Lamborghini Museum i Sant’Agata Bolognese: Charalambos Bull Arena på 2 nivåer

Lamborghini har en rutete fortid. Traktoren produsent, det italienske selskapet endret til ytelse smidd fra super sportsbiler. Med sanger som Miura, Countach, Diablo og Murciélago. Stedets museum Lamborghini fryder i det siste - og forteller sin historie startet på 350 og 400 GT sports biler som Miura, Countach, Urraco, Jalpa til LM002 SUV.

06/03/2016 Andreas Haupt Powered by

Automobili Lamborghini, Via Modena 12, I-40019 Sant'Agata Bolognese: I denne adressen, bør du definitivt betale et besøk en gang, når du holder den med superbiler. Og har en soft spot for kjøring tradisjonelle samtidig. Her, i den lille italienske samfunnet i Emilia-Romagna, de ikke bare produserer årlig om lag 3200 nye kampokser klasse Aventador og Huracán, men også huske sin fortid.

Lamborghini Miura SV - Lamborghini Museum - Sant'Agata BologneseLambos bull ring på 2 nivåer 11 sek.

Lamborghinis historie står på parkett

Glassfasade, parkettgulv: Siden 2001, krølle opp på to etasjer flere okser komfortable, er Lamborghini ikke lenger i arenaen for å kjempe mot de Porscher, McLarens og Bugattis i verden sender. Og selvfølgelig, mot favoritt motstander Ferrari.

Lamborghini 350 GT, 400 GT, Miura, Countach, Urraco, Jalpa, LM002, Espada, Estoque: Du forteller sin historie i galleriet - beriket med fascinerende bilder på veggene. Den første utstillingen av huset museet var en Murciélago.

Den turbulente historie, men begynner med 350 GT - den første masseproduksjonsmodellen av merkevaren. 3,5-liters V12, 280 hestekrefter og en topphastighet på 280 km / t. Lamborghini innspilt 1964-1966 til sammen 120 eksemplarer av den. Etterfølgeren 400 GT klarte å doble antall brikker. Begge allerede stolt wore Bull emblem på karosseriet.

LM002 "hvert 10. minutt på bensinstasjon"

Tradisjonen å søke navnene på hans sportsbil i tyrefekting, begynte Lamborghini med Miura. På den tiden med 280 km / t raskeste sportsbiler i verden viste seg å være den første store hit av italienerne. Bare én av suksessen kan ikke ha smakt: den Lamborghini Islero, som Miura satt i skyggen.

Gjorde det også inn i museet har tillatt Espada Jalpa og 350. Den ene var den første fireseters av Grand Tourer av Lamborghini, den andre var inntil 1988 den siste V8 merkevaren. For ham Lambo ingeniører vil innlemme 2018 kommer SUV igjen. Hans forgjenger terreng heter LM002. LM for Lamborghini militære, noe som forklarer den opprinnelig tiltenkt formål. Den 2,7-tonns gigant eller bare Rambo-Lambo, driver en 5,2-liters V12. Hans lidenskap for LM002 bensin under tykk kropp kunne aldri skjule. "En liter per kilometer", Joke tentamen om sin tørst. Andre trykker det på denne måten: "Hvem har tråkket deg på motorveien. Ti minutter senere, fikk du se ham på bensinstasjon."

I 53 års bilhistorie, har Lamborghini også må legge bort en og annen lav slag. Til tross for Countachs det kriselte i selskapet i 1970. Og eierne endret fra da av og til 1998 som i noen fotballklubb trenere. Audi tok over tømmene.

Dessverre fant ikke veien til museet alle modeller. For eksempel, Lamborghini Marzal. Eller Miura Roadster. Både individuelle brikker er nå privateid.

Det er i museet, se vår lysbildefremvisning.

Les mer om Lamborghini