Seg skruene på klassikerne: Gjør det selv

Som selv skrudd - eller i det minste vite hvordan du gjør det - som regel har mer glede i sin klassiske, går med defekter til avslappet og noen ganger sparer mye penger. Nødvendig kunnskap og ferdigheter kan læres enkelt. En oppmuntring.

20/11/2013 Hans-Jörg Götzl Powered by

Utdanning har på land kjent lite å gjøre her med talent og mye med huset: Når far og mor i kveld bare sitte å se på TV, og det er ikke en eneste bok i hele huset, sjansene er ganske dårlig, som gjorde barnet en bokorm er , Motsatt ansett avkom av samme foreldre, som allerede gjør olje inspeksjon utført av bensinstasjon ledsager heller, noen teknisk enhet ofte gjennom hele livet ligger et sted som en stor, i nærheten av svart magi mysterium.

Forskjellen mellom oljepakning og fjærringen

Også med meg bjeffet på bøker absolutt ingen mangel, dessuten vi bodde rett ved siden av det offentlige biblioteket. Selv om min far var en absolutt bil fanatisk og ekstremt dedikert driver, men skruen han forlot stedet folk som var kjent med den. På den annen side, han elsket kjemiske eksperimenter og satt blant annet når du prøver å godteri, halve kjøkkenet i brann.

Som i dag I fortsatt opprettholde et oppkok ring (en radial akseltetning, for eksempel, omgir veivakselen og veivhuset i forhold til koblingshuset tetninger) med en låsering (en holdering, som tjener til aksialt sikrere) kan være forskjellig, som ligger på en nabo gutt, hvis far er et helt utstyrt verksted, inkludert dreiebenk besatt. Sammen har vi endret noe på våre mopeder, polerte inntak porter, freste flow kanaler og sveiset helt omregnet eksosanlegg. Senere tapte vi modige Ford motorer unormale gassifisering planter og deretter dengelten bøyde arket tilbake i form.

Alle kan

Hvis du alt dette nå ser kjent ut, og du har de riktige tang både innendørs Seeger ringer samt for utendørs Seeger ringene i verktøykassen, trenger du ikke nødvendigvis lese videre. Denne historien er for de samtidige, holde automotive engineering for en stund fascinerende, men det er hemmelig hemmelig vitenskap og de stadig overtaler henne urettferdig miljø, hadde de to venstre hender og skruen ville uansett aldri lære.

For det er, med all respekt, ganske tull. Alle kan gjøre det. Alle kan lære å gjenkjenne en mor riktig og senere for å tiltrekke seg uten å ødelegge tråden eller rive. Og de såkalte skrutrekker guder alle begynne i det små; på et tidspunkt de har revet sin første skrue, deretter møysommelig herausgepopelt stenderne og brukt en ny, kanskje de hadde til å bore ut og kutte en ny tråd. Hva så?

Fra dette har de lært - for eksempel ofte bedre bruker som en momentnøkkel som utløser nøyaktig på produsentens angitte dreiemoment og dermed hindrer den veltet en tråd eller avbrutt. betyr å lære skruer for å holde lære av feil, og virkelig god skiftenøkkel lære hver dag noe nytt til det (som ville, forresten, vurdere det filosofiske, bør Robert M. Pirsigs jobbe "Zen og kunsten motorsykkel vedlikehold," lese).

driver litteratur

I utgangspunktet er du neppe rundt et lite litteratur. Det er best å starte med en reparasjon manual for bilen din; i mange rader, slik som "Nå hjelpe meg selv"Serien alltid formidle forfatterne å skrive spesifikke og rik kunnskapsbase - og hvis du ikke forstår alt det spiller ingen rolle: Dette er normalt. En litterær tips er også "Med bil til deg" Alexander Spoerl. Boken fra 1960 inneholder mye kunnskap, men å finne bare antikvarisk i dag.

Er det fra teori til praksis, selvfølgelig trenger du verktøy. Regelen er: Kjøp bare det beste, og i butikker, og deretter kjøpe det garantert bare en gang, og kan testamentere. I tillegg til de grunnleggende fasiliteter du bør kjøpe bare det du virkelig trenger; alltid verdt å vurdere er også brukt verktøyet spesialister.

Viktig: Ikke gå det sakte

Bare en idiot ville bare utstyrt med en workshop manual og et par skiftenøkler, bryte opp en tolv-sylinder. Prøve mindre vedlikehold, slik som endring av tennplugger eller luftfilter.

Dette gir en følelse av prestasjon, og forresten du har lagret verkstedregninger allerede en liten del av kostnadene for kvalitet verktøy tilbake på det. For å vise hva arbeid er ikke noe problem i utgangspunktet, har vi dokumentert en inspeksjon på en 1972 Porsche 911th Vi kan ikke beskrive alt arbeidet i detalj på den eksisterende plassen her (for at du trenger en detaljert reparasjonsveiledninger), men du får en idé om hva som står på spill. Og selvfølgelig alle tips uten garanti.

sikkerhet først

Så tidlig straff i alle fall er bygget helt klart - i lys av monterings plasseringen av bakre motor en heis eller grop ville imidlertid være ønskelig. I en Alfa Bertone eller Opel Kadett man kan gjøre eller om nødvendig uten å jekke opp bare. På dette punktet, det samme som den første advarselen: Arbeid aldri under en usikret bil er jekket opp med en jekk, men alltid med solid aksel står på fast grunn.

Tilbake til 911, som nå er på heisen ved venn Haio Klein. Hvis du ikke har venner med groper eller heiser: Workshop steder du kan leie billig i mange byer.

vedlikehold

På arbeidsplanen er nå olje- og filterbytte, stramme utveksling av drivstoff og luftfiltre, Keilriemem, juster ventilklaring, erstatte tennplugger, justere bryteavstand og tenning og kontrollere bremsebelegg tykkelse - alt som hører til en normal kontroll og 911 alle 10.000 km skulle skje eller årlig.

Neste advarsel, denne gangen på bremsesystemet, herved bør du bare fungere hvis du er virkelig kjent med den. En tennplugg galt brukes alene ditt problem, kan en defekt bremsesystem også for andre å fare raskt.

Fagfolk nå går helst før, slik at de gjør kvelden varmet opp bilen til garasjen og avløp er det første den varme oljen, slik at så mye forurensing og slitasje med bli vasket ut. For de fleste motorer dem for å tilveiebringe en tilstrekkelig stor beholder under bunnpannen ved å åpne tappepluggen - Hot eller ikke - og drenere ut oljen. Deretter skrus tappepluggen med en ny tetningsring på igjen, og drar den til riktig moment (se reparasjons instruksjoner) fast. Den brukte oljen de bringer til disposisjon til forhandleren, som også ny olje ble kjøpt.

"okkult vitenskap" motorolje

911 har en tørrsump, oljen blir således alltid pumpes tilbake til en tank fra motoren. Igjen, som blant annet fartøy (ti liter), løse dreneringspluggen, tappe ut oljen. I tillegg er det en ytterligere dreneringsplugg under motoren, kan dette også strømme ut noen liter. Det er også en skjerm filter som er rengjort med det samme.

Nå enda oljefilterpatron Skru av motorrommet, som sjelden går uten vold. Fagfolk bruker spesialtaster, noen drill skrutrekker som en spak ved (her kommer fra olje, filler holde klar). Nå settes det en ny patron og trekk til for hånd.

I de fleste motorer, har du nå fylle ny olje inn den foreskrevne mengde og viskositet. På den type olje og spørsmålet om smøremiddelet bør være mineralsk, semi-syntetisk eller helsyntetisk kan diskutere kvelder - best å holde seg til fabrikkens spesifikasjoner eller spør kunst høyttalerne i klubben din.

I vår 911 anbefales det å vente med oljeinnløpet til ventilen stykket er innstilt, ellers gjen kommer ut fra den nedre ventil dekker lik litt olje. Fagfolk nå enda skru alle fire ventildekselet og vente til neste morgen før motoren er kald, for å sette spillet.

Ventilklaring inspeksjon

Klaringen mellom kamakselen og kammen (ved DOHC motorer som Alfa) eller mellom vippe og ventilspindelen (911) brukes til å kompensere for strekking av materialet i varmen. Dreven ventilklaring fører til rallende til lille spillet er verre: Ventilen lukker ikke riktig, kan brenne og rive i det ekstreme. På 911, innstillingen designet Selv om arbeidskrevende, men minst alt er lett tilgjengelig (med heis). å forklare prosedyren i detalj ville ta for lang tid, men i alle fall for å måle lek med en bladsøker og justerer etter behov. I en DOHC Alfa kamaksel må utvides for å dekke 911, en skrutrekker og en 13 mm nøkkel.

For å starte motoren for ventilen slagjustering, har vi tidligere har skrudd ut de seks tennplugger, som nå blir erstattet med nye. Viktig: Når du installerer ikke vippe, så skru det galt, ellers en ny tråd i topplokket skyldes. Bensin og luftfilteret blir raskt erstattet; like raskt beltet er vanligvis spent. Innstillingen av bryteren spalten (med skyvelæret) i fordeleren, og den riktige tenningstider er mer komplisert igjen, må en tids lys.

Respekt for fagfolk

Hvordan gjøre dine klassikere i detalj er i reparasjonshåndboken. Veldig vanskelig, er det ikke, og hvis du stoler på en jobb er ikke det samme, også spiller ingen rolle, det er fortsatt ingen mester falt ned fra himmelen. Med hver vellykket reparasjon jobb, men vil du være tryggere.

Du kan også bare hvordan noe blir gjort, kanskje er det tilstrekkelig å lese bøker og teoretisk kunnskap. Dette resulterer som en bivirkning til en mer avslappet håndtering av klassikere på merkelige lyder eller defekter. Og sist men ikke minst respekt for de profesjonelle som du betrodd sine klassikere for de virkelig tunge biter vokser med økende kunnskap og ferdigheter.

Tool: Høy kvalitet er verdt i alle fall

For 150 euro, kan ingen produsere en 130-brikke verktøyet sett i grei kvalitet og tilbud. Invester råd bedre merke varer som fra GEDORE, Hazet eller stål vil, selv om det gjør vondt i begynnelsen, og være i butikkene.

Som grunnleggende utstyr et sett ring og fastnøkkel er tilstrekkelig (alt fra 100 Euro), et midtre hylsesett (200 Euro), et sett av skrutrekkere, tenger og sekskantnøkkel (til sammen 150 Euro) og en momentnøkkel (150 Euro); små elektriske problemer nok en enkel meter (fra 30 euro). Å så kjøpe hvert verktøy (for eksempel en avtrekker eller en Seeger Ringtang), du virkelig trenger for jobben. Over tid, du automatisk har en løsning tilpasset ditt behov verktøyet utstyr.

Lite verksted i garasjen

Selv en liten, sydde for en garasje kan utstyres som en hobby verksted. Viktig for mange verk er et fast bord eller en anstendig arbeidsbenk med en god vice og ideelt sett en drill.

Du definitivt trenger godt lys og et par stikkontakter for å koble en butikk lys og muligens annet elektrisk utstyr. Et verktøy vegg eller nærmere en skuff, en hylle for demonterte delene - ferdig.

Tips: Mange enheter eller om arbeidsbenker er det billig på bruktbutikker eller på verksted vedtak totalt for å få det ut av noen hundre euro. Kroningen skulle nå være en pit; på en privat garasje, betaler installasjon seg i det lange løp. Slik at du er kongen skrutrekker og plutselig har mange venner.