TJ-BMW 1-serie Coupe V10 SMG Test: De ti ganger overdose

Har du noen gang flydd en Cessna monteres med jetmotor? Selv om vi ikke, men nå har vi en erstatning narkotika å lande prøvd. Reiser i en TJ-BMW 1-serie Coupé med høy turtall V10 og 507 hk.

10/01/2014 Christian Gebhardt Powered by

For fairy venner historien høres ut historiene til Askepott. En gang var det en BMW 123d Coupé, som eked ut sin diesel-eksistens til KM 158000. En høy turtall leve det gode liv, det ville være det. TJ kjøretøy design som innløses BMW en serie kupé med dieselmotor og gjort den til en av de mest kraftfulle straight-A BMW med en fem-liters V10 og 507 hk.

TJ-BMW 1-serie Coupe V-10 oppgradering

"Det hadde allerede litt rumklopfen helt til overføringen er reingepasst"Tim Prochnow sier med et smil, som er ferdig med sin tradisjonsrike i den hessiske Kelkheim skrutrekker tropp ekstrem konvertering i ca 400 arbeidstimer. Hjerte donor var en ulykke skadet BMW M6-serie E63. I tillegg til høyhastighets støvsuger med motorkode S85B50 også syv-trinns SMG girkasse har blitt vedtatt for TJ-BMW 1-serie Coupe.

Den nært trykt, to-siders vognkort viser at TJ-BMW 1-serie Coupé ikke bare gikk en plug-and-play søndag ettermiddag aksjon på scenen. I tillegg til de aksel stråler fra en M3 E90 modifisert motor braketten som brukes. laget hadde også til å romme en kjøler fra M5 (E60) og en forkortet M5 propellaksel for å være tilpasset.

Hovedtyngden kjøp på BMW reservedels programmet fortsettes med en seks-stempel bremsesystem for forakselen fra dagens M5 (F10), mens M3 bremsesystem er montert på bakakselen. Chassis side, overfører den TJ-BMW en serie kupé nå også en KW Clubsport 3-veis Komplette. Den slanke silhuetten av kupé 123d er også historie. "Vi har sidene og alle kroppsdeler tatt fra 1-serie M Coupe"Sier Prochnow.

TJ-BMW 1-serie Coupe V10 SMG, Side ViewTJ BMW 1-serie M V10 507 hk 0-315 km / t  Hockenheim 2:25 min.

Kjernereaktor på hjul

Og hvordan de brede kjeven som kjører på Ecstasy? Raskt ta et sete i full bøtte seter av TJ-BMW 1-serie Coupe, som ble tatt med M3 CSL annen BMW legende. Visningen klipp speedometeret skalere opp til 360 km / t. den klassiske V10 dunk tomgang basslyder på fingertuppene.

DTC avslått helt aktivere manuell girkasse modus og raskest bytter scenen angrep: Husky durer V10 med individuelle gass sommerfugler i løpet av 8000 turer og fremkaller epoken suger opp denne gang. Vi bukke til hastighet utskeielser og minner oss om en sterk karakter M-Sport motor. Wow, fast Ansaugschlürfen, lydgenerator-støttede bi-turbomotorer fra den nåværende er i den modifiserte 1er TJ-BMW kupé nå langt unna.

Like emosjonell gjenforening faller ut med SMG overføring. De skarpe koblings sjokk er de som de fleste jenter, en kvikk Dirndl. Den sprø, men meget solid bygget V10 kunstverk har for hver lineære meter til spørsmålet: Hvorfor var det aldri noe slikt fra fabrikken?

Muskel Ones sett røykteppe

Med høyre fot 1-serie Coupe kan produsere så mye nysgjerrighet i TJ-BMW. Enten dekkbanen størrelse 295-Hinterachsschlappen forvandlet i løpet av sekunder inn i en vegg av tåke eller muskel de sparken fra en stående start på 12.6 sekunder fra null til 200. I sitt tidligere liv som en 204-hk diesel coupe han tok for denne øvelsen likevel gjesping sekunders tids 31,6 (serie 1 serie M Coupe 0-200 km / t: 17,2 sekunder).

For adrenalin narkomane lav flyging i 20,6 sekunder over 250 km / t mark. Tempo 300 nådd den ti-sylinder kupé etter 43,5 sekunder - like raskt, slik som en Jaguar XKR-S med 550 hk. Ifølge GPS fremdrift slutter ved rockestjerne av alle de kun når det virkelige 319 km / t - mens det digitale speedometeret av TJ-BMW 1-serie Coupe annonserte jubilantly 343 km / t. Så litt show del av hva det.

TJ-BMW 1-serie Coupe med V10 - ekte 319 km / t

Med aktivert DTC, det gule lyset av antispinn flimrer her som en disco strobe fordi hele blodet i høy hastighet hopper litt sta av firmaet KW suspensjon over humper. I tillegg TJ-BMW 1-serie Coupe med kort akselavstand per se er ikke en av de beste rette foten. Kort sagt - ingen passende bursdagsgave for nye drivere.

Avanserte piloter gjør V10 gladere: cross kjøring er hans livsmotto. Hvem går til hardt på kjøre hjelpemidler slått av på gassen, prosessen med bestått hekken raskt. Så rundetid av TJ-BMW 1-serie Coupe av 1.13,5 minutter er også mindre (Series 1-serie M Coupe: 1.14,1 min) på Hockenheim interessant i seg selv, men heller hvordan det ble oppnådd.

Ingen kurven ved siv av TJ-de i grenseområdet uten strøm overstyring. Legg til at mix smidige belastning endrings reaksjoner i nærvær i grenseområdet. Det er bare ett siste ord for denne 1-serie M V10, eller hvor noen gang kan kalle dette atomreaktor på fire hjul: Fascination!

Mer om TJ bilens design BMW 1-serie Coupe, TJ bilens design BMW 1-serie Coupe