Hyundai i20 1,1 CRDi og VW Polo 1.2 TDI i testen: To små biler på nøysomhet

Hyundai i20 1,1 CRDi og VW Polo 1.2 TDI Bluemotion er i henhold til de offisielle standardverdier, to av de mest økonomiske bilene på det tyske markedet. Men avkall på forbruk på bekostning av komfort eller dagligdagse praktiske? Vi avklare.

05/06/2013 Sebastian Renz Powered by

For 100 kilometer, må VW Polo 1.2 TDI Bluemotion bare 8,3 sekunder. Så ikke for selve sporet, men for å fylle 4,8 liter diesel på pumpen. For en av - kanskje ikke urettferdig lite tema - fordeler spesielt drivstoffeffektive biler har også tidsbesparelser når du fyller opp. Hvis du kjører 15.000 kilometer i året, er totalt bare tjue og et halvt minutt, avhengig av sesong skjelving eller svetting ved pumpen ved siden av VW Polo Bluemotion. Føreren av en Range Rover SDV8 avfall hele året 52 minutter for bensinstasjoner - eller har noen for det.

Hyundai i20 1,1 CRDi og VW Polo 1.2 TDI i testen: To små biler på nøysomhetVW Polo Bluemotion 5:23 min.

VW Polo Bluemotion med gjerrige standard utstyr

Så, så vi bestemmer oss for vår lille tur til "Telekolleg matematikk" og slå definitivt Hyundai i20 1,1 CRDi og VW Polo Bluemotion til. Tellingen standardforbruk på 3,6 og 3,3 liter / 100 kilometer, den mest økonomiske bilen på det tyske markedet. Som klassisk med tørre 175er-14-tommers hjulene på i20 VW Polo Motion underskjæringer og med en tiendedels liter. Til sammenligning oppstår Hyundai utstyr variant, men på trenden med bredere hjul og mer utstyr. Og viser at frafall så er ikke problemet med ham med standard klimaanlegg, seks kollisjonsputer og en CD-radio, inkludert iPod og USB-port. Siden dyrere VW Polo Bluemotion er klart gjerrig utstyrt derfor - med manuelle utvendige speil og bare helt folding baksetet. Det er også den mest drivstoff-effektive Bluemotion-versjon som sender ut bare 87 gram CO2 km / viktige statister - side gardin kollisjonsputer rundt.

Men VW Polo Bluemotion beviser nok en gang at kvaliteten på en bil bare ikke stole på utstyret sitt. I stedet har den grunnleggende dyder god plass, brukervennlighet, høy solid utførelse og materialer av høy kvalitet. Nostalgisk blant oss husker han så i permanens av Golf II ..

VW Polo med mer komfort, men ukultivert motor

Hvorved også i20 solide og holdbare verk, krever bare litt mer trening for drift og videresende en litt mindre, men på baksiden gir litt mer plass. Områdene for begge - det er nettopp til tross for alle fremskritt og å vokse opp likevel liten bil - for fire og lite bagasje.

Likevel bringer VW Polo Bluemotion beboerne etter komfortabel. Hva er ikke så mye at setene var svært komfortable, men snarere fordi Hyundai er så elendig. Et tverrstag trykkes av myk polstring i den nedre del av ryggen, i tillegg, blir stopp dårlig setene plassert for høyt. Og så er det stößige suspensjon som kan ramle surly løpet harde støt den lille Hyundai, som han grenser for sin komfort omtrent komplett.

Også ruller VW Polo Bluemotion oppmerksomhet fra, er små pakker ut litt sta, men bevarer i20 fortsatt plaget ham i kapittel komforten helt en hyggelig Federungsgüte.Dass, ligger på den humpete turbodiesel i Polo. Den tresylindrede spikret all lyd forsvar, klöttert ved lave hastigheter. Den høye han ikke liker, men på grunn av de store forholdet trinnene i svært høy ratio femtrinns girkasse det er behov for ennå snu ofte. Nei, det er alt morsomt ikke, til tross for den generelle årlige ytelsen og 4,8 l / 100 km heller lavt forbruk.

Hyundai i20 og VW Polo godt over normal forbruk

VW Polo Bluemotion dermed vesentlig over normale verdier i testseksjonen. Tross alt, knapst han på spesielt forsiktig kjøring på 4 l / 100 km ned. I motsetning til dette, kraner Hyundai også ved svært milde ruter alle 100 km på minst 4,6 liter fra tanken, er i gjennomsnitt 5,9 liter og 63 prosent høyere enn den standard verdi (VW: 46 prosent).

Men 1,1 liter økning i forbruket i forhold til VW Polo Bluemotion bare føre til ytterligere kostnader på 1,50 euro per 100 km på dagens drivstoffpriser. En verdig investering, fordi tresylindret i i20 settene uten Ladedrucklethargie går tiltrekker energiske og turer takket være nesten oversatt, presis sekstrinns alltid i riktig turtallsområde. Tvert imot til VW Polo Bluemotion, er Hyundai dynamisk og positivt kraftig motorisert. Dyrket til, for sin 16: 1 heller lav tetthet diesel selbstzündet stille, svinge dyrket og forblir diskret ved høyere hastigheter.

At han på lange motorveien turer mer overbevist enn livlig utflukter, ligger på den svake dempet og hardt fjærende oppheng, men spesielt i den indirekte og lav rygg melding elektrisk styring i i20. De føler seg som om de ikke gir rattbevegelser på et stativ, men via rullet lakris hjul.

Hyundai i20 er mer rimelig og tilbyr lengre garanti

Heller ikke atletisk, men det er mer spesifikk, direkte og med mer følelse driver VW Polo Bluemotion, som fører fra eiendommen delen er stor nok til å opprettholde det til tross for den høye prisen og den korte garantien til finalen. Her vil jo bedre rustet Hyundai koste rundt 2000 euro mindre, noe løst kompenserer for høyere forbruk. Jo større mengde tid uansett. I løpet av de fem årene som garantien sikrer den i20, er det bare 23 minutter lenger på pumpen enn VW Polo Bluemotion.

Konklusjon

Bedre forsetene var nok allerede, og Hyundai ville være i front av Polo. Med lavere pris, kultivert motor, god plass og igjen sin lange garanti for Hyundai scorer høyt, kan nesten oppveie den betydelige økningen i forbruket. Polo er mer solid, mer økonomisk, mer komfortabel og - selvfølgelig - dyrere sparing mester.

Mer om Hyundai i20, VW Polo