Vinterdekk test 2017: 225/45 R18 10 dekk for den sporty middelklassen

auto motor sport og har 10 Vinterdekk i dimensjon 225/45 R 18 målt i detalj for atle mid-range modeller som BMW 430i Gran Coupe og testet. Hvilke dekk har makings av en vinner i Auto Motor und Sport vinterdekk test 2017? I denne rapporten vil du finne alle de detaljerte resultater.

19/09/2017 Thiemo Fleck

Snø er sjelden, hvis de gjør det, er det blåst fra veivedlikehold med stort Räumschildern raskt fra gaten eller korrodert av veisalt. Motorene er fanget i elektronisk sjakler at enhver slipping - kvele i fødselen - til siden, bakover eller fremover. Og vinterdekk? De har for lengst tilpasset seg de endrede forholdene. Brutale grov-toothed snøfresere har for lengst måttet vike for sarte finnene grep verk. Fra tidligere høye Snø spesialister universelt man følger Leisetreter har blitt. Og likevel: Tegnet forskjeller mellom de ulike dekkmodeller er nå større enn noensinne.

Vinterdekk test 2017 Foto: Dino Eisele, Thiemo FleckMit en BMW 430i Gran Coupe er Auto Motor und Sport testet dekkdimensjon 225/45 R18.

10 dekk kommer til vinterdekk test på Continental starter med Winter Kontakt TS 850 P, Cooper fra England med Vær Master SA2 +, Dunlop med den velprøvde SP Winter Sport 5, Fulda, som andre merkevare av Goodyear-Dunlop, kommer med Crystal kontroll HP2 Hankook har vinteren i'cept evo² det.

Dekkprodusenten Kumho har Winter Craft WP71, Michelin Pilot Alpin PA4, Nokian WR A4, Pirelli Winter Sottozero tre - og Semperit, den andre merke fra Continental sender Speed-Grip 3 i kappløpet for testvinner i vinterdekk 2017th

Continental Winter Kontakt TS 850 P

Pris per dekk: ca 192 EUR (Kjøp nå fra Amazon)
Pro: Ved lave sving underskudd veldig god balanse på snø, enestående trygt i våt, overbevisende og sporty på tørr asfalt.
Cons: Minimum svakheter i Aquaplaningc, veldig trygt snø bremser, balanserte egenskaper i våt, pålitelige på en tørr bane.
Konklusjon: sterkt anbefalt

Dunlop SP Winter Sport 5

Pris per dekk: 186 EUR (Kjøp nå fra Amazon)
Pro: Veldig trygt snø bremser, balanserte egenskaper i våt, pålitelige på en tørr bane.
Cons: Sammenlignet med bremsekraft litt cornering på snø.
Konklusjon: anbefalelses

Semperit Speed-Grip 3

Pris per dekk: 150 EUR (Kjøp nå fra Amazon)
Pro: Enestående trekkraft og overlegen bremseegenskaper på snø, sikre svingdynamikk på våt og tørr akseptabel ytelse.
Cons: Med tvang svinger tørr Semperit raskt kommer opp mot sine grenser.
Konklusjon: anbefalelses

Michelin Pilot Alpin PA4

Pris per dekk: 193 EUR (Kjøp nå fra Amazon)
Pro: Med sterke styrevinkel reserver pålitelig på snø, nøyaktig og balansert i den våte, uten overraskelser på tørr asfalt.
Cons: Med tvang svinger tørr Semperit raskt kommer opp mot sine grenser.
Konklusjon: anbefalelses

Fulda Kristall Kontroll HP2

Pris per dekk: 156 EUR (Kjøp nå fra Amazon)
Pro: Utmerket veigrep og bedre bremseegenskaper på snø, utmerket vannplaning forebygging.
Cons: Med utrettelige svake våte og tørre egenskaper, lite momentum.
Konklusjon: heller ikke tilrådelig

Pirelli Winter Sottozero

Pris per dekk: 187 EUR (Kjøp nå fra Amazon)
Pro: Med god styrevinkel reserver og gode tilbakemeldinger på alle overflater testet lett håndterlig.
Cons: Med utrettelige svake våte og tørre egenskaper, lite momentum.
Konklusjon: heller ikke tilrådelig

Nokian WR A4

Pris per dekk: 166 EUR (Kjøp nå fra Amazon)
Pro: Fremragende adhesjon på tørre bakker, ekstremt lav rullemotstand.
Cons: Svake side ledelse og betydelig understyring på snø, lite grep, snevre grenser og lange bremselengde på vått underlag.
Konklusjon: heller ikke tilrådelig

Hankook Winter i'cept Evo²

Pris per dekk: 155 EUR (Kjøp nå fra Amazon)
Pro: Vanlig bremseevne på snø, kjøring meget stabil, direkte og nøyaktig på en tørr bane.
Cons: Svakheter i svinger og kjørestabilitet på snø og i våte bremser, lys during i utløpet.
Konklusjon: heller ikke tilrådelig

Kumho Winter Craft WP71

Pris per dekk: 120 EUR (Kjøp nå fra Amazon)
Pro:
Kort bremselengde på snødekt og tørr bane. Akseptabel bremseegenskaper og harmonisk balanse av bilen på vått underlag.
Cons: Litt ustabil bak tørr ved filskift og håndtering. Svakt romling i utløpet, slip støy.
Konklusjon: heller ikke tilrådelig

Cooper Weather Master SA2 +

Pris per dekk: 127 EUR (Kjøp nå fra Amazon)
Pro: Akseptabel bremselengde tørr, anstendig trekkraft på snø.
Cons: På en tørr bane svak komfort, smal grenseområdet i den våte, høy rullemotstand, summende dovent i leddforbindelsen, lav retningsstabilitet, i utløpet.
Konklusjon: betinget anbefales

De individuelle score i de ulike våte og tørre kategorier samt de samlede resultatene vi viser i galleriet.

har blitt testet på 252 hk BMW 430i Gran Coupe, først i løpet av våren 2017 nær den finske Ivalo. Ved temperaturer fra -2 til -10 grader, de ti pasientene hadde rikelig anledning til å sette sine ferdigheter på prøve. Etter utallige måling og håndtering kjøring på snø og is, ble dekkene belastet et par uker senere, på våt og tørr asfalt til sine grenser.

Vinterdekk med karakter

10 dekkene ble testet; 3 er anbefalt, fem mer begrenset så vel, en annen krever større innrømmelser - men bare en kan sikre testen seier av rekorder i nesten alle disipliner.

Coopers SA2 + som er imidlertid fortsatt langt unna. På ingen av de tre grunner - både på snø eller på våt eller tørr asfalt - det kan følge godt betalt feltet. Kumho viser med Winter Craft WP71 at det er mulig for nykommere å spille i den øverste ligaen. I hoved disiplin, bremser, spiller han på snø og tørr asfalt med opp foran. De som trosser ser ut over mindre dynamisk kjøreunderskudd og våt Care er tatt for å være fornøyd med de gode koreanere godt.

Et lignende bilde er Hankook Winter i'cept Evo² fra: Sterk snø og tørt imponerende ytelse, stikk i fuktighet tallet. Men akkurat det bør sentraleuropeiske vinterdekk har sine styrker, kalde uten fuktighet er fremmed for den tyske vinteren.

Disse vinterdekk vi testet
Continental Winter Kontakt TS 850 PKjøp nå fra Amazon
Dunlop SP Winter Sport 5Kjøp nå fra Amazon
Semperit Speed-Grip 3Kjøp nå fra Amazon
Michelin Pilot Alpin PA4Kjøp nå fra Amazon
Fulda Kristall Kontroll HP2Kjøp nå fra Amazon
Pirelli Winter Sottozero 3Kjøp nå fra Amazon
Nokian WR A4Kjøp nå fra Amazon
Hankook Winter i'cept evo2Kjøp nå fra Amazon
Kumho Winter Craft WP71Kjøp nå fra Amazon
Cooper Weather Master SA2 +Kjøp nå fra Amazon

Fulda med en klar anbefaling for alpine områder

Som vinterdekk klassisk stil, Fulda Kristall kontroll HP2 presentert. Med overlegen trekkraft, bremsing og svinging verdier og overlegen håndtering rir han i vinterdisipliner langt fremover. Hans eksemplarisk vannplaning viser at han ikke viker unna fet slush. På en våt og på tørre veier bør du ta ting litt gjennomtenkt, i lys av noe lavere grep nivåer av Fulda. Likevel, en klar anbefaling for alpine områder.

Dette er sikkert sant for det finske Nokian? Ikke helt! Utrolig, viser styrker heller på tørre bakker og enestående lav rullemotstand. Våt og snø er ikke hans verden. Som ikke forvente topp ytelse i vinterforhold og litt holder tilbake når det er vått, er som den sporty finnene.

Samtidig overordnet nivå, Pirelli Sottozero tre er langt mer balansert er på bak-stasjonen BMW. Kun små svakheter som nylig høy rullemotstand, la ham gli ut av komfortsonen av den fulle anbefalte vinterdekk. Hvem plystrer også driver trygt med Pirelli.

Michelin Pilot Alpin PS4 bra dekk for vinterforhold

På rullemotstand, så vel som til små underskudd i våte bremser hektet bedre plassering av Michelin Pilot Alpin PA4. En ellers svært balansert ytelse bekrefter sin sikkerhet reserver. Gitt den angivelig høy levealder er et godt tips for vinter veiforhold.

I sammenlagt to tideler foran og på 3. plass: Semperit Speed-Grip 3 med en klar uttalelse mot vinteren. Med absolutte beste verdiene i bremse, svinger, veigrep og kjøreegenskaper, kan han ikke slå på snødekte veier. Rain vannveier ikke er hans favoritt jaktterreng, og i tørre kurver bør man ikke forvente for sporty dynamikk. Under bremsing, kan du stole på ham her ennå. Fakta: I snørike regioner av Semperit gjør mest glede.

Og 2. plass? Ryggen med kortest bremselengde på snø og bare to små feil i snøen i svingene og rullemotstand av balansert Dunlop SP Winter Sport 5. Den eneste målbare underskudd i svingene på snø han kunne kompensere ved sin svært trygt kontrollerbar kjøreegenskaper og raske rundetider. For at Dunlop høyeste test score er blant de beste allround - som kan slå ham?

Snø og våt bestemme testen seier

Vinterdekk test 2017 Foto: Dino Eisele, er Thiemo FleckAuf fuktighet som trengs overraskelse fritt håndtering på grensen.

I de midtre 50 cm lengre bremseavstander på snø, men 60 cm kortere bremselengder i det våte, pluss en klype bedre våt grep sammen med lavere rullemotstand. Dette er oppskriften til Conti TS 850 P som han til slutt sammenlagtseieren utdatert. Men hans generelle bildet er ikke uten skygger: Som Michelin flyte på relativt tidlig i kryss vannplaning. En hylle den relativt høye positive delen av slitebanen, noe som er ganske tålelig på grunn av dens resulterende fordeler ansvar og i betraktning av den enestående samlede resultatet. En vinter dekk laget for den sentraleuropeiske vinteren med hyppige våte og tørre veier. I motsetning til de karakteristiske spesialister han gjøre det uten betydelige kompromisser. Good As It Gets.

Disse vinterdekk vi testet
Continental Winter Kontakt TS 850 PKjøp nå fra Amazon
Dunlop SP Winter Sport 5Kjøp nå fra Amazon
Semperit Speed-Grip 3Kjøp nå fra Amazon
Michelin Pilot Alpin PA4Kjøp nå fra Amazon
Fulda Kristall Kontroll HP2Kjøp nå fra Amazon
Pirelli Winter Sottozero 3Kjøp nå fra Amazon
Nokian WR A4Kjøp nå fra Amazon
Hankook Winter i'cept evo2Kjøp nå fra Amazon
Kumho Winter Craft WP71Kjøp nå fra Amazon
Cooper Weather Master SA2 +Kjøp nå fra Amazon

Hvordan vi Testet

, Så langt som mulig for å sikre at testresultatene, gjennomført alle testene mer enn én gang. De beste dekkene på en test motta maksimalt ti poeng. Håndteringen på snødekket, våt eller tørr bane for en balansert, sikker kjøreatferd fører til en optimal gradering. Rullemotstanden bestemmes ved to uavhengige dynamometer i henhold til EU-reguleringer. I utgangspunktet de testede produktene dekkene også nedstrøms test innkjøp er sammenlignet i tilfeldige retests. Vesentlige avvik fra testmønsteret resultat i utelukkelse test - kombinert med riktig rapportering. Produkter skal ikke være i tide til å se på markedet, kan karakterer gis bare med reservasjoner.