12 håndholdt støvsuger i testen: Små hjelpere mot smuss

Hvor godt Handstaubsauger egnet for bil interiør renhold? Dette spørsmålet er besvart vår test av 12 enheter av to klasser. Prisklasse strekker seg fra 13 til 247 euro.

07/02/2017 Henning Busse en kommentar

Støvsugere vanligvis forårsaker kun en Maues mediedekning. Men hvis EU vorknöpft i deres regulatoriske galskap de praktiske husholdningsapparater og kvasi foreskrevet dem en hastighetsbegrensning, noe som er annerledes. Siden EU bare enheter med maksimalt 900 watt lov til å beskytte våre ressurser blir diskutert i media om fordelene med bestemmelsen. Vi deltar i diskusjonen og si at denne reguleringen er ikke feil måte. Fordi effekten alene ikke si mye om sugeeffekt av enheten - bare om nivået på strømforbruket.

Andre faktorer hånden støvsugere avgjørende

Det er funn fra en test med tolv oppreist støvsugere, som vi delte med påføringsteknikk omsorg produsenten Dr. O. K. Wack Chemie i Ingolstadt gjennomført. Selv om den elektriske motoren påvirke suge, ettersom det driver en vifte som frembringer den nødvendige undertrykk. Men for et anstendig resultat andre faktorer er også avgjørende. For eksempel, spiller strømningsoptimalisering en stor rolle, og er avhengig av sugemunnstykket, sugerøret og huset til anordningen. Er alt godt koordinert, allerede 65 watt for en grundig rengjøring er tilstrekkelig, som testen viser.

Bilen rengjøring krever mye fra utstyret, som er på eller fin bil teppe mange hjørner, kanter og små hull i bilene. Sun fullført tolv håndholdt vakuum uten engangsposer basert på støvsugeren teststandard DIN EN 60312-1 en tøff program i testen. Vi gikk enda lenger enn normen, og brukes ikke bare til anerkjent test støv som simulerer normal hverdag skitt, men også ekte hund hår Golden Retriever tispe Lilly of redaktør Ralph Alex. Siden hundene ofte er når du kjører her, la de håret i tepper og møbeltrekk - hardt arbeid for støvsugere.

Batteri eller strømuttak?

Enhetene ble delt i to områder, som de har enten et batteri eller en forbindelse for de tolv volts strømuttak. Hvilken er det beste alternativet, kan ikke sies. De gode enhetene i begge klasser er i vaskeresultatet ikke langt fra hverandre - men til prisen. Mens du må investere for ledning håndholdt vakuum i denne testen 13-40 euro, er produkter med batteri 44-247 euro.

At billig betyr ikke å være like ille, beviser den håndholdte vakuum Lidl egen merkevare Silvercrest. Mens det viser små svakheter i hverdagen skitt, men når hunden hår 13 euro dyrere produkt kommer til sin rett, og bringer fortjente andreplassen i kablet versjoner før de solide arbeids suckers av Defort og Heyner. Bare enheten Black + Decker er bedre i rengjøring. Grusveien, sier det mer konsekvent til kroppen, og også i hunden hårfjerning kan være fra konkurrentene. Viktige poeng for testen seier samler enheten med lavt strømforbruk og god pris-ytelse-forhold. For heller ikke 40 euro Black tilbyr & Decker, et omfattende funksjonen, som strekker seg fra fem meter lang kraftkabel til opp til en innstillbar inntaksmanifold med integrert uttrekkbar et fugemunnstykke.

En tilsvarende gode fasiliteter i denne sektoren gir bare støvsugeren hånd fra Eufab som scorer bare med en roterende børste. I utgangspunktet er det medfører fordeler, spesielt i fjerning av tunge smuss (dog hår). Men når Eufab produkt, vi kunne ikke finne det. Tross alt, er sugekraften likevel tilstrekkelig. Verre er utførelse og høyt strømforbruk - som hindrer rating "anbefalte". Enda verre, kutter enhet HP Auto tilbehør. Den håndholdte vakuum faller gjennom på grunn av mangel på sug.

Cordless vakuum kortsiktig

De trådløse støvsugere alle bestå testen, men det er også lys og skygge. Bare betinget anbefalte apparater fra Bosch og Rosenstein er. Suge både sta hund hår og skitt i veien skrudd opp en bedre dømmekraft. Mens de andre enhetene, til rengjøringsseksjonen som "tilfredsstillende", "god" eller som Dyson støvsugere full "very good" med karakteren, Bosch og Rosenstein ikke få "nok" et tillegg. Når Rosenstein produkt eller lavt batteri for en devaluering gjør. Han stopper ved bare sju minutter, som er knapt nok for større biler for innvendig rengjøring. Minst ti minutter bør lage et batteri. Gode ​​20 minutter eller mer, med unntak av Philips-enheten skaper resten av dette hinderet - det Waeco Sucker imponert selv med en verdi på 38 minutter.

Seieren, Dirt Devil M137 Gator utdatert. overbevisende pris, anstendig liv og de gode sugeeffekt takket være roterende børste. Like bak Dyson lander DC43H Animalpro, som også har en roterende børste og oppnår best sug, men er for høyt og dyrt, spesielt i andre suge scenen. Dette koster testen seier. Den lekne og det samme antall poeng Philips MiniVac FC6149. Grunnen: batteriet er 14 minutter gjennomsnittet.

Denne hånden støvsugere vi testet
Dirt Devil Gator 18V M137Kjøp nå fra Amazon
Dyson DC43H AnimalproKjøp nå fra Amazon
Philips FC6149 MiniVacKjøp nå fra Amazon
Waeco PowerVac PV 100Kjøp nå fra Amazon
Bosch BKS4043 Wet & tørrKjøp nå fra Amazon
Rosenstein & Sons Handstaubsauger NC 4776-675Kjøp nå fra Amazon
Svart + Decker Pivot Auto Handstaubsauger PAV1205Kjøp nå fra Amazon
Sølv Crest 12 V håndholdt vakuum SHS 12.0 A2Kjøp nå fra Amazon
Defort bil støvsuger DVC-155Kjøp nå fra Amazon
Heyner CyclonicPower ProKjøp nå fra Amazon
Eufab bil støvsuger Turbo TigerKjøp nå fra Amazon
HP våt og tørr støvsugerKjøp nå fra Amazon

Hvordan vi testet

Søknaden teknikk omsorg produsenten Dr. O. K. Wack testet med redaktørene av hånden støvsugeren i et definert testoppsett - basert på DIN-standarden EN 60312-1. For å gjøre testen praksis, kom i tillegg til standard Teppichprüfstaub selv hund hår brukes. Begge jordsmonn var i en viss mengde, som var blant annet avhengig av suge bredden på enheten, gnidd med en håndvalse i en typisk bil teppe. Så laget fem suge passasjer. Ved veiemetode og visuell inspeksjon, ble resultatet bestemt.

Konklusjon

Mye penger er ikke nødvendig for en god håndholdt støvsuger - det er testen. Vinneren Dirt Devil M137 Gator har eksistert i mindre enn 60 euro fra Amazon eller andre nettbutikker. Før du kjøper, men du bør være på å bruke klart. Hvem ønsker å rengjøre som en stor bil, kommer kanskje feil trådløs støvsuger til grensene for enheten. Deretter heller men kablet versjon, men bare hvis linjen er lang nok, og strømforbruket er lavt - ellers bilen batteriet går ut raskt.