Som gir for Porsche 911 GT3 (991,2): manuell / manuell girkasse eller PDK?

Hva går bedre med stor sportslig GT3? PDK og skiftende med årer som i formel 1? Eller skal den siste 911 passere naturlig pustende sin 500 hk til en vanlig manuell girkasse? Duel av argumentene.

05.04.2017 Gerd Stegmaier 7 kommentarer

Den nye Porsche 911 GT3 (991,2) enthusiasmiert fanskare: 500 hk naturlig pustende motor, opp til 9000 / min: Den kommer tilbake med en manuell girkasse. PDK, forløperen eneste midler for overføring, forblir naturligvis i programmet. Ved første øyekast et klart tilfelle: Lens er all grunn til dobbel clutch, er det manuell girkasse bare for retro-fans, som har gitt Porsche ryddig tilbakemeldinger når den første 991 GT3 var bare å ha med PDK.

Porsche 911 GT3 991 (2)Støvsugeren med PDK ved lansering 39 sek.

Men egentlig snakker bare subjektivt hva det gode gamle manuell girkasse? Vi har møtt alle de fordeler og ulemper med hverandre objektivt. Lo og se: Det er flere argumenter for anakronisme, som mange tror. Men først, fordelene med den mer moderne versjon:

Hvorfor velge PDK i 911 GT3:

 • Punkt 1 er banalt, men er klar til dobbel clutch versjon. Som har flere overganger, nemlig 7 i stedet for 6. Dette har tidligere blitt regnet med i racing sykler: Flere programmer, mer prestisje. Hvor: Oversettelsen av PDK er generelt litt lenger. Men det er bare ofte klar til enda mer hensiktsmessig utstyr. I en motor uten lading med tilsvarende mindre tykke dreiemomentet ganske et argument.
 • Punkt 2 har mer å gjøre med driveren: takket være de elektrisk drevne girskift brytere kan brukes til - ratt skovlene å bruke, ikke GT3-piloten ikke trenger å ta kontroll av hendene. På banen, en klar fordel. Det de mindre erfarne sports sjåfører kan alle opp til dobbel clutch girkasse skiftende arbeid selv: I sportsmodus, det vil bytte til ytelsesplaner at du bør gå ned i løpet av kort tid.
 • Punkt 3: Spesielt i forhold til de mindre erfarne hender gjort manuelle girskift koblingstidene er kortere, spesielt mangler avbrudd av trekkraft, som også bærer litt rastløs i bilen, spesielt når etter bare en hånd på rattet.
 • Punkt 4: Samlet sett er det lettere å kjøre fort med PDK på banen. Hvem kjører ikke i manuell modus, heller ikke i fare for å snu i limiter.
 • Punkt 5: Med PDK og lanseringen kontroll, akselererer PDK bilen 0,5 sekunder hurtigere fra null til 100 km / t. En prestisje kanskje, men en viktig en.
 • Sak 6: Porsche benytter elektro-hydraulisk PDK også til å regulere den bakre differensial elektronisk. Dette er bra for utførelsen, fordi det forbedrer strekk- og gjør mindre innblanding av PSM nødvendig. Faktisk PSM lysene skinte under våre prøvekjøring på guidede runder rundt banen i PDK bilen på før. I telefonen, men dette var tilfelle tre ganger.
 • Sak 7: Porsche vil tilby samme pris som PDK, manuell girkasse i GT3. Faktisk var det ikke billig for GT3 å utvikle igjen en manuell girkasse og overhead av deler til PDK fester seg i forhold til innenfor grensene. De facto kjøper fremtiden GT3 kunden med PDK mer teknologi, for de samme pengene - i tillegg til PDK oss bare elektronisk differensialsperre ombord.
 • Sak 8: PDK gir fordeler, ikke bare på racerbanen: Til slutt, ikke sjåføren ikke slå i veien, for eksempel i byen eller i en trafikkork. I automatisk modus, tar programvaren over. Dette bringer mer praktisk i hverdagen og kan GT3 sjåfører å bruke bilen sin tilsynelatende ofte. Minst den årlige ytelsen til GT3 kunder har blitt betydelig større med bare PDK Porsche høyt siden 991 (1). Mens tidligere modeller ble flyttet et gjennomsnitt på bare ca 8000 kilometer per år, er tallet nå mot 16.000.
Porsche 911 GT3 991 (2)Så Walter Röhrl kjører manuell bryter på racerbanen 05:03 Min.

Hvorfor velge manuell girkasse

 • Punkt 1: For en racing retning sportsbiler alltid et problem: Den manuelle girkassen er 14 kg lettere.
 • Punkt 2: Med en tørr istedenfor to våtlamellclutcher den har mindre effekttap. Teoretisk vil derfor er det også mer økonomisk. Kurset avhenger sterkt av skiftende strategier for sjåføren - det er den automatiske vanligvis overlegen. Ifølge GT prosjektleder Andreas Preuniger den nye GT3 ville, men om lag 10 prosent mer økonomisk enn forgjengeren. Men når man skal avgjøre syklusen forbruket nå Super E10 må være drevet som har mindre energiinnhold, mens forgjengeren var fortsatt lov til å E5 for forbruksmåling.
 • Punkt 3: Mindre strømbrudd betyr også: enda mer direkte forbindelse mellom motor og hjul. Det er ganske merkbar og enkel montering for en slik fin irriterende og høyt turtall naturlig pustende motor.
 • Punkt 4: Jo bedre effektiviteten i den manuelle bryteren selv reflektert i sin 2 km / t høyere toppfart. Selv bare en prestisje verdi, men en fordel. Spesielt siden akselerasjonen av PDK er veldig fort bare fra staten. For mellom akselerasjon selv fra lave turtall som regel bundet der, sier Andreas Preuninger som har prøvd det med kolleger flere ganger.
 • Punkt 5: Det faktum at telefonen har ingen elektronisk styrt lås, er ikke bare skadelig. Den mekaniske lås gir mer direkte kjøreopplevelse og samtaler som overførings seg mer av sjåføren. I den grad det passer minst sammen.
 • Sak 6: En annen assistanse Porsche har donert minst slått på håndsettet: utkoblingsfunksjonen i sportsmodus. Det fungerer helt fint, som selv innrømmer Walter Röhrl - som han ikke trenger, kan de holde kjeft. Men på banen er det en betydelig lettelse for de som ikke ønsker å gi ved bremsing med tå-utkoblings.
Walter Röhrl 70-årsdagSom gir for Porsche 911 GT3 (991,2): manuell / manuell girkasse eller PDK? Som gir for Porsche 911 GT3 (991,2): manuell / manuell girkasse eller PDK? Som gir for Porsche 911 GT3 (991,2): manuell / manuell girkasse eller PDK? Som gir for Porsche 911 GT3 (991,2): manuell / manuell girkasse eller PDK?Lykke til, Walter
 • Sak 7: En annen funksjon som vi vet faktisk bare biler med automatgir, vil Porsche også behandle håndsettet: På side 74 i håndboken en kolonne avtaler med bruk av Launch Control med manuell girkasse. Fremgangsmåten er enkel: Veien skal være jevnt og driftstemperatur av motoren, alle styresystemet bør normalt aktivert, og deretter står det: Koble inn først nede clutchen, vente til tachometer ved 5000 / min, vil meldingen "Start kontroll~~POS=TRUNC aktiv 'vises i den sentrale skjermen og slipper clutchen. I testen bilen, dessverre, det fungerte bare delvis: Turtelleren nål ble naglet til 5000 / min, men displayet meldingen ikke vises. Den trøste senere førte til en heller skjemmende tråkke bakakselen og ikke egentlig startet lett. Men manuell girkasse er faktisk ikke engang bestilt og programvaren er bare ikke i produksjon status. Hvis det skjer så vi vil prøve det helt.
 • Sak 8: Ikke at vi ville ha det som er kjent om feil i PDK - men hvem er GT3 lang tid og ønsker å gå langt, bør velge manuell girkasse, tøffere versjon. Teknikken er kjent, utprøvd og håndterlig, og det er rett og slett færre deler til det som kan gå galt: En clutch mindre, ingen elektro-hydrauliske og ingen styringselektronikk.

Konklusjon

8: 8 duellen mellom PDK og manuell girkasse går ut. Forfatteren ville bli med Walter Röhrl og plukke opp håndsettet. Hvis Launch kontrollfunksjonen, tilbyr manuell girkasse de morsomme funksjonene i den nye teknologien samt PDK.

Porsche anslår at PDK-aksjen vil være langt større. Til slutt ville PDK-aksjen være selv med 911 Carrera på mer enn 90 prosent. Men for det totale salget av GT3, den nye (gamle) overføring modellen vil absolutt ikke være en ulempe - dette balsam for sjelene til bryter fans de manuelle.

Til syvende og sist er valget for overføring til den nye GT3 en smakssak. Alle som har blitt vant til forløperen til PDK, vil ikke vil gå glipp av fordelene. Hvem har 991 (1) det er derfor ikke ville, kunne streike trygt nå - hvis han kan: Startprisen er for begge versjonene på 152,416 euro.

Mer om Porsche 911