Kia Niro 1,6 GDI i testen: Har Kia hybrid gjennombrudd?

Han ser mer kjølig enn gjerrig ut, men til slutt den lille hybrid av Kia begge. Første testen av Kia Niro 1,6 GDI.

16/12/2016 Michael von Maydell 2 kommentarer Powered by

Oha. Allerede tre kolleger ble stående her på mitt kontor for å forlate sine inntrykk på Niro løpe løpsk. Positive mind you. Spesielt ofte hørt: chic design av rustfritt stål og den vellykkede stasjonen, samt diskret men vellaget cockpit. En typisk Kia flat. Godt utstyrt, sofistikert, lett å bruke og enkelt. Var det ikke for de modifiserte runde instrumenter, noen vil sortere Niro sikrere enn tradisjonelle bensin, ikke som hybrider. En grunn:

Kia Niro 1,6 GDI, cockpit Foto: Achim Hartmann Nye, hvite blanke instrumenter skille hybrid fra de andre modellene av merkevaren.

Som i tilfellet med identisk konstruksjon, men på innsiden og utsiden fremtidsrettet Hyundai Ioniq en fire-sylindret bensinmotor inkludert seks-trinns dobbeltclutch anvendes, i hvilket tilfelle en 32 kW elektrisk motor for å tilveiebringe ekstra skyvekraft. Så ingen spor av en jauligen motor som må kjempe med en CVT girkasse. Nei, snur Niro hensiktsmessig og vanligvis veldig veloppdragen. Du ønsker kanskje å skifte gir manuelt ved hjelp av girkule. Ratt padleårer er ikke å være hadde. Og siden det ikke er noen spesiell E-modus eller annen Rekuperationsstufen forblir sjåføren ikke mye annet, men lett å kjøre.

Økonomisk og elektrisk

Brukbar 265 Nm dreiemoment tilgjengelig fra bare 1000 for ham klar turer som Systemleistg er 141 hk. Avhengig av gasspedalen posisjonen til 1,5 tonns lastebil trekke helt elektrisk go (teoretisk opp til 130 km / t) eller bindestreker videre med samme styrke. 140 km / t er så lett tilgjengelig. I tillegg er imidlertid de krefter og 105 HK bensin synke summende klarere.

Kia Niro 1,6 GDI, bagasjerommet Foto: Achim Hartmann A til lasting funksjonen Man ser forgjeves. Likevel, med opp til 1,371 liter lastevolum i brettet sete frodig.

Siden suspensjon med økende hastighet samtidig er frekk og absolutt medvirker 18-tommersmodellen (deaktivert) roll høyt, rask motorvei turer er ikke for sophisticates. Så i stedet for cruising ned gassen og bevisst. Deretter Niro som smekker noen ganger ubemerket en firesylinders, og den elektriske motor gjør bruk av litium-ion polymer batteriet under baksetet tilstrekkelig fart. Så flyttet, faller ikke bare av hvor genererer lite vindstøy fra delefilteret, og den allerede lave test forbruk på 6,3 l / 100 km faller lett gen 5,5 liter.

God plass og sterke bremser

Ellers ingenting presser på som standard omfattende pyntet Niro. Setene er helt komfortabel og foran og bak klassehemmende koreanerne gir mye plass. Selv stammen, utstyrt med variabel last overflate og store gulv kamrene kan holde tritt med et volum på minst 373 liter.

Og skulle det også være tett, tar Kia som en av de få hybridbiler, også 1,3 tonn til tilhengerkoblingen. Ikke rart Niro gjør for samtale.

Fordeler og ulemper

  • Polyfone og raffinert kjøring,
  • lavt forbruk,
  • lav vindstøy
  • sterke bremser,
  • sikker kjøreatferd,
  • sjenerøs funksjonene,
  • en syv års garanti for kjøretøy og batteri
  • Høyt kjørestøy i høye hastigheter,
  • delvis et lite ruppiges suspensjon
Mer om Kia Niro