24 Le Mans GT klasse analyse: Ford GT seier og stridigheter

Det kom som det måtte: Ford vant i Le Mans med den nye GT-modellen i GTE Pro klassen for fabrikkteam fordi de før 24-timersløpet hadde en overlegen bil, takket være vennlig klassifisering og storslått sandbagging. Den eneste gjenværende motstander var Ferrari, og ønsket også å eliminere Ford - ved protest.

21/06/2016 Marcus Schurig 3 kommentarer Powered by

Sett 1, 3 og 4 - Ford kjørte de fire motstandere i GTE Pro klassen for fabrikkteam i bakken på Le Mans. Det var målet som var oppdraget. Den eneste økningen i resultatet nådde ville ha vært en feilfri trippel seier for amerikanerne, akkurat som for 50 år siden før - og nesten de ville ha nådd.

Ford og Ferrari jeg gi private duell

Det første først: Selv etter å ha kvalifisert det var klart at løpet i GTE Pro klassen ville være en duell mellom to merkene fordi de nye GTE modeller av Ford og Ferrari tok steder 1 til 7. beste ikke -ford ikke-Ferrari kom i 8. plass, med 3,7 sekunder bak. Porsche, Aston Martin og Corvette sett med Stovepipe i fjellene - og det bør ikke endre seg i løpet.

Ferrari bare en bil kom gjennom stort sett uskadd. Den Risi team med Toni Vilander, Giancarlo Fisichella og Matteo Malucelli fra Amerika kjempet mot fire lanserte Ford sted 2. Ford hadde med bil av Dirk Müller, Joey Hand og Sebastien Bourdais til 6 timer før løpet alt under kontroll, så du fikk en drive-through straff savnet fordi motoren var fortsatt kjører under tanking. Den 40 sekündige straff skylles den Risi Ferrari tilbake til utgangspunktet.

Men Ford hadde bedre tempo, som en titt på de raskeste rundene identifiserer: det Ford var et halvt sekund foran Ferrari, racing i noen stadier var det også betydelig mer. Ford hadde spillerom, det virket, og de tok fordel av backlog tangert, overtok Ferrari og erobret.

Protester etter målgang

Men at løpet var ikke over ennå. Tvisten i GT paddock eskalerte i Le Mans uke noensinne fordi spesielt Ford og Ferrari var mye raskere enn resten av GT-feltet. Og til slutt, de to raskeste merkevarer lemlestede enda hverandre.

Fordi på Ferrari ble lateral lys skjerm fungerer ikke for plassering i klassen, de ble svertet med løpet forvaltning av Ford kort tid før løpet slutten. Ferrari fikk svart og oransje flagg vist, noe som betyr at de måtte reparere skaden. Ferrari gikk videre og ignorert flagget, og hevder at det ikke lenger hadde reparasjonen så kort tid før rase slutt kan utføre.

I stedet protesterte Risi lag mot den ledende Ford. Først fordi han skal kjøre for fort i en langsom sone, og for det andre fordi Ford kjøretøy klassifisering og rase tempo skal ha begått en avtale med respekt. Selv om Ford vant på banen med et minutt foran Ferrari på pallen, men arrangøren samlet trofeene på grunn av pågående protester igjen en - stemningen var definitivt på frysepunktet.

Ferrari 488 - # 51 - 24 timer i Le Mans - søndag - 06/19/2016 Foto: XPB

Sekvens gjenstår etter straffer

Timer etter løpet forvaltere utfelt et Salomos dom: seir Ford fikk en tidsstraff på 50 sekunder for fartsovertredelse i en Slow Zone, på toppen av det 20 sekunder fordi en hjulsensor var defekt. men også Ferrari fikk en tidsstraff på 20 sekunder, fordi du ignorerte svart og oransje flagg, samt en bot på 5000 euro.

Hvis du legger sammen alle straffer til slutt seirende Ford vant med 10 sekunder før det slått Ferrari, som nå rettet opp igjen bare fire sekunder foran tredje plassert Ford GT Richard Westbrook, Ryan Briscoe og Scott Dixon var. Som forvaltere, har så langt ikke diskutert aspekt som Ford skulle ha kjørt raskere angivelig anses for å ha latt bilen klassifisering, bare fullstendighetens skyld her.

Og moralen i historien? GT racing har blitt latterliggjort i Le Mans før hele verden. Ford har tatt med all sin styrke for å frese at de ønsket, og dermed også tatt hensyn til at systemet for kjøretøy klassifikasjoner implodert.

Ford og Ferrari hadde gode karakterer, fordi arrangørene åpenbart ønsket å, fordi den store historien om Le Mans i 2016 bør være gjenopplivingen av duell mellom Ford og Ferrari fra året 1966th De andre GT produsenter kjørte hele rittet mye raskere enn i kvalifiseringen - og dermed bidratt indirekte også til det faktum at BOP system for å diskreditere i offentligheten. Så ingen har endelig vunnet - men alle har tapt.