Records på klassisk bil auksjoner: Dette var den dyreste klassiske 2011

Ferrari vinner foran Mercedes-Benz - så kampen om kronen av auksjonen vintage 2011. De slutter markedet observatører Classic Car Tax har identifisert Top 10

16.01.2012 Dirk Johae Powered by

Auksjoner er ikke et spill for små vesker, på sin måte like ekstrem som Formel 1 løp. for bare ti dyreste biler auksjonen hevet 69 millioner dollar over bordet.

Produsenter Championship: Fem Ferrari, Mercedes tre i topp 10

Her Ferrari sikret den dyreste solgte noensinne på en auksjon bilen ikke bare den evige pole position, men også vunnet med fem biler i topp ti, den "Produsenter Championship", Tett fulgt av Mercedes-Benz. Tre førkrigs-klassikerne i Stuttgart-baserte premium brand ende opp i den store jubileumsåret av bilen i rangeringen blant topp syv. Tjenesten tilbys av RM auksjoner sølv 540 K Spesialroadster fra 1937 tok tredje plass og holdt seg like under 10 millioner mark, målt i amerikanske dollar.

Til gjengjeld luksus sportsbil, fra den mest elegante i denne utgaven (long-tail og lukket reservehjul) kan ha blitt bygget bare 25, og har som den dyreste Mercedes-Benz gjennom tidene for 9,68 millioner amerikanske dollar, sporty klassiker fra Untertürkheim skiftet hender ,

Duesenberg er de dyreste førkrigs-klassikere 2011

Slik at bilen var faktisk den dyreste mye av den kanadiske spesialister RM auksjoner, men ikke leder i form av førkrigs-biler. Det høyeste budet oppnådde en Duesenberg Model J Roadster fra 1931, som tilbys av den californiske vintage auksjonarius David Gooding. Med 10,34 millioner amerikanske dollar, er de to-seters cabriolet de dyreste noensinne solgte biler fra amerikanske produksjon.

Den 45 år gamle Gooding sitt lag fra Santa Monica i fjor til 37 auksjon verdensrekorder, herunder for den dyreste bilen: prototypen av Ferrari 250 Testa Rossa, en åpen racerbiler fra 1957. Som Duesenberg var så Ferrari under Concours d'Elegance i Pebble Beach solgt - verdt 16.39 millioner amerikanske dollar.

Samlet sett bare satt Gooding av 131 millioner amerikanske dollar, en økning på 14 prosent fra 2010. Totalt 297 biler som gir en stolt gjennomsnitt på 441,218 dollar per Lot. Men de fleste topp ti rankings gikk i den siste auksjonen sesongen på RM auksjoner.

Eldste kjørbar bil bringer 4,6 millioner euro

De beste resultatene har også kontrakten for den eldste fungerende bil i verden: De Dion Bouton Trépardoux Dos-a-Dos fra år 1884. Det var i oktober i Hershey (USA) solgt for 4,6 millioner dollar ,

Men disse summene er bare den dyrebare trøffel på bløtkake: "Vår Auksjon Topp 10-show, betaler det ekstreme summer økonomisk sterk oppsamler for spesielle poster"Sier Frank Wilke, leder for markedsovervåking Classic Car Tax. "Bare unntaket, ikke regelen."

Den gjennomsnittlige verdien av en vintage bil i Tyskland er 15.000 euro, som langt under innstikk i Millionenspiel de beste internasjonale Auksjonarius. "De fleste eiere er moroa i sin bil uansett mye viktigere enn sin verdi!"Sier Wilke.

Mer om Duesenberg J, Ferrari, Mercedes