Alpina B7 Biturbo i testen (2016): Gaga akselerator takket være 800 Nm

Takket være sin ideelle geografiske plasseringen av Alpina i den bayerske Allgäu er nydelige pre-alpine ruter funnet nesten på dørstokken til produsent av eksklusive biler basert på BMW-modeller. Under en drivende intensiv dag fant vi 10 ting på BMW Alpina B7 Biturbo som står først etter en lengre prøvetur.

28/07/2016 Marcus Peters 3 kommentarer

1. Det ville være overraskende ikke tror en sedan med 608 hk akselererer fenomenal. Men hvor lett det Alpina B7 rister på jekk i ermet, er bemerkelsesverdig. Som så ofte én fantasier om feil ytelse, men sier feil dreiemoment - 800 Nm.

2. I 20-tommers hjul (standard) til en av tre suspensjon reaksjon, spesielt hvis de kjøres-punkterte dekk er utstyrt med run-flate som med BMW forventet. Imidlertid Alpina bestemmer mot runflats og i stedet for en standard luftsuspensjon. Deres modus Komfort er navnet hans mer enn liv: luksus sedan glir bort edelt over humper, 20-tommeren motstå det til å buldre opp. Fantastisk.

3. Til tross seksjon 2 strømme stort subtil informasjon fra chassiset til føreren. Han er alltid klar over overflaten av bakken - grunnlagt subtil og diskré men. I tillegg, zoomer B7 uten forstyrrende krengning rundt hjørner, alltid forblir betong.

Alpina B7 BiturboSåledes er den 330-km / t sedan 1:35 min.Alpina B7 Biturbo Foto: Hans-Dieter SeufertAlpina avgjør mot runflats og i stedet for en standard luftfjæring.

4. Bare den bakre aksel (samt serie av firehjulsdrift) irriterte nøyaktige drivere enkelt; den retter med hvordan det er deres jobb. Men de som er vant til den eksakte grad forhåndsbestemme den perfekte linjen på rattet må være minst i begynnelsen av turen i B7 litt styre - fordi bakakselen er fortsatt følte et par grader til det. Når cruising som forstyrrer mindre enn den ambisiøse kjøring. Du blir vant til det etter en stund.

5. ZF åtte-trinns momentomformer automatisk (standard) gjør jobben sin rett og slett perfekt, konverterer myk når cruising og sydd rufsete gjennom oversettelsene ved å trykke. De små knappene på rattet for å girer opp og ned en sjelden bruker, og hvorfor - IF omformer har alltid valgt (nesten) riktig utstyr. Takket være høye sprer løgner i åttende giret på motorveien alltid en betryggende lav hastighet på - bortsett toppfart (330 km / t).

6 kommer standard B7 som en lang versjon på det tyske markedet. Testbilen var utstyrt med en Einzelsitzanlge i baksetet. Det reiser, sitter og sprawls finne perfekt. Synd bare at du foretrekker å ta en plass på førersetet.

Alpina B7 Biturbo Foto: Hans-Dieter SeufertDas Alpina logo emblazoned i sentrum av rattet.

7. Pianolack nevnt, dype blanke sorte overflater på instrumentpanelet ser kul-moderne. Denne overflaten er også funnet i i-Drive knappen i midten tunnelen. Dette ser også stor - før du serverer knappen par ganger og forlot hans fingeravtrykk. Den beste måten avsatt en myk, lofri klut i døren lomme for å eliminere etter kjøring stygge merker.

8. Ja til den valgte kjøremodus, en avbildning av digitale instrumenter varierer: Grønn slave peker på speedometer og turteller representerer sportsmodus, en ladning / kraft-skjerm vises i stedet tachometer i Eco Pro-modus og komfort modus gløde dypblå instrumenter. Sistnevnte er den vakreste utseende og passer perfekt med B7 (blå instrumentene har på Alpina tradisjon).

Alpina B7 Biturbo Foto: Hans-Dieter Seufert&# 34; Alpina B7 er en ekstremt potent Exot i tilfelle av en kjent luksusmodell.&# 34;, slik redaktør Marcus Peters til super rask sedan.

9. Lavalina med skinn (det har bare en svak beskyttende lag pigmentbasert, slik at det føles meget naturlig) -wrapped ratt er griffsympatisch og er stor i hånden. Hvis du vil, kan være relatert med denne fine okse setene.

10. Modifisert biler fester seg ofte til feil, ikke til å virke som et samlet hele. Dette er ikke så med Alpinas generelt og B7 spesielt. B7 er montert ved BMW i henhold til spesifikasjonene i Alpina og med de medfølgende deler som motor, transmisjon, programvare, innredning, etc., og virker harmonisk som en hvilken som helst standard BMW.

Konklusjon

Den Alpina B7 er en ekstremt potent eksotisk i skallet av en velkjent luksus modell. Ved første øyekast du ikke ser i dette syvere eiendommelighet; hans driver stasjoner og nyter det var undercover, og kan være sikker på å ha en virkelig eksepsjonell bil.

Mer om Alpina B7