Toyota Auris 1.8 VVT-i Hybrid: Null feil i utholdenhetsprøve

Som den første kandidat i utholdenhetsprøve av Toyota Auris beviser 1.8 VVT-i Hybrid: Ingenting er umulig. Etter 100.000 kilometer, er det all grunn til å feire den mest pålitelige bilen i historien av auto motor und sport utholdenhetstester.

30/08/2013 Sebastian Renz

1. mars 2013 Toyota Auris hybrid, går et lys på. Eneste. For det andre nærlys har ikke akkurat tatt permisjon tidlig etter 98,805 kilometer. Følgende lampeskift, behovet for reparasjon av Toyota kulminerer. Mer var det ikke! Aldri før har en bil mestre utholdenhetsprøve med så overlegen pålitelighet som Toyota Auris Hybrid. Som imponerte enda mer fordi han konkurrerer med hybridteknologi - en kjøretur layout, dvs. som er etterfulgt tør adresse sent mange andre produsenter.

I motsetning til Prius, hybridteknologi skjult i Toyota Auris Hybrid med en sjenert kropp. For eksempel er Toyota Auris hybrid en bil som skiller seg ut akkurat den samme entusiastiske, men over tid. Selvfølgelig var det alltid kolleger forklare at det fortsatt er mye clas å ligge med en italiensk, britisk, tysk eller fransk karakter kjøretøy enn noen gang noen problemer med Toyota Auris hybrid å ankomme. Men som så i eisverregneten kveld i februar en gjennomvåt familie på veiskulderen i blinkende lys av en bergingsbil mens deres egne barn sovnet i den varme Toyota lager, verdsatt ham høyt, Toyota Auris hybrid, den utrettelige.

fast innvendig

Ja, i forhold til sin indre er at av en Kia Cee'd som en følelsesmessig varme opp lite plass. Toyota innredet kompakt med permanente solide materialer. Den mistet over 100 000 km av den grunn ingen av sin nåde, fordi det er ikke mye å tape. Ikke engang i de rike pyntet topp versjon Toyota Auris Hybrid direktør, hvor vår testbil uanselig flits høsten 2011 for første gang i garasjen. Av de få ekstra som det enda eksisterer for Toyota Auris Hybrid, valgte vi metallic lakk og reisepakke - som setter bevis infotainment med kinky touch-skjerm navigasjonssystem, dårlig kobles sammen Bluetooth handsfree og et stort bakre-view skjerm.

Toyota Auris Hybrid med økonomisk temperament

Og med sikkerhetskopiering unikhet av Toyota Auris Hybrid, som driv lydløst klarsignal etter å ha trykket på startknappen begynner. Stokk girspaken snudd til R, og de fire port ruller med kraften av 60 kW elektrisk motor av den parkeringsplass. Hvem presser forsiktig på gasspedalen, gitt stillheten - og forsiktig akselererer. Til 50 km i timen og 1,5 km avstand fra Auris hybrid summer ovenfor utelukkende elektro-mobiliserte. Batteriladingen er vanligvis tilstrekkelig til å streife gjennom små landsbyer, halv nabolag og alle pendlertrafikk. Ellers E-motoren støtter 1,8-liters bensinmotor, øker bilen klatrer opp eller hjelper til med forbikjøring.

Virkelig skynde er aldri i Toyota Auris Hybrid, som er ment for mild ryggvirvel byen land og unhektische reiser turer. Siden harmon stasjonene, slå på jeweis umerkelig og ned, så optimalisere effektivitet. drevet svært tilbakeholdne med å overholde 4,5 L / 100 km. I en separat avløp teste våre Toyota Auris Hybrid kraner i byen og landet enda mindre drivstoff fra tanken enn en VW Golf VI 1.6 TDI Bluemotion, rettferdiggjøre de store økonomiske og teknologi innsats.

Raske turer teller ikke mot det til tross for de gode steder på tilbud til styrkene til Toyota Auris Hybrid. Siden det er en mangel på drivkraften, er Planetgirsett trykke på 1.800er høye hastigheter, at det hyler og eksplosjoner. I tillegg har forbruket av mer enn ni liter / 100 km kan da stige. Det er fremfor alt de 100.000 km på grunn av den høye motorveien andel selv ved 6,8 ​​L / 100 km, men som svekker Auris hybrid i forsøksanordningen 122-hp VW Golf VI 1.4 TSI med dobbel clutch girkasse (varigheten av testen hefte 1/2012) fremdeles 1,9 liter / 100 km. Og når Tester noe involvert med effektiviteten streket hybrid karakter, å gjøre med en maksimal hastighet på 130, er ofte utilstrekkelig 5,5 l / 100 km.

Dermed blir driften av Toyota Auris hybrid kjøler fører temperament samt bilen. Fleet utflukter er ikke de fire-dørs likevel, hvis bare på grunn av sin lave tilbake melding styring og hardt avmålt brems. Først Toyota Auris Hybrid forsinket nemlig bare av rekreasjon - gjennom motorbremsen av den elektriske motoren slik at det strømmer energi tilbake til batteriet. Bare med større pedal trykket faktisk bremsesystemet forsinket. Selv noe hard fjæring, som holder svak, i henhold til mange Auris hybrid driver forsetene og de taggete ved den voluminøse batteri stammen og det svake glorie av lys mellom kritikk på test bil. Etterfølgeren, som startet tidligere i år, Toyota var i stand til å integrere batteriet, uten begrensning, lastevolum.

De små svakheter ved vår testbil fra den første serien er motvirket av sin feilfri pålitelighet. Som er støttet av knappe vedlikeholdsintervaller: Alle 15.000 kilometer anbefaler tjenesten bok for Toyota Auris Hybrid inspeksjon med oljeskift. Med totalt 1.739 euro kostnadene er nesten dobbelt så høy som Opel Astra Sports Tourer 2.0 CDTi (sak 12/2013). Litt tidlig - fordi det er egentlig ikke så mye wegzubremsen tempo - har Toyota Auris hybrid bremseskiver og bremsebelegg er helt forandret, noe som også er dyrt: På KM 58465 det koster 828 euro. Derfor, og til tross for lavt forbruk og lavt dekkslitasje, utgifter, unntatt der ingenting har vært i Auris hybrid legge opp til 14,1 øre / km.

Det er prisen på lojalitet. Og da - ikke alltid elskede, men alltid verdsatt - Toyota Auris Hybrid scurries ut av garasjen for siste gang, har han satt høydepunkter.

Praktisk erfaring på leseren med Toyota Auris 1.8 VVT-i Hybrid

Med min Toyota Auris Hybrid er jeg veldig glad, utførelse er bra, ingenting rangler. Hva plager er motorstøy under akselerasjon og den lille bagasjerommet. Utstyr for den utøvende er bra, forbruket er 4.8 til 5.2 L / 100 km.
Hans-Jürgen Kimpel, 68219 Mannheim

kjørte vi rundt 49 000 kilometer siden juni 2008. Vår Auris 2.2 D-CAT (forbruk 8,1 l / 100 km). Følgende feil oppsto: At 15,802 kilometer, bremsene var fast, skiver og klosser måtte byttes tilbake. Etter 28,430 kilometer igjen Xenon lys ble fornyet. På 29,605 kilometer, det var kallet til å henge konstant akseleratorer. Med 34.900 kilometer med høyre frontlys, har lyktespylersystem blitt byttet ut, på 36,339 km. ødelegge alt har gått, forhåpentligvis før slutten av garantien, som kan bryte.
Wolfgang Fenninger, 57648 Unnau

Siden 2008 Jeg kjører en Auris 2.0 D-4D. Sin pålitelighet inspirerer meg. Motoren er kraftig, forbrukes 6,5 l / 100 km. Chassiset er ikke så sporty utformet som Audi eller BMW, men en rask operasjon er mulig. Bilen er rolig, men materialer og utførelse er ikke så perfekt som i de tyske premium-merkene. Den høye kvaliteten på ytelse workshops kompletterer bildet.
Alexander Ebner, 33609 Bielefeld

Fordeler og ulemper

 • utmerket pålitelighet
 • harmonisk hybrid drive
 • høye innsparingspotensialet
 • 1,5 kilometer ren elektrisk rekkevidde
 • stille på sachtem tempo
 • tilstrekkelig ytelse
 • god plass
 • rik utstyr
 • for det meste enkel operasjon
 • solid utførelse
 • god sikt
 • effektiv luftkondisjone
 • billig veiavgift
 • lange garantier
 • fra 130 km / t høyere bensin
 • oppsprukket trunk
 • tungvint navigering
 • ubehagelig forsetene
 • radioene
 • høye vedlikeholdskostnader
 • vanskelig å mate bremse
 • dreven fjæringskomfort

Konklusjon

Dette er det: Toyota Auris 1.8 VVT-i Hybrid er den mest pålitelige bilen som avhengig mestret en 100.000 kilometer utholdenhetsprøve på Auto Motor und Sport. Dette er også den kompetansen kanten som Toyota etter 17 år, hybrid serieproduksjon. Ikke endre selv korte serviceintervaller og høye vedlikeholdskostnader ingenting. Når du tar fatt på hybrid karakter, skinner han med fin kjøretur harmoni og svært høy virkningsgrad. Bare de som ser for dynamiske eller høyeste finpuss for komfort og finish, bør forvente mer fra Auris.

Mer om Toyota Auris