Fahrbericht Peugeot 2008 (2016): Hva betyr den lille SUV ansiktsløftning?

Trolig det viktigste, men også dyreste innovasjon av 2008 først: Peugeot nå enda krydrer sin SUV med GT-Line pakke. Kostnad: 1100 euro. Mye penger, spesielt siden pakken er bare å være hadde for Allure-toppmodeller. Men dette landet for tiden populære Peugeot det gjør ikke vondt virkelig.

13/05/2016 Michael von Maydell Powered by

Spesielt interiøret er fint, takket være montert røde sømmer på ratt, skinnsportsseter og shifter nå styrtende. Den nå noe Na ja-macho gjennom ny hette handler ytre skall også utsmykket med grå hjul, mørke sotede vinduer og noen rustfritt stål.

Peugeot 2008 med spesiell anti-skli elektronikk i stedet for firehjulsdrift

Også inkludert i pakken: Grip Control-systemet. Via kontrollhjulet mellom forsetene kan velge driveren til å velge mellom fem forskjellige moduser. Avhengig av innstillingen, reduserer motorkontrolleren kraft, tillater mer slip til eller bremsing av spinnehjul en målrettet måte. En spesiell M&S dekk for å støtte de ekstra offroad-ferdigheter.

Peugeot 2008 Foto: PeugeotDie panseret av 2008 er nå litt tykke, grillen er vertikale og sorte støtfangere gir et mer robust utseende.

Firehjulstrekk er endelig ikke å få for den 4,16 meter lange crossover. Og ja - avhengig av modus - franskmannen vekker ganske tappert gjennom grøt. er selvsagt nødvendig for å avklare om ikke mestrer noen SUV rimelig kompetent sett lignende. Men selv et sett til All-Seasons dekk, som for øvrig bidrar Goodyear. Virkelig smart sammenkobling er kanskje ikke, fordi ofte deltok de mer robuste dekk for jevn bremseegenskaper og følgelig kjøretøyer sluppet minuser i sammenligningstester.

Igjen og igjen kritikk Peugeot begynte en brønn for sin uvanlige cockpit. Det betyr: En liten ratt og instrumenter i head-up stil. Hvem ønsker å se det, må se over det. For dette, en berøringsskjerm, må serveres på nesten alle funksjoner. Alle som kjenner fransk, gjør: holde stolthet i deres i-cockpit fast. Bare med den nye 3008, som sannsynligvis i neste år i bransjen, er mye sannsynlig å endre (se: Peugeot iCockpit - ny generasjon).

Peugeot 2008 Foto: Peugeot opplagt mål av ansiktsløftning var en selvsikker utseende.

Ingenting nytt under panseret av Peugeot 2008

Motorene vil ikke endres. Den forblir på en dyrket tre-sylindret bensinmotor (1,2 liter Puretech) i tre nivåer (82, 110 og 130 hk) og en firesylindret dieselmotor med et slagvolum på 1,6 liter og 99 eller 120 hk. Prisene starter på 15.500 euro fortsette. Dyreste 2008 forblir ved 300 nm på samme tid dreiemoment enn 120-hestekrefters diesel for 23,250 euro. Således er Peugeot (15.490 til 23.790 euro) nær sin hovedrival Renault Captur.

For vår første tur til Pure Tech 130 var på stedet (fra 21 650 euro). 230 Newton-meter sterk motor har en lett gang med 1,3 tonn svak forhjulsdrift. Vakker morgen han setter heftig skjer, forblir overraskende stille drift takket være balanse akselen og roterer løst ganger høyere. En fin motor som passer perfekt til den sporty utseende. Siden setene har en ganske anstendig sidestøtte og søte rattet oppfordrer stikksag gi seg, flits den i stor grad komfortabel våren 2008 raskt gjennom kurver. men han som leder, får tidlig å understyring, men ikke svette. ESP våkner til slutt opp i bakgrunnen.

Peugeot 2008 Foto: Peugeot redaktør Michael von Maydell: Bevæpnet med Puretech 130 av den lille SUV går veldig fort til poenget. Turbo roterer med opptil 240.000 turer. Injeksjonstrykket er kontanter på 200

Vennligst hodet bevege seg i baksiden av Peugeot 2008

Mürren kunne komme bakfra. For mens passasjerene foran fryde seg på plass, nok rom og den høye siden, er det i baksetet for nær. Særlig når panoramataket (550 euro) sikrer solrike visninger, er det ingen større passasjer raskt takhøyde.

Bedre: smart sete Umklappkonzept som fører til en summa flatt lastegulv og den lave lastekant (60 cm). Stammen i seg selv ligger godt gjort og fortsatt har store vanlige 350 til 1194 liter.

Teknisk sett lite vil endre seg. En aktiv nødbremsing hjelp av opp til 30 km / t arbeids (300 euro), utvides hittil svake portefølje av assistansesystemer og infotainment-system som er nevnt nå isolerer seg via Mirror link eller Apple carplay med de vanlige smarttelefoner (250 euro).

Konklusjon

Endringene i revisjonen av Peugeot 2008 er begrenset og virkelig vanedannende, har vi ikke blitt; selv om SUV, er GT linje pakken bra. En 308er GTi ville være farlig. Men 2008 er og forblir en smidig crossover og opptrer spesielt motorisert fint med tre-sylindret turbo.

Les mer om Peugeot 2008