Mazda designstudie Kai 45th Tokyo Motor Show: Förhands till nästa Mazda 3 (2018)

Mazda utvecklas sin Kodo design. Den första modellen, som kommer att bära den modifierade Kodo 2,0 look är den nya Mazda 3. I Tokyo är en första studie.

2017/10/25 Uli Baumann

Kais Pioneer säger Mazda. Den kompakta studie visar för första gången Kai klarerare ungefär ett år innan lanseringen - design och teknik för den nya Mazda 3. Den kommande slutet av 2018, bland annat med en kompressionständning bensinmotor på marknaden.

Studie med en ny plattform och en ny design

I rynkor, korrugeringar och teckenlinjer, utformning elimineras nästan helt, uttrycker det på ett enkelt, vridna ytor med exakta övergångar. Den nya Mazda 3 kommer en ny SKYACTIV plattform och nästa fas av 2010 presenterade Kodo mönster. Studien är tillgänglig på 4,42 meter i längd på 20-tums hjul och en mycket generös hjulbas på 2,75 meter. Studien är inte särskilt hög 1,86 meter bred och 1,38 meter. Sittbrunnen omger förare och passagerare, bör de känner sig därmed integreras i bilen, men inte koncentrerade.

Mazda Coupe VisionMazda designstudie Kai 45th Tokyo Motor Show: Förhands till nästa Mazda 3 (2018) Mazda designstudie Kai 45th Tokyo Motor Show: Förhands till nästa Mazda 3 (2018) Mazda designstudie Kai 45th Tokyo Motor Show: Förhands till nästa Mazda 3 (2018) Mazda designstudie Kai 45th Tokyo Motor Show: Förhands till nästa Mazda 3 (2018)Mazda 6 med bakhjulsdrift

Sedan 2012, Kodo bestämmer utformningen av den japanska biltillverkaren Mazda. Den första modellen i Kodo titt på den tiden var Mazda CX femtedel Nu är det dags för Kodo 2.0. Den modifierade formspråket är att börja med den modell övergången av Mazda 3 i kompaktklassen. japanerna visar en första designstudie till på Tokyo Motor Show.

SKYACTIV X och ny plattform

Mazda SKYACTIV X FahrberichtMazda designstudie Kai 45th Tokyo Motor Show: Förhands till nästa Mazda 3 (2018) Mazda designstudie Kai 45th Tokyo Motor Show: Förhands till nästa Mazda 3 (2018) Mazda designstudie Kai 45th Tokyo Motor Show: Förhands till nästa Mazda 3 (2018) Mazda designstudie Kai 45th Tokyo Motor Show: Förhands till nästa Mazda 3 (2018)Så går Diesotto

Det är också att se att matcha Skyactive fordonsarkitektur. Också att bli beundrad i montern är den nya världens första bränsleproduktion dieselmotor, vilket är att uppleva sin första serieproduktionen även under det kommande Mazda tredje Lanseringen av helt nydesignade Mazda 3 planerad till slutet av 2018:e Den SKYACTIV X bränner bensin har tändstift. Emellertid oron i vissa områden varar endast för en tryckökning, vilket resulterar i en mycket mager blandning självantänder. Komprimeringen av 16: 1 är närmare den diesel än för bensin, vilket ökar effektiviteten till nivån för en verklig tändning. Mazda anropar metoden "Spark Controlled Compression Ignition" (SCCI). En prototyp med 190 hk från två liter förskjutning övertygade vid den första provkörningen med gasrespons och god förfining.

Mer om Mazda 3