Jeep Renegade 2.0L Multijet automatisk i testen: Selv en hel Jeep?

for et år Renegade er den minste Jeep. Den siste i familien gjeng er den 140 hk dieselmotor med automatgir. Enkel gjennomgang.

01.01.2016 Torsten Seibt Powered by

Størrelse er relativt godt kjent. For en seks-åringer, kan det være en ganske stygg felling for å gjøre i det hele tatt merkbar i iskrem mann. Mens et tre fyr som Wladimir Klitschko sannsynligvis den mest komplette Eisverkaufsmobil ville virkelig finpusse under armhulene, måtte han kaste seg bak disken.

Jeep Renegade 140 hk Multijet 9G automatisk enkelt gjennomgang Foto: Torsten Seibt

Jeep Renegade: Compact er relativt

Så det er babyen av Jeep familien, Renegade. 4,26 meter måler den overløper fra den ene enden til den andre. De tre-dørs Jeep Wrangler er kortere, for ikke å nevne de 3,3 meter kort stamfar Jeep Willys gang fullt, en gjeldende VW Golf nøyaktig samme lengde. Men i pompøs SUV verden av fem-meter bluebottles og fotball-mamma-syv-setere er karer som ham gi mer til dem som trenger å knipse vilt på Eisbestellung med fingeren.

Her er Renegade faktisk ganske mye av bilen som misforstår ham noen observatører Marker sta som "sub-compact", vokse opp det er alt. Dette støttes av den versjonen som er nå ferdig som den siste, utvalget og tok enkelt gjennomgang: 140-hestekrefter diesel kombinert med ni-trinns automatisk girkasse er tilgjengelig siden sommeren 2015 hos forhandlerne.

Denne versjonen av en by passende størrelse diesel SUV med automatisk liker spesielt europeerne liker å importører fra Østen er ikke så mye eventuelt tilbud i en del rett og slett mangler. Men Jeep er et hinder for å oppdage disse nervene vennlig fremkomstmiddel - med prislisten. Diesel automatisk er tilgjengelig bare for den Gade i begrensede utstyr enn eller lik 170 hp-variant med trailhawk off-road forsterkning. Fra euro 31,100 vil koste moroa, ved første øyekast mye forskjell på 19,900 euro Gade grunnprisen. Hvem ser nøyaktig på listen, og er ikke bygget på slutten av forhjulsdrift varianter (minst sju av tolv) blekner, men ikke lenger føles hoppe ganske så dramatisk. Mye penger forblir likevel, spesielt siden du allerede får større serverer en SUV klassen i konkurransen om lignende priser.

Knapt halt enn 170-hk versjon

Arkivert han var så som så, Renegade. Så forlate. Dette er relativt raskt, fordi Limited leveres som standard med nøkkelfri adgang og start knapp ombord Zündschlossfummeln var i går. Likevel 170-hestekrefter trailhawk i tankene, faller raskt den første krone: alt på her. Fordi selv med sin 140 hk to-liters Multijet virker ikke nødvendigvis er svak. vil likevel ikke ta prinsippet torquey diesel som en ekte thriller i Jeep historie, er heller på sin periferi. Den salte ham den med 1,6 tonn egenvekt en anstendig pakke på, på den annen side ikke handler Neustufenautomatik ned rundt så smidig som man kunne forvente gitt det store antallet av kurs som.

Som betyr ikke at Renegade på gata ikke kan kjøre fort. Det er bare en annen "fast". De målte i underkant av elleve sekunder fra null til 100 leses som motorveien er helt riktig, men det er en feiltolkning. Fordi fremfor alt, understell, pent viktig bremsesystem og nøyaktig dybde til operatører styring sikre at du kan gjøre det fly ordentlig ved hjelp av kompakte Jeep i curvy torv. Etter kurven å komme tilbake på rask tid, tar bare litt lengre tid enn andre steder.

Jeep Renegade 140 hk Multijet 9G automatisk enkelt gjennomgang Foto: Torsten Seibt
modellRenegade 2.0 D Lim. Auto.
Lengde / bredde / høyde4.255 / 1.805 / 1.697 mm
akselavstand2570 mm
tare1610 kg
motorR4 turbo diesel
kapasitet1956 cc
makt140 hk
moment350 Nm
transmisjon9-hastigheten automatisk
tankkapasitet48 l
slepes1500 kg
Test verdi fra 0 til 100 km / t11,1 s
Test verdi 80-120 km / t8,9 s
vmax182 km / t
standardforbruk5,8 l D
test forbruk6,9 l D
pris31.100, - EUR

Renegade - en ekte Jeep?

Det virkelige spørsmålet, men som er gitt til hver ny Jeep hovedsakelig fra den svorne fan samfunnet er: er dette en ekte? Markedsavdelingen ved Fiat-Chrylser trekker i dette tilfellet, som "Trail Rated" Badge, som er å bevise at så utsmykkede vogn (tankene du produksjonsbil) Rubicon Trail har mestret. La oss innse det, elsker Jeep ledere: som tror deg når Renegade nei, selv om trailhawk versjonen stolt bærer denne plakett på flanken.

Og mens vi er på en ærlig ord, de følte 50 sitater i form av piktogrammer og lette i og rundt hele bilen med vilkårene i sin merkevare og Markenopa Willys er litt så kanskje påføres tykt, har Renegade ikke nødvendig ennå. For han er en ekte Jeep, selv uten all sminken, bare i sin klasse.

Sterk karakter i sin klasse

Denne klassen består av modeller som Skoda Yeti eller Opel Mokka, og to konserter i Jeep Renegade, det - igjen et tilbud - i form av andre verdenskrig Willys bensinbeholdere designet baklyktene så snart veien slutter. Dette skyldes noen svært vanlige benchmarks, spesielt den generelle forholdet. Den løper med diesel og automatisk pryder meget kort settes endedrev, til det første løpet av ni-trinns automatgirkasse er også ute spesielt kort.

Slik at sjåføren kan stole på en anstendig krype i vanskelig terreng, kommer dreiemoment bistand til omformeren automatisk. Den firehjulsdrevne, vanligvis slip-avhengige automatisert, kan også være blokkert for å kjøre direkte og umiddelbart i off-road bruk alle hjul. Noe euforisk merket, men faktisk er nyttig i feltet: bryteren for "4WD Low". Vanligvis aktivere en rekke girkasse med noe, men bare den første gir er låst når Renegade og bilen kan manøvreres forsiktig i vanskelige situasjoner uten å tenke på automatisk.

Jeep Renegade trailhawk bedre off-road

Faktisk er Jeep Renegade så overraskende kompetent off-road. Hans virkelige svakhet er håndterlig bakkeklaring og ekspansiv frontspoileren, så da, men neppe en vei til bedre forberedt trailhawk versjon eller lik storebror Jeep Wrangler går for hyppig veien drift over.

Men fordi i hverdagen svært ulike ferdigheter teller som dyp gjørme og høye fjell, også funnet i øyeblikket av fakta sjekk. Om forbruket av Jeep Renegade med 140 hestekrefter diesel og automatisk rapport kan være negativt ikke positivt ennå - det er alle midler for denne SUV-klassen. Ved normal drift 6.5 til 7.0 liter kan være planlagt, de fem før kommaet kan bare oppnås med koma kjøring. Mind skiller seg ut fra mengden, plassen i Jeep Renegade. Ser på det fra utsiden ikke i det hele tatt, men faktisk fire voksne kommer i det ganske farbar etter hvis de ikke sette det hele å store krav på bagasjen - i etablerte seter i bagasjerommet er heller unüppig dimensjonert.

Jeep Renegade 140 hk Multijet 9G automatisk enkelt gjennomgang Foto: Torsten Seibt

Konklusjon:

I seg selv, Jeep Renegade med 140 hestekrefter diesel og ni-trinns automatgirkasse, nesten perfekt, selv om det ikke akkurat billig rute gjennom Renegade tilbudet. Hvem - fordi jegere, polfarer eller Aim-onkel - går regelmessig inn i området, med trailhawk kompetent måte. Alle andre er godt tjent med noe svakere 140-hestekrefter Limited og 2400 euro mindre opptatt.

Konklusjon

I seg selv, Jeep Renegade med 140 hestekrefter diesel og ni-trinns automatgirkasse, nesten perfekt, selv om det ikke akkurat billig rute gjennom Renegade tilbudet. Hvem - fordi jegere, polfarer eller Aim-onkel - går regelmessig inn i området, med trailhawk kompetent måte. Alle andre er godt tjent med noe svakere 140-hestekrefter Limited og 2400 euro mindre opptatt.

Les mer om Jeep Renegade, Jeep Renegade