Kjøpers guide Mercedes 170V, 170D, S V, S-D: Folks Mercedes

W-136 er betegnet som robust og holdbar Mercedes-konstruksjonen i det hele tatt. Lavt strømforbruk, høy platetykkelse og en stiv ramme trosse tiår. Men den spontane restaurering av syttitallet og hemmelige kilometer millionærer trenger snart en kur.

17.04.2009 Powered by

Body sjekk

Den Vorkriegsmodelle på 170 V var fremdeles delvis i den såkalte Gemischtbauweise produsert, som er en tre rammeverk laget av aske eller bøk for Tak, spissende vegg, trunk gulv, eller A- og B-stolpene var dekket med metallplater. Denne utformingen gjør stoffet utsatt for råte, som bare viser seg å kutte - og den kostbare arbeidet krever Stellmacher i restaureringen. All-stål modeller av etterkrigstiden er tydelig problemfritt å gjenopprette.

I utgangspunktet, viser det massive X-formet ovalt rør ramme, som er typisk for mange Mercedes Vollschwingachser trettiårene og femtiårene når uslitelig. Men det gjelder ikke for deler som Dører, hetter og fendere. Til tross for en platetykkelse på opp til 1,5 mm har de en tendens til å ruste. Også det kasseformede terskelen, den jacking og Boot gulvet berørt. 170 ble oppdaget og på slutten av 60-tallet og på 70-tallet som en typisk bil i førkrigs-stil gjenopprettet. Arbeidene ikke nå lenge dagens nivå perfeksjonist og ofte var basert på den da fortsatt beskjeden markedsverdi.

Den potensielle kjøperen bør derfor være spesielt oppmerksom på klinket ark eller improviserte reparasjoner med glassfiber matter. Originalitet nå spiller også en stor rolle. Dekker, dørpaneler, headlinerne og vedlegg såsom Speil, frontlykter og baklysene må undersøkes nøye. I fjøset finner det er viktig å være oppmerksom på de betydelige restaurering kostnader til tross for tilsynelatende enkel konstruksjon.

tekniske kontroller

Teknologien for de 170 V modellene er enkel og robust, men konstruert uten Mercedes Typisk glans. Deres holdbarhet er legendarisk. Motorene (opprinnelig 38 hk for bensin og diesel, ved lav hastighet, henholdsvis 3600 3200 turer) har leiet evig liv med forsiktig håndtering og regelmessig vedlikehold.

lagerskader er sjeldne, men forekommer oftere i diesel før - oljetrykket ikke faller under 1,5 bar når motoren er varm. Viktig er generelt at komprimering av OM, ikke 636 Ölbläuen er gjenkjennelig og ikke unaturlig rallende lyder kan bli hørt. Men det er ikke lett når høyt spikres diesel. dens injeksjons~~POS=TRUNC pumpe~~POS=HEADCOMP er en ganske dyrt element i overhaling saken.

Det er også viktig at den siste i stempler og sylindere overflødig ikke er nådd for en revisjon. den understell er vedlikeholdskrevende på grunn av de mange smørenippelen. Mens dette gjøres regelmessig av sentralsmøring på en knapp sjåføren, ofte, men det ble stengt ned på grunn av deres mottakelighet for forstyrrelser. den transmisjon er smidig og slitesterk, noen ganger har blitt konvertert til full synkrone bokser av etterkrigsmodellene.

priser

Bortsett fra Cabriolet A (104.000 euro) og B (70.000 euro) og forskjellige spesielle organer som plan, van eller stasjonsvogn er Mercedes 170 S sedan enn bensin, er den mest ettertraktede modell av W 136- / W 191-serien. 27.000 euro er nødvendig i god stand for det. De primitive førkrigs-V-modeller er utstyrt med 28 000 til 30 000 euro fortsatt litt over. en jevn, betydelig økning i verdi er betydelig, i henhold til klassiske data siden 2000. Viktig for prisen oppnåelig i dag kvaliteten på restaurering, en god historie og høy originalitet i detalj. Lave vedlikeholdskostnader gjør 170 enda mer attraktivt for mange førkrigs fans.

Ved innføring 1936 (170 V fire-dør)3.850 ReichsmarksVed slutten av produksjons 1955 (170 S-V)8300 D-Mark

reservedeler

Reservedelssituasjon for W 136 viser Mercedes-typisk for alle utstyrsdeler ganske avslappet, som gjør Vorkriegsmodelle selv størst problemer. Fordi før 1955, ble Evergreen tatt 170 i mange varianter på markedet som varierer i små detaljer. Dette gjør det vanskelig i dag lager hos Mercedes-Benz Classic Center, som streber etter å levere alle modulene raskt. I tillegg er det 170 ikke slike publikumsfavoritter som en 190 SL - derav reproduksjoner verdt litt.

Karosseri, utstyr og trim skape problemer, men tilbyr spesialiserte forhandlere som Werner Karasch i Gelsenkirchen og Heinrich E. Niemöller Ing. I Mannheim rette. Wolfgang Westphal i Pattensen, Kirschinger & Sønnen og Schulz og bland ta vare på type 170. adresser og telefonnumre til disse selskapene kan bli funnet i reklameseksjonen MotorKlassik markedet.

svakheter

 1. Front og bakskjermene
 2. Dører og hetter
 3. Wood rammeverk (førkrigs-biler)
 4. Sills, B-stolpen
 5. Boot gulvet
 6. veivlagrene
 7. Injeksjonspumpe (diesel)
 8. styremaskin
 9. Front, sentralsmøring
 10. Bakakselen (differensial)
 11. Møbelstoffer (originalitet)
 12. restaurering defekter
Kjøpers guide Mercedes 170V, 170D, S V, S-D: Folks Mercedes

rangeringer

Egnethet for daglig bruk reservedelssituasjon repairability vedlikeholdskostnader tilgjengelighet etterspørsel

Konklusjon

W-136 er betegnet som robust og holdbar Mercedes-konstruksjonen i det hele tatt. Lavt strømforbruk, høy platetykkelse og en stiv ramme trosse tiår. Men den spontane restaurering av syttitallet og hemmelige kilometer millionærer trenger snart en kur.