Mercedes B 180 CDI i testen: Ingen tegn til drögem sjarm

Med en 109 HK dieselmotor av Mercedes B 180 CDI merket den nedre ende av sitt modellfamilie. Om det er verdt en anbefaling uansett, vi avklare i testen.

25.06.2012 Jörn Thomas Powered by

Base motor - som det høres ut. Somehow nødlidende og som om det ikke var nok til noe rasjonelle ting. På Mercedes B-Klasse har prisen hinderet er det motsatte, for under 27 935 euro 180 CDI Flytter Mercedes B ingenting. Da kan du ha 109 hk og 250 Newtonmeter og alt føles annerledes som misligholdt.

Tvert imot, særlig i forbindelse med de syv-trinns direktekoblings girkasse (DCT) for 2,166 euro, er ventilert ved en turboladet firesylindret til rollen til diskret, pålitelige medhjelper typen gjelder. Stress? Om Har Mercedes B 180 CDI andre. DCT jevner ut girskift, holder motoren i bakgrunnen og sørger for lave hastigheter.

Mercedes B-Klasse IAAMercedes B-Klasse Presentasjon (IAA 2011) 1:12 min.

Mercedes B 180 CDI i elleve sekunder 100 km / t

Hvis det er nødvendig, skyver 1,5-tonns Mercedes B 180 CDI ennå i elleve sekunder til 100 og trekker tilstrekkelig kraftig. DCT reagerer i forhold til alle faste dobbel clutch transmisjoner, selv om virkemåten og nølende, men men umåtelig betryggende. Start-stopp-systemet fungerer også på nerver og effektiv, noe som passer godt med den generelle karakter av Mercedes B-Klasse med sine nå high-interiør.

Ingen spor av drogen sjarmen til sin forgjenger, ser dagens Mercedes B-Klasse - spesielt siden oppgradert med tre finish og krom trim - veldig stilig. De runde luftventilene føler fast, er skjermen av den eventuelle multimedia-systemet som en liten flat skjerm i rommet. det hele betjenes via en kombinasjon av knapper og et roterende trykknappstyreenhet, som fungerer uten problemer.

Enda mer praktisk med Easy-Vario-Plus-systemet

En annen fordel ved den doble clutch overføring: Med ham velgerspaken på rattstammen, noe som skaper rom for ytterligere lagring på midtkonsollen sitter. Dette er hva Mercedes B-Klasse interiøret fortsatt til vurdering ryddigere enn det allerede. Den justerbare over et vidt område forsetene understøtte legemet på riktig måte og gir store og små beboere en passende posisjon.

Meget funksjonell, er det om bord på 4,36 meter lange Mercedes B 180 CDI da den såkalte Easy-Vario-Plus-systemet for 672 euro. Således kan baksetene flyttes og ligge flatt på passasjersetet, som i betydelig grad mer fleksibel transport av passasjerer og bagasje og bringer seg i nærheten av den mest praktiske forgjenger.

Dynamisk enn dette er den nye uansett. Jo dypere på grunn av utelatelsen av en dobbeltbunn fokus og finjustering av hjuloppheng er klart merkbar. For eksempel Mercedes B-Klasse kjører rent rette styrer presist og jevnt, absorberer komfortabel. Videre drivere kommer fra økonomisk med mindre enn fem L / 100, møtes i gjennomsnitt Mercedes B 180 CDI 6,7 liter. Hvis disse er ingen gode argumenter for basen.

Mer om Mercedes B-Klasse