Maserati Biturbo (1981-1994) Kjøpers guide: Ingenting for Bausparer

Maserati Biturbo, er det 32 ​​varianter Karif, Ghibli og Shamal telles. Siden det er vanskelig å finne den rette. Spesielt risikabelt er de 2,5-liter bensin modeller, 228 forblir i summen av første valg.

25/11/2013 Alf Cremers Powered by

Body sjekk

Selv C-stolpene tidligere rust Maserati Biturbo, inntil 1986 forbedret korrosjonsbeskyttelse. Pass på at du bør behandle og rustfritt Italia import som dominerer markedet, et vakuum forsegling. Biler som har den Gilb allerede under kontroll, faller på ved uskyldig utseende maling blemmer. Treffer kantene av de fremre fendere, hyller i døren og de bakre hjulbuene er.

Sikre verstopfe hull for vann operasjoner. Fuktighet på innsiden av turbo Maserati er en indikasjon på tørket og krympede gummipakninger. Den elegante innredningen tar sollys spesielt ille. Tre, lær og brun semsket pute av den første serien vil se fra svært slitt. Erstatning er dyrt og selv brukt neppe tilgjengelig.

tekniske kontroller

Injeksjons-tre-ventil Maserati Biturbo 228 og den fire-ventilenhet med to overliggende kamaksler pr sylinderrekke er ansett beste anbefaling. The-effektforhold på 80,5 hk gjør 228 spesielt egnet til daglig bruk, skal registerremmen skiftes hver 40.000 km, et fullt stemplet vedlikehold hefte lønner seg. Fordi i tillegg til forsiktig behandling som forsiktig varme og kulde ned lune høyytelsesmotorer trenger deres foreskrevet vedlikehold.

Konstruksjonsmessig er de 90-graders V-6 aluminium motoren på Maserati Biturbo konstruert for høy kjørelengde og splitter typisk robust. En liten trøst: Ferrari åttesylindret, se også Lancia 832, er betydelig mer kostbare å vedlikeholde.

priser

Ifølge klassisk skatte rundt 9900 euro er grunn for en Maserati Biturbo i to tilstand. Moderate kopier er tilgjengelig for rundt 2900 euro.

Ved innføring 1983 (Maserati Biturbo)49500Ved slutten av produksjonen i 1993 (Maserati 228)106520

reservedeler

Typisk for de små serie biler eksklusive merker de høye prisene på reservedeler, Maserati Biturbo og hans slektninger er intet unntak. Så koster ca 800 euro foran fender, er 300 Euro er nødvendig for en enkel Motordichtsatz. Medlemskap i Biturbo Club er en forutsetning for å få disse eksotiske økonomisk.

svakheter

  1. Oljeforsyning kamaksel
  2. tannrem driv
  3. Turbolader av den første serie til 1985
  4. Weber innstilt forgasser
  5. Tap av olje på styremaskin
  6. Elektriske og elektroniske defekter
  7. Rust på skjermer foran
  8. frontrute ramme
  9. Karmer og dørk bunner
  10. Hjulbuer og endepunkter
Maserati Biturbo 228 grafikk

rangeringer

Egnethet for daglig bruk reservedelssituasjon repairability vedlikeholdskostnader tilgjengelighet etterspørsel

Konklusjon

Maserati Biturbo, er det 32 ​​varianter Karif, Ghibli og Shamal telles. Siden det er vanskelig å finne den rette. Spesielt risikabelt er de 2,5-liter bensin modeller, 228 forblir i summen av første valg.

Mer om Maserati 228 Maserati Biturbo