Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 i test: Dick & amp; tørst – den raskeste serieproduserte sedan

Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 debuterte mars 1968. På Geneva Motor Show. Hans referanser: en vin tønnelignende forskyvning av 6,332 kubikkcentimeter, et dreiemoment for vingårder bevege seg og bli endelig dempet shuffling lyd.

15.11.2011 Hans Neubert Powered by

Lyden av Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 samtidig en subtil referanse til hans tørst. For utklasset drift i deler med mer enn 25 liter per 100 kilometer hver veltrente vinelskere.

Mercedes 600 motor slynger den Mercedes 300 SEL fremover

det er mer enn førti år allerede siden at utviklingsingeniør Erich Waxenberger og kollegene la gå inntil da regjerende etterspørsel etter Mercedes-Benz: De transplantert den uhyrlige V8-motor med 6,3 liter forskyvning fra staten limousin Mercedes 600 i den mye slankere S-klasse. Og skapte Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 - den raskeste serieproduserte sedan i verden. En prestasjon av dyrket galskap - i rimelig Schwaben.

Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 debuterte offisielt mars 1968 i Genève, slik at jubileet er å trykke. Veldig praktisk, derfor er at bilen kan kjøre på motorveien til Frankrike fortsatt som en flygende champagnekorker. Full gass på 130 km / t, en fantastisk opptog: de fire-trinns automatisk girkasse med hydraulisk clutch spark ned grove, motoren på Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 endringene plutselig hans tone av mumler i roping, og mer enn førti år gammel skinn skyver Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 passasjer fritt bakfra mot skivene.

Vindstøy i Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 vil tornado lyder: fra 170 km / også siste samtale om gjæring i flasken, dosering og andre vanskelighetene med champagne produksjon h deretter stillhet. De synger sangen av krom felger, ubelagte vindusviskere, massive takrenner. Ikke så ille, er driveren allerede nå ikke lenger i humør for småerte.

Første eieren produsert tights og ønsket 70 hk ekstra

For han må nervøs 1,8 tonn schwabiske tung utforming av Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 korrigert permanent i løpet - med et ratt, er den oppfattede diameter to meter. Likevel suger den tomme motorveien de Altmercedes for en liten stund i en absurd 235 km / t. Dette er selvfølgelig helt uforenlig for det globale klimaet, men først og fremst en full 15 km / t raskere enn en standard modell. Tross alt, dette er en kopi av Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 med moderne tuning og ubeskjedne 320 hk. For den første eieren av den vanvittige stue, Allgauer produsent for damene strømper merkevare "Ergee"Standard 250 hestekrefter ble trolig vært for ladylike.

Og så han hadde slått sin Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 tidlige 70-tallet til en ung motorprodusenten i Großaspach å la gjøre raskeste serieproduserte sedan til allerallerschnellsten. AMG var butikken - i de dager var det fortsatt langt fra å være i stand til å fungere som konsernets egen premium-merke. I Stuttgart-Untertürkheim Aufrecht ble neppe tatt seriøst, du selv moret seg på skrutrekkeren kraft. I interne notater var i alle fall spottet i detalj om sine beskjedne lokaler og den påståtte manglende verktøy.

Classic tuning AMG

Men skinn var villedende, fordi motorer, AMG-ler visste om på den tiden. Bra for Mercedes-Benz 300 SEL 6.3, med en bestemt effekt på 39,5 hk lei / liter, maskinen var langt fra slutten av sine valg - polert inntaksportene, presisjonsbalanserte stempelstenger, skarpe kamaksler, racing stempler. Hans-Werner Aufrecht og hans menn skapte en herlig irrasjonell stykke tysk ingeniørkunst, som hun tydeligvis imponert selv: Selv i dag, kan vedlikehold huske detaljer som tennvinkelen eller brennverdi på lysene. Han stolt hadde truffet 6.3, den nå berømte tre bokstaver på de to kamaksler bevæpnet av Mercedes-Benz 300 SEL. Angivelig for hånd, litt skjeve skrift dømme.

Crooked eller ikke: Den tidlige satsing på elitestyre er en liten napp på gasspedalen i Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 er fortsatt tilgjengelig til enhver tid. Den dekorert med skinn og tre klubbrom deretter raskt blir en trykkende gym. Spillvarmen fra motoren for smal lite plass på Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 er ganske lik som i en middels stor atomreaktor. Og så vi er nesten glad for at tvinger oss om fryktelige forbruk Silberling tross for et 105-liters tanker på et stoppested.

Helt: Senest på den franske grensen, den naturlige kraften av denne motoren i bakgrunnen. Fra nå av, glir vi i Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 på fartsgrensen sammen i løpet utmerket krokete landeveier. Vi kan blare og å knirke opprettholdt skinn myke jazzklubb. Lo og se: Den antatte Tyrannosaurus Rex kan være ganske fredelig. Fornøyd Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 sluker på den naturskjønne veiene i Vosges og en øvelse i fransk-avslappet tempo. Bare når igjen tomme og rette bånd av asfalt fresing bak Bar-le-Duc av store kornåkre i Frankrike, kan du høre svak sukk av lettelse fra motorrommet på Mercedes-Benz 300 SEL 6.3. Igjen, velordnet auszuschenken en mulighet for mekanisk åtte-stempelinjeksjonspumpe fra Bosch.

Av overføring av dreiemoment utdanner å gli

Så brutal Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 kan også være, utdanner han oss subtilt og umerkelig til en mer avslappet reise tempo. I brosjyren Mercedes drew paralleller til en engelsk klubb i interiøret. Klokt var sikkert fra sigarettenneren, ikke snakket fra sigarettenneren. Fremfor alt er det permeabilitet av den endeløse dreiemoment overføring ubønnhørlig til sjåføren. Kort tid før midnatt, Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 mumler sakte med 150 km / t på den siste kilometeren av innfødte motorveien. Vi kan lene seg tilbake komfortabelt for resten av turen.

Som Mercedes skrev på den tiden i prospektet? "Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 er de avgjørende fred, kontroll og avslapning, kan ikke gjøre uten at føreren i fremtiden."