Erlkönig Mercedes GLE (W167): Ny SUV generasjon fra 2018

Mercedes er i ferd med å teste den nye generasjonen av GLE. Siden 2015, Mercedes GLE (W166) er en facelift versjon av M-klasse med den nye tre-bokstavs typebetegnelse i markedet. Nå oppnådd en første titt på interiøret.

21.03.2017 Holger Wittich Powered by

Mercedes GLE W167 er basert på E-Klasse

Med W167, Stuttgart sette SUV igjen og la ham bygge på MRA plattform av dagens E-Klasse. Som har som mål å legge til rette for SUV igjen et par kilo - det antas at de to-tonns mark ikke er nådd, men bare på grunn av den nye Mercedes GLE leveres i basisversjonen med bare bakhjulsdrift.

Mercedes GLE ErlkönigDen nye SUV generasjonen fanget 1:55 min.Mercedes GLE 500 e 4Matic, Side View Foto: Hans-Dieter SeufertDas er gjeldende Mercedes GLE serie (W166)

Ellers er den nye Mercedes GLE å ha mer off-road egenskaper i forhold til forgjengeren. I tillegg til mer bakkeklaring og beskyttelse av understellet omfatter fremre og bakre også forbedret aksel artikulasjon, luftfjæring, differensialbrems og utstyr med reduksjons muligheter. På sendersiden er en Neugangautomatik ombord.

Mercedes GLE Erlkönig Foto: Stefan BaldaufDer ny Mercedes GLE får en oppfrisket front.

To AMG versjoner av Mercedes GLE

Som en topp versjoner Mercedes vil lansere GLE som AMG 63 og AMG 63 S. I stedet for den gamle 5,5-liters V8, gruppen all-purpose våpen, er det fire-liters V8 twin-turbo brukt. I AMG E-klasse, leverer denne enhet 571 og 612 hk. For mer sivil fremdrift er tre-liters seks-sylinder med 333 hk eller som GLE 43 med 401 hk ved starten. En hybrid drivlinje er endret sin vei inn i nye Mercedes GLE.

Visuelt, slår den nye generasjonen av Mercedes GLE ut ikke som en revolusjon, men en evolusjon. Forklær og terskler revideres, grillen endret. Den slående beading på siden bør også revideres. Og også den karakteristiske C-stolpen skal fortsette å streve mot kjøreretningen. Som med den nåværende serien og Mercedes GLE som GLE Coupé (C292) er sannsynlig å komme senere på markedet.

Gigantisk skjerm landskapet i cockpit

Utsikten inn i cockpiten på den nye GLE avslører en overdimensjonert skjerm som strekker seg langt inn Duber midten av dashbordet. Som i den S-klasse, er den venstre halvdel for fremvisning av all relevant kjøreinformasjon brukt, bruker den høyre delen infotainmentskjermen og navigasjonssystemet. Under skjermen gjør de fire nye rektangulær Lüftungssdüsen bred.

Mer om Mercedes GLE