4 helårsdekk (215/60 R17) i testen 2016: Er været dekk så godt som vinterdekk?

Helårsdekk er betydelig billigere enn vinterdekk. Men hva kan de? Vi sammenligner fire allværs-modeller i dimensjonen 215/60 R17 for kompakt SUV med test vinnerne av spesialister.

15/09/2016 Thiemo Fleck

Endringen fra sommer til vinterdekk har blitt betydelig dyrere for mange sjåfører. Hvem trenger å kjøpe en hel vinter komplett hjulet får sikkert følte. Fordi med unntak av enkelte bilprodusenter - stole på indirekte måling av lufttrykk over rulleomkrets via ABS-sensorene, utstyre mange av sine kjøretøy med de ofte mer nøyaktige og direkte dekktrykk overvåking systemer - som Volkswagen-gruppen. De små sensorer i hvert hjul som er så nødvendig for hver Winterrad, kan slå raske tider med 400 euro og mer bøk når de vurderer å kjøpe et sett med hjul. De som kjører spesielle dekk for hver sesong, trenger to sett og to ganger 400 euro.

Men selv fortsatt nødvendig endring til fast vinterdekk? Gitt den siste mild vinter, følelsen av en høyt profilert vinterdekk i snøen løse vidder er ganske kvalifisert til stellen.Vor spesielt hvis bilen i snøen kan bo i garasjen noen ganger.

Ganzjahresreifen tilfredsstiller vinterdekk plikt

han måtte med all-vær dekk? Nei, han har ikke: De er merket minst med M + S symbol. Det er nok fra et juridisk synspunkt, å bli anerkjent som vinterdekk, men ikke mer enn sertifisere bare en litt grovere profil. Godt vær dekk, men er også utstyrt med den høyereordens snøflak etikett, som, i motsetning til M + S merking av en viss mengde av vinterkvaliteter attestiert- dekket som skal også påvises ved sammenligning med et referansedekk for hver enkelt modell. Ikke uten grunn i fremtiden til definisjonen av vinterdekk på etterprøvbare eiendommer attestert av snøfnugg symbol, er fortøyd. virkelig hjelpe som dekkegenskaper i ekstreme situasjoner og om rekkevidden i den universelle gripe av ytelsen til sommer eller vinter dekk, vi avklare i denne sammenligningen test.

Til sammenligning trakk vi vinneren av Continental tilnærming fra sommer- og vinterdekk testing, 2015. Presis: Continental Winter Kontakt TS 850P SUV og Continental Premium Kontakt femte

Helårsdekk er et spørsmål om tolkning

Vinter eller sommer Grip? Det spørsmålet var været dekk og deres produsenter før en konflikt. For gode vinteregenskaper myk gummiblandinger og mange lameller (små snitt) i slitebaneblokkene en viktig forutsetning. Bør være bra for korte bremselengder på vått og tørt dekk spor i sommer, vises myk sammensatte, lav profil og slat mot sin hensikt. Så som været dekk er utformet er svært avhengig av filosofi sine utviklere. kandidatene undersøkte dermed slå i vår test (maksimalt 10 poeng per evaluering):

Goodyear Vector 4Seasons 215/60 R17 (vinner)

Total Score 8,1 (anbefales)
Omtale Snø: 8,3
Rating fuktighet: 8,0
Gjennomgå Dry: 6,7
Pro: Lett håndterlig og godmodig understyring av dekk på snø. Akseptable dynamikk i de våte, stabile og sikre svingdynamikk på en tørr bane.
Cons: Lengre bremse avstander og lave reserver tørr, liten svakhet i våt svinging og langsgående vannplaning. Mer vinter-orientert all-weather dekk med eksemplarisk lav rullemotstand.

Michelin Cross Klima 215/60 R17

Samlet karakter 7.9 (anbefales ikke)
Omtale Snø: 7,4
Rating fuktighet: 8,0
Gjennomgå Dry: 8,1
Pro: Selv vanlige vinteregenskaper, god bremsekraft våt og tørr, sikker og stabil kjøreegenskaper tørre med gode reserver, roligere roll.
Cons: Små svakheter på snø, våt svinger og i kryss vannplaning. Sommer-orientert allværs dekk med akseptable vinteregenskaper.

Nokian Værbestandig SUV 215/60 R17

Samlet karakter 7.8 (ennå anbefales)
Omtale Snø: 8,1
Rating fuktighet: 8,3
Gjennomgå Dry: 7,4
Pro: Sikker veigrep og sikker bremsing på snø. Våtegenskaper uten svakhet og meget balansert. Direkte, men likevel trygg på de raske filskifte.
Cons: I snørike eller våte kurver litt tretthet-sensitive og nervøs, forlenget bremselengder tørr. Winter orientert all-weather dekk.

Vredestein Quatrac 5 215/60 R17

Samlet karakter 6.9 (Conditional anbefales)
Omtale Snø: 6,7
Rating fuktighet: 6,2
Gjennomgå Dry: 7,5
Pro: På en tørr bane kjører stabilt dekk med en sporty ytelse kjøring, som sikrer selv på våt kurs for raske rundetider. Ordinær trekkraft på snø.
Cons: Klart misforhold mellom svinger og grep på snø. For lang bremselengde, spesielt på våte og tørre veier. I tilnærmingen sporty vær dekk - men med svakheter.

Dette helårsdekk vi testet
Goodyear Vector 4Seasons 215/60 R17 G2Kjøp nå fra Amazon
Michelin Cross Klima 215/60 R17Kjøp nå fra Amazon
Nokian Værbestandig SUV 215/60 R17Kjøp nå fra Amazon
Vredestein Quatrac 5 215/60 R17Kjøp nå fra Amazon

Konklusjon: Helårsdekk er et alternativ

Som er avhengig av maksimal sikkerhet i enhver årstid, bør ikke dispensere med sesongmessige endringen mellom sommer- og vinterdekk. Med unntak av sommerorientierteren Michelin Cross Klima er produktene, og hver kjøper bør alltid være klar over sine eiendommer i stedet for vinteren Sommerreifen- med tilsvarende underskudd på tørr asfalt.

Selv noen som er avhengig av sportslig dynamikk, er helt malplassert på All-Seasons. For de som kjører mindre, men i overveiende indre-city trafikken på slettene eller for bruken av leiebiler eller i bilparken er moderne allværs dekk - selv fra Kostengründen- et seriøst alternativ. Og da bør vær dekk ideelt sett være montert? Of course, i oktober, i tide for vintersesongen. Etter det er gjort, i hvert fall i det første året, og når det teller, full mønsterdybde for mulige snø turer tilgjengelig.