Mazda 2 (2017) i test: Dette er hva den japanske liten bil

Ikke mye endringer på Mazda 2 modellåret 2017: verken bevist Kodo utseende, selv til motorutvalg. Noen endringer mens bare en ekstra kostnad.

31/05/2017 Stefan Helmreich, Andreas Av en kommentar

Hvorvidt dette er tilfeldig eller japansk humor? For den nye modellen året, får Mazda 2 G-Vectoring en usynlig og nesten umerkelig programvare funksjon for å bedre turn-in. Samtidig rattet er nytt, slik at føreren kan puzzle lengre, enten maskinvare eller programvare endre kjøreegenskaper avgjørende.

Mazda 2 nå roligere og med mer hjelp

Zippy de to kjørte i alle fall før allerede, nå er han også roligere, takket være mer lydisolering materiale på farten. Diesel blir ytterligere spjeld i stempelbolten. Vi kjørte nok livlig og bemerkelsesverdig rolig bensinmotor med 90 hk. Gledelig helt er sikkerhetsalternativene, men dessverre er de viktigste endringene er skjult i listen over alternativer: Blind Spot Warner advarer også når backing ut av parkeringsplasser foran querendem trafikken, viser head-up display nå skarpere og i farger og City Emergency Brake Assist nå jobber opp til 80 km / t. Irriterende også at de nyttige sikkerhetsfunksjonene er henholdsvis koplet til utstyrs linjer. Nye farger og delvis lær for setene er også tilgjengelig. Og DAB-radio. Høres bra ut.

Priser, utstyr og motorer av Mazda 2 (EUR, modell 2017)

SKYACTIV G 75 bensinmotor (55 kW / 75 hk) 5-Gang Prime-Line: 12890

SKYACTIV G 75 bensinmotor (55 kW / 75 PS) 5-trinns spesiell modell Kizoku: 16,490

SKYACTIV G 75 bensinmotor (55 kW / 75 hk) 5-Gang Center Line: 14.90

SKYACTIV G 90 bensinmotor (66 kW / 90 HK) 5-Gang Center Line: 15590

SKYACTIV G 90 bensin (66 kW / 90 HK) 5-trinns spesiell modell Kizoku Intense: 20190

SKYACTIV-D 105 diesel (77 kW / 105 HK) 6-trinns Center Line: 17690

SKYACTIV G 115 i-Poole bensinmotor (85 kW / 115 hk) 6-trinns Sports Line: 19290

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Stasjonen rapporten fra november 2014

Nei, de kjører etter hver trend på Mazda, du kan ikke kreve. Ikke bare at du fortsetter å motstå med SKYACTIV suckers standhaftig mot turbobensinmotorer. Også, hele livsstilen fanfare med maling tatoveringer og bicolor Kostümchen den helt nye Mazda 2 gir.

Helt flykte til ånden ikke kan være, men da. I alle fall ikke i det lange løp. Fordi, i motsetning til sin forgjenger, som tok konseptet subcompact på sitt ord, New strekker nå en lang vei mot kompaktsegmentet. En hele 14 centimeter den vokser i lengde, noe som ga 4,06 meter bunnlinje - litt mer enn den VW Polo.

07/2014, Mazda 2 Demio Japan versjonDen nye Mazda 2 30 sek.

Mazda 2, med vekst - men bare utenfor

Selv om han kan holde seg bemerkelsesverdig lav sammenlignet egenvekt klasse mens omtrentlig, reiser spørsmålet om hvorfor. Svar: På den ene siden på grunn av økte krav til passiv sikkerhet i baugen området, på den annen side faktisk på grunn av utformingen. I likhet med sin kamerat som skal gjelde dagens merkevare utseendet på to. Og behovet - så sier Mazda - lever ut av plass til sine muskuløse linjer. Enten bør man egentlig forrykke for opptredener å bli sett ganger. men er sikkert: Det er langt drögeres design i segmentet.

Synd at gjør kroppen vekst i interiøret og bagasjerommet merkbar bare marginal. På grunn av den forlengede akselavstand til åtte cm, selv om den drivende posisjon slapper, større baksetepassasjerene presse sine knær, men likevel som en ryggstøtte i ryggen på forsetene.

Mazda 2 med valgfri head-up display og LED-lykter

Ellers kan den tåle ganske ombord. Interessant møbler, rene hvile regulator, delikate funksjoner, vakre materialer, omfattende tilkoblingsmuligheter, inkludert web-radio, Twitter eller Facebook streaming, og god ergonomi, som også drar nytte av den nylig aksialt justerbar rattstamme og reformerte seter. En orientering mot premium konkurrenter, sier de. Og selv om du ikke helt nådd standardene her og der: Den nåværende retningen er riktig.

Også på grunn av noen høy klasse utstyr detaljer. Som den første lille bil noensinne, Mazda 2 med head-up display, konsekvent sentralisert kontroll logikk og full LED-lykter kan dekk ut. Disse overbevisende fungerende assistansesystemer slik Totwinkelscanner, Ausparkhilfe og fjernlys automatisk komme (Pakkepris 900 euro), men disse er reservert som den øverste versjonen som standard nødbrems hjelpe der.

I fire trimme nivåer, fem-dørs delt helhet. Vi Schweinsgaloppieren kort tid etter: Som grunnlag den enkle Prime versjon med luft alternativ fra 12,790 euro; om senterlinjen for minimum 14,960 euro, som bringer i tillegg til manuell luftkondisjonering, en dreispeichiges skinn ratt, delt folding baksetene og hastighetskontrollen; deretter Exclusive (fra 15,690 euro) med niceties à la Spurhalteassi og Navi alternativ; og - igjen, bare vi puster 's - 17 390 euro, park pipelyd fabrikken og klima automatisert Sports. Ulempen: De fleste lade godbitene er strengt bundet linjer.

Turbo masse bensin og diesel krem

Og motoren menyen blir ganske standardisert. Men dette er så langt utholdelig fordi du servert de to filetene nesten over hele linja. Alt i alt, tre bensin og en diesel velge mellom - alle firesylindrede, alt 1,5 liter små, alle av dem med start-stop. Den 75-PS oppføring anbefales bare i byen i seg selv være teknisk mer avanserte sammenligning takket være 115 hk, et bredt dreiemoment band og kortere samlet utstyr spesielt for stykke, så mest sannsynlig ty til 90 hestekrefter midten. Den gylne midten. De fire-sylindret klassifiserer som base motoren på bare fem tannhjul, overtar i form av den høye kompresjonsforhold på 14,5: 1, men hjertet av SKYACTIV teknologi fra toppmodell. Til tross for den håndterlig dreiemoment på 148 Newtonmeter det maksimale tiltrekker godt over tusen kilo Mazda besluttet på stedet, visper så langt mer energisk høy som tidligere femtenhundre og faller ikke så mye lysere turtallsområdet fra.

Om du føler mangel på turboladeren? Men det er ikke ham definitivt gå glipp av - spesielt siden selv standardforbruk på 4,5 l / 100 km beveger seg godt innenfor banen til TSI og TCE. Likevel punktet av området er den nye flamme men dyrt diesel med 105 hk og 220 newtonmeter, som nesten kan passere som en bensinmotor i kraftutvikling, raffinering og lyd. Ingen knekking ved start, uten surly krafttopper, ikke oppstår noen klapring, ingen rysting ved start. Eksemplarisk.

Agil med hver motor

Til slutt, gjør valget av motor, men ikke spille svært viktig rolle. har holdt seg - rett og slett fordi Mazda 2 har blitt en svært kvikk, lett på foten bil - nei. Kan godt være at han ikke er fullt så silkeaktig ditscht med torsjonsfjæring bakakselen i opprør som målrettet premie konkurranse, men følelsesmessig den beveger seg i sin ytelsesklasse i frontlinjen. Styre rosa ham smarte rundt hjørnet, klamrer chassiset lang radius fast, mens den nye overførings - enten fem eller seks gir ingen rolle - la en slik kryss kutt gjennom gatene at du ikke synes om den nye sekstrinns automatisk behov. Et annet eksempel er at Mazda ikke kjører bak hver trend.

Konklusjon

Etter de første kjøreinntrykk, har den nye Mazda 2 påvist som et trygt, godt kontrollerbar liten bil med nok plass og takhøyde for fire voksne europeere. Hvordan nøysom han er senere tester må demonstrere.

Mer om Mazda 2