Skoda Yeti 1,2 TSI i testen: SUV med liten motor, men mye moro

Nok av den lille 1,2-liters TSI i den kompakte SUV Skoda Yeti? Yeti fans som ikke trenger en firehjulstrekk, ta billig økonomisk og kraftig 1,2-liters TSI beste.

02.05.2010 Dirk Gulde Powered by

Grunnleggende ytelse - og så selv med magre 1,2 liter. Det høres mistenkelig ut som forbikjøring ganger med kald svette garanti og motorvei bakkene bak Brummi-sot skyer.

Først Skoda med den lille turbomotoren

Ikke så i tilfelle av Yeti. Som den første Skoda han kommer til å nyte de minste Volkswagen TSI fire sylindere, som gjør det takket være turbolading til 105 hk, og enda viktigere, 175 Nm dreiemoment fra 1500 o / min. Således utstyrt, med direkte innsprøyting, sett fra start til hjulet og svinger overstrømmende høy. Gitt den store enden ansikt er det tilgivelig at det utover 150 km / t, går ut luften. Hans pene manerer og riktig testforbruk på 7,8 l / 100 km sjelden la ønsket om en kraftigere motor oppstår.

Skoda utelates Yeti til en firehjulsdrevet

Siden de fleste kompakte SUV terreng turer bare rykter, Skoda besluttet å ikke tilby den 1,2-liters fire hjul. Problemet er imidlertid at det er ingen air condition for grunnmodellen. Mens koster variant Aktiv med luft og radio drøyt 20.000 euro. En fornuftig pris, til slutt overbevist om Skoda Yeti med massevis av plass, høy variabilitet, solid utførelse, feinfühligem håndtering og ryddig komfort. Og alt dette allerede med base motoren.


Mer om Skoda Yeti