Twintec prototype: EUR 6 ettermontering mulig

Dieselmodeller ikke oppfyller Euro 6 utslippsstandard som truer fremtiden i forskjellige byer et kjøreforbud. Eksos spesialist Twintec har utviklet et ettermontering system trimmer Euro 5 diesel til Euro sjette ADAC har nå testet systemet.

23.05.2017 Uli Baumann 8 kommentarer

Bilindustrien fortsatt på kant med en mulig ettermontering av Euro 5 dieselmotorer til Euro 6 standarder. Teknisk sett for komplisert, for dyrt eller rett og slett ikke gjennomførbart stater. Eksos spesialist Twintec viser nå en prototype som det er ennå.

Basert på et utviklet for landbruks- og anleggsmaskiner eksos etterbehandling med AdBlue injeksjon Twintec har presentert en prototype for bil installasjon. prototypen på en VW Passat TDI fra the Year 2014, som oppfyller Euro 5 utslippsstandard ble installert.

Konverteringskostnader vil være rundt 1500 euro

Det sentrale element i systemet er det nye urinstoff innsprøytningssystemet. Forenkler BNOX SCR-systemet består derfor av en generator, som doseres NH3-gass direkte inn i avgasskanalen. Selv med fabrikkinstallert utstyr, er additivet injiseres direkte inn i eksossystemet benytter en Twintec bygget opp i motorrommet til den elektriske generatoren, tilsetningsstoffet i gassformet ammoniakk transformert før det tilføres til forbrenningsgassen. Således Twintec reduserer behovet for utslippsreduserende temperaturer, fordi generatoren er allerede generert fra avgasstemperaturer på 150 grader ammoniakk mens konvensjonelle AdBlue systemene er bare aktive fra 220 grader. Den kompenserer også for en motor-fjern anordning av SCR-katalysator.

I henhold til Twintec BNOX SCR system for å redusere nitrogenoksider med 99 prosent i testbenken og med 94 prosent i reelle forhold på veien. Dette bør også være tilgjengelig selv fra 2020 gjelder Euro-6d standard. Kostnaden for ettermontering bør være rundt 1500 euro. En mulig statlig finansiering er ennå ikke i sikte, kostnadene ville bli så fullstendig dekkes av kjøretøyets eier.

ADAC test bekreftet Function

ADAC har satt Twintec prototyper på sin benk og målt det. Resultat: nitrogendioksid (NOx) i en egnet for dette Euro 5 dieselmotoren med opp til 90 prosent vil bli redusert. Før ettermontering kits kan tilbys, er ennå ikke avklart mange spørsmål. Ikke minst ville lovverket må endres.

ADAC måle Twintec ettermontering Euro 6 Foto: ADACADAC måleresultater Twintec ettermontering Euro sjette

For å holde NOx-utslipp under Euro 6 grensen, bruker prototypen ca to liter AdBlue per 1.000 kilometer. Eksosen av ekspert ADAC også anta på grunnlag av denne måling, som avhengig av størrelsen, vekten og motoren i kjøretøyet er nødvendige for en grundig ren operasjon mellom 1,5 liter og tre liter AdBlue til 1000 kilometers. Den ekstra kostnaden for AdBlue mengde dermed i verste fall til omtrent 20 cent pr 100 km (med en hastighet på tre liter AdBlue per 1000 km og en liter pris på 65 cent). I tillegg, overforbruk av omtrent 5%, som dynamoen må tilføre ytterligere energi for oppvarming modulen avhengig av temperatur og kjøreprofilen over 400 watt.

Selv om målinger er enig positive, det er for ADAC fortsatt ubesvarte spørsmål som må løses før starten av serieproduksjon: pris installasjon, systemintegrasjon i bilen (blant annet feilovervåkning), holdbarhet og pålitelighet. Også må sikres at de er utgitt av ettermontering av slike systemer er ikke nye, miljøskadelige stoffer. Fordi en overdose av AdBlue kan levere økte utslipp av ammoniakk, - en hittil ubegrenset forurensende. For dette formålet er fortsatt savnet rask respons sensorer.

Sist men ikke minst, gjenstår spørsmålet om et slikt system kan aldri landsdekkende ettermonteres i mange forskjellige bilmodeller. Ofte er det rett og slett mangel på plass til systemkomponentene.