US Import: Sekvensen

Kjøretøy fra USA øve på noen bil kjøpere fra en meget spesiell appell. Hvem ønsker å importere sin drøm bilen selv, men må rydde mye fangster.

Uli Baumann

kjøp
Hvis du ønsker å kjøpe en brukt bil i USA, kan du gjøre dette både av en privatperson, så vel som fra en forhandler. Kjøpmennene, er det vanlig og lurt å prute en rabatt eller et par statister, er den private selgerens vilje sannsynlig å være om ønskeligheten av objektet er avhengig av.

En ny bil er det beste stedet for en "DMV Lisensiert Dealer", Igjen er den endelige prisen gjenstand for forhandlinger. De oppgitte prisene er alltid netto rabatter (holdbacks) og refusjoner (rabatter) mellom tre og fem prosent vanlig.

I USA er det mange bil og motorsykkel blader der også nye og brukte biler er annonsert. men dominerer markedet nå tilbyr på internett.

betalingsmidler
Med penger for å få en god rabatt sjansen er selvfølgelig veldig stor, men er tryggere reisesjekker og kredittkort. Gjerne en pengene bestille en bank i Tyskland til en amerikansk bank. Men avgiftene for dette er ganske høy.

Godkjennelse i USA
Hvem har ennå til å ta før forsendelse med sin nye bil, en tur til USA, eller det ville kjøre selv å bli sendt, må det tillate og krever en haug "tittel" og "registreringskort", Vanligvis forhandleren for å hjelpe deg med registreringen. Kostnaden for registrering varierer fra stat mellom ti og 70 dollar for en bil, ansvarlig er den lokale "Department of Motor Vehicles" Skiltene må betales ekstra.

En bil kortsiktig forsikring for turister tilbys av American Automobile Club AAA og to byråer i Tyskland.

American International Underwriters
K.-H. Nowag Forsikring
Platanenring 15 b
63110 Rodgau
Tlf. 06106/16960
Fax 06106/13520
[email protected]

Tour Forsikring GmbH
Herren 5
20459 Hamburg
Tlf. 040/25172150
Fax 040/25172121
www.tourinsure.de

Tittel / Certificate of Origin

Alle kjøretøy som brukes solgt i USA, har en "Sertifikat av tittelen"kort tid "tittel" kalt. Det tilsvarer den tyske bilen brevet om antall tidligere eiere av en brukt bil Men dette betyr ikke gjenkjennelig. Av kjøretøy uten "tittel" du bør holde deg unna.

Tittelen inneholder følgende oppføringer:
VIN
registreringsnummer
feltet "registrert eier" kaller
nåværende eier
feltet "LIEN HOLDER" indikerer hvorvidt kjøretøyet er muligens beheftet. Hvis her registrering av en bank eller finans kontorer være den registrerte eieren ikke er eneeier. I et slikt tilfelle må en frigivelse (Release) være til stede. Dette er tilfelle når feltet er kontrasignert av dato.
på baksiden er det plass for overstyring mening.

En ny bil, som aldri har blitt godkjent, ikke har noen tittel ennå, men produsenten en "Produsentens erklæring Opprinnelsesland" eller "Certificate of Origin"Noe som tilsvarer i sin mening til tittelen. Uten den opprinnelige tittelen eller Certificate of Origin, er det nesten umulig å sende et kjøretøy; for godkjenning i Tyskland dokumentet er viktig.

registreringskort
den "registreringskort" tilsvarer omtrent vår registreringsbevis, og må alltid utføres. Den brukes i enkelte stater samt kontroll og bevis på forsikring.

Plater / tagger
I noen stater, merkene fortsatt selv med et eierskifte til opphugging eller endelig kansellering på kjøretøyet, i andre de beholder den forrige eieren.

Hvis ingen lisens plate på bilen og du ønsker å gjøre det på sine egne hjul til porten, bør du være en av forhandleren "EN DAG TILLATELSE"være en slags nummerskilt, fundraising. Ellers kan du også ta den til porten ved biltransport. I dette tilfellet, selvfølgelig, er nødvendig verken et flagg eller en kort ansvarsforsikring.

Den amerikanske bilskilt skal sendes som mulig til den tyske godkjenningsorganet. Skulle en eller begge indikatorene mistet en melding om tap på det amerikanske politiet er tilrådelig.

Siden amerikanske flagg er populære som suvenirer, er det tilrådelig å ta dem av før forsendelse og transport i bagasjen deres.

transport
Det anbefales å sette allerede i Tyskland med en internasjonal kjøretøy skipsfart sammen i rekkefølge, etc. for å informere koster ca datoer. Alle store europeiske speditører har i viktige amerikanske havner etater, der kjøretøyet kan leveres direkte.

Innsjekkings port
• Enten du går til din valgte videresending, trekke de nødvendige fraktdokumenter og motta en Kaischein eller "PIER leveringsrapport"Det gjør at du kan levere inn bilen sin selv ved havneterminalen og lasterampe.
eller
• Ikke overlate bilen til en transportør som kan ta det for en avgift direkte til havneterminalen og lastet.
Den amerikanske tollmyndigheter krever at tre dager før forsendelsen datoen for den opprinnelige amerikanske tittelen må sendes inn (for nye biler) med to attestert kopier av for- og baksiden (for brukte biler) eller den opprinnelige Certificate of Origin. Siden dokumentene for godkjenning i Tyskland er ekstremt viktig, anbefales det at du også vil være en kopi mer for å ha det sertifisert og å holde disse for seg selv om originaldokumentet skal gå tapt.

transportforsikring
Sterkt anbefalt er transport forsikring med en "ALL RISIKO" - dekning som dekker alle risikoer fra kjøretøyet overlevering til videresending til levering i Tyskland.

kryssing
Av alle amerikanske havner på østkysten båtene kjører daglig fra retning av Europa. Reisemål byer i Tyskland er Bremerhaven og Hamburg. Insistere på direkte lasting i Tyskland. Fra de viktigste havnene i East Coast - Baltimore og New York - tar transport om to uker, fra vestkysten - San Francisco eller Los Angeles ca 25 dager.

Ankomst i Tyskland
Alternativt kan du plukke opp bilen selv i havn eller kan bringes dit av en kurer med bilskip til ditt hjem.
Hvis du plukke opp bilen i en tysk havn selv, trenger du en midlertidig lisens plate, du får etter å ha fullført en kort ansvarsforsikring med konsesjonsmyndigheten for turen til bosted. Fortolling er enten nær havnen tollsted eller fra din lokale bosatt tollsted. Dersom bilen har fortsatt amerikansk lisens plate, kan det dermed bli kjørt til bestemmelsesstedet. Kravet er at en såkalt forhånd. Frontier forsikring er fullført.

betaling av toll
Den tollsats for personbiler fra USA er ti prosent jevnt i hele EU, for motorsykler åtte prosent. Lagt i Tyskland 19 prosent toll.

For veteranbiler som er mer enn 30 år gammel og av historisk interesse ("verdt å samle") Skal vurderes, kan det tollsted satt en redusert pris (tariff og importmoms) med sju prosent sammen. Men erfaring viser bare biler som er eldre enn 50 år, utsikt over reduksjon, sikkert er det bare å biler bygget før 1950. Som bevis på fullført fortolling er det tollsted fra en såkalt. Inch avstand sertifikat, som er svært viktig for senere godkjenning.

opptak
Den tidligere krevde "Informasjon fra Central Vehicle Register" av Federal Motor Vehicle Office, såkalte "klaring sertifikat", Er ikke lenger nødvendig etter at den nye registrerings regulering FZV siden 01.03.2007.

TÜV

Før opptak punktet, må du gå til teknisk inspeksjon for å være der for å gjøre den enkelte registrering i henhold til § 21 StVZO (veitrafikkloven). Ordne ringe for en avtale, og spør nøyaktig hvilke dokumenter du bør ta. Siden 1991 har en frontlykt utjevning (= frontlys høydejustering) er obligatorisk i Tyskland. Hun er med amerikanske biler og europeiske modeller som ble bestemt for det amerikanske markedet, nesten aldri finnes. Unntak er rutinemessig tilgjengelig for 0 til 60 euro.

Datablad
Det er vanskeligere å avgjøre om en tysk datablad er tilgjengelig for bilen allerede er. Dette er absolutt tilfelle når nøyaktig samme modell ble allerede godkjent minst én gang i Tyskland. Så for alle vanlige biler i Europa bør det ikke være noen problemer.
Hvis (bygget før 2000) er det ingen datablad med TÜV rundt for bilen din, sende en kopi av tittelen til TÜV Augsburg,
International mening, tlf. 0821/5904161, Faks 0821/5904159
og spør om papiret er tilgjengelig der. I så fall får du det til en pris av 88 euro, hvis ikke, er det ellers tilgjengelig andre steder i Tyskland etter all sannsynlighet. Den amerikanske datablad (datablad) er ikke obligatorisk for beslutninger av den tyske TUV, men erfaring har vist nyttig i å finne data og kostnadsbesparende.
Minst mindre endringer, for eksempel bytte frontlykter, vil trolig være nødvendig for hver amerikanske kjøretøy. Prøv forhånd, basert på mer nøyaktig informasjon om hvilken type kjøretøy for å utforske på å teste hva som er forventet der.

avgasstest eksos
De tyske utslippskrav gir for de fleste amerikanske modeller er ikke et uoverstigelig hinder, men nesten alltid føre til en ugunstig skatteligningen. Avgassen sertifikatet skal det allerede mulig (se datablad). Er det ikke, det kan også bli bedt om fra TÜV Augsburg for 140 euro eller utslippsnivå må måles på nytt. Kostnadene er beregnet på en tid basis.

administrasjon
Registreringsbeviset Part II (tidligere: kjøretøy tittel) og registreringsbevis del I (tidligere: motorkjøretøy sertifikat) for å få, må du følgende dokumenter:
Tommers klaring sertifikat
Tittel eller Certificate of Origin
Amerikansk Plate (ikke for nye biler
med bil transportør til amerikansk port
ble tatt med).
noen produsentens datablad
Opprinnelige fakturaen
TÜV sertifikat
Forsikringsbevis (dobbel kartet)
Pass eller identitetskort

Canada
Import reglene som er beskrevet for amerikanske biler, fortolling og godkjenning formaliteter gjelder både biler importert fra Canada.
den "tittel" dvs. i Canada sertifikat av eierskap. Det er viktig som er registrert på den siste siden er overføring av eierskap og signert.
Port of Halifax er populært med bilskip, fordi frakt formaliteter for å håndtere det mindre byråkratisk og raskere enn i amerikanske havner.

Kilde: ADAC

Oversikt: US biler
  • Fallgruvene når du importerer side 1
  • Fallgruvene når du importerer side 2
  • prosedyren side 3
  • Generelle tips side 4
  • tyske modeller side 5