Vettel og Verstappen?

Marko: Jeg foretrekker slike turer som i Mexico, men selvfølgelig det er for optimistisk. Det er mye som ligger på motorkraft. Chassiset siden, er vi nå på forsiden. Som er gjennomført i på nyåret med. Denne gangen har vi sørget for at vi ikke er tilbake til sent, men går godt forberedt til neste sesong. Med Max har vi en langsiktig kontrakt. Styrking gjensidig tillit er der, noe som optimerer samspillet mellom fører og team. Jeg ser frem til i denne tittelen kampen.

Betyr det irritere deg i ettertid at Red Bull begynnelsen av sesongen hadde vindtunnel problemet? Uten noe som ville man ha vært i stand til å kjempe i år om tittelen.

Marko: Det ville ikke ha benyttet. Vi hadde for mange feil. Max har mislyktes fem ganger. Hvis du ikke har pålitelighet, fungerer det ikke.