Begagnade Super Test hjältar i köparens guide: Hur väl Audi RS 4 (B7) med sugmotor V8-motor?

Audi RS 4 B7 Audi vågat i segmentet av höghastighetsmotorer, 420 BHP, V8-suga i sedan, vagn och konvertibla. Problem: Med stigande ålder, många lider RS ​​4 till ineffektivitet. Vi säger vad du behöver tänka på när man köper används.

11/05/2017 Roman Domes 4 kommentarer drivs av

Åtta i stället för sex! I mitten av 2000-talet, premien tillverkarna uppgraderat sin sport sedaner och kupémodeller. BMW byggt en 4,0-liters V8 i 3-serien, Mercedes förlitat sig på en 6.2L Torque Hammer i C-klass.

Audi RS 4 B7 köpguider Begagnade sportbilar, superhjältar Test Foto: AudiDen gav Audi RS 4, B7-serien&# 39; s fortfarande en cabriolet, sedan och Avant. Samtidigt de konvertibla yrken som RS 5, var sedan avbröts.

Audi konstruerade också en ny motor med 4,2 liters deplacement för A4 - naturligtvis med åtta cylindrar, anordnade i en V-form, utformad andning fritt och lång slaglängd, utan turbo eller kompressor, 420 hästkrafter. Kopplad till en sexväxlad manuell växellåda. Automatisk? gav inte det. En fest för purister.

Som med Mercedes-AMG och BMW skillnad från RS var 4 (B7) även som en kombi. Drömmen om varje praktiskt bedömda människor som reser i en sportig ut. Dessutom detta RS fortfarande tillgängligt som en sedan och cabriolet i Audi katalog. Alla efterföljande RS 4 gav det bara som en Avant. Från B7 cirka 14.350 bilar byggdes mellan 2005 till 2009. Antalet varierar beroende på källan plus / minus 100 bitar. Det ursprungliga priset var cirka 71.000 euro vid lanseringen.

Begagnad bilmarknaden: prisklass från 25.000 till 50.000 euro

Under tiden en kan en använd RS 4 (B7) råd som medelinkomsten. Men begagnade bilar som är minst åtta och ett halvt år gammal, finns det några mindre ryckighet 4 B7 och ett par stora problem i Audi RS.

Låt oss först titta på situationen på marknaden. På de relevanta begagnad bil portaler som mobile.de eller här om 90 exemplar finns med körsträcka på upp till 200.000 kilometer eller mer. Låt oss fokusera på de med 125.000 kilometer eller mindre kvar endast 30 Audi RS 4 B7 vänster. Priserna varierar från 25000 till 50000 euro, beroende på ålder, kropps stil (sedan, vagn eller konvertibla), skick och körsträcka.

Det finns också kopior med mer än 200.000 kilometer för mindre än 20.000 euro. Men det är en hel del för detta, ganska stabil V8-motor. Och som alltid, när handlare det köper dyrare men säkrare princip - på grund av lagstadgade ansvar.

Audi RS 4 (B7): Stark utveckling i Super Test

Super test av RS 4 övertygad: "4,7 sekunder till 100 km / t är en 1728 kg tung sedan till skam, som accelerationsvärdet till 200 km / t 16,9 sekunder," står det. Problem: Då har vi ännu inte mätt prestandatestfordon på prov. Jämfört med en BMW E92 M3, Audi RS 4 var exakt 1,2 sekunder långsammare till 200 km / t.

På norra slingan av RS 4 uppnått en varvtiden av 8:09 minuter. "Med undantag för en något oregerliga beteende i kraftig inbromsning från extremt höga takten i RS4 beskrivs även i gränsområdet i Nordschleife inga störande egenskaper", skrev vår Supertester. Annan bild på Hockenheim: "spontan och smidig vridning i det följande under konstant belastning initialt klart understyrning - åtminstone i de långsamma hörn."

Emellertid den bästa disciplin i RS 4 var den testades sedan våta hanteringen "Fördelarna med allhjulsdrift är särskilt vid låga | a-värden, så när det är vått och ändå lyckas halka på hand" RS 4 på den tiden nådde den absoluta bästa tiden på hanterings bevattnade kursen.

direktinsprutnings resultat i kolavlagringar i motorrummet

"I grund och botten är Audi RS 4 en mycket trevlig bil med en bra ljud", säger Thomas Damm, RS 4 expert på damm fordonsteknik, ett företag från Langenselbold i Hesse, som specifikt handlar om Audi RS-modeller. "Tyvärr är motorn problemet barn", tillägger han. Först, motorerna förbrukar ibland olja (mer än 1 liter / 1000 km). Detta är i linje med många rapporter från RS 4 forum som här.

Och sedan finns det prestandaproblem: Även när de levereras RS 4 har sällan uppnått den utlovade 420 hk. "De flesta av makt var vid 380 till 400 hk", säger Dam. men andra fel kan detekteras även utan kontroll: de kolavlagringar på insugningsventilerna. "Sålunda kan effekten reduceras ytterligare med upp till 40 hk", säger Thomas Damm. Orsaken till detta ligger i koks sedan lite nytt direktinsprutning.

Eftersom bränslet inte längre flyter (rengörande effekt) genom sugröret, men är direkt sprutas in i förbränningskammaren, bildar framför inloppsventilen ett slags skorpa av oförbränt bränsle och olja.

Audi RS 4 B7, motor, koks, makt förlust Foto: RS-Klinik.deWie ny: mekanisk rening koks är löst - som ser först, bättre och ger särskilt mer effekt och vridmoment.

"Resultatet är att tryckskillnaden och därmed förluster i insug uppgång och motorn inte är tillräckligt fylld. Konsekvens: mindre ström och mindre vridmoment RS Clinic "från Hannover", skriver "på detta problem. Lösningen: en mekanisk rengöring av insugningskanalen. "Kemtvätt ger något med låga utsläpp," läser delen av RS Clinic. Kostnad?

"Vi kräver för vår städning ca 950 euro", säger Thomas Damm. Denna rengöring tar med tidigare tung smuts tillbaka mycket av den förlorade makten. I efterföljande mätningar är i genomsnitt 30 hp, återvänder efter rengöring. Är det möjligt att förhindra koks också? Svårt, säger RS-kliniken. Eventuellt kan det vara användbart att ta till en tjock olja mer vätska (t.ex. 15W50) för att minska mängden olja i intaget.

Om skallror motorn och första lanseringen dag klackert (två till tre sekunder) måste kamkedjan och kedjespännaren bytas ut. "För motor ur bilen behöver komma ut och transmission är frånkopplad." Kostnadssynpunkt för den här tjänsten: 2000 till 3000 euro, enligt Damm-fordonsteknik.

Dynamic Ride Control suspension med läckande stötdämpare

En annan svag punkt av Audi RS 4 (B7) är chassit, vilket är enligt RS-klinik "mycket sårbara". Detta gäller särskilt för stötdämpare av den adaptiva Dynamic Ride Control fjädring som läcker över tiden.

Audi RS 4 B7 köpguider Begagnade sportbilar, superhjältar Test Foto: Audi sårbarhet DRC Chassi: Med tiden har stötdämpare läcker, är utbytet dyra och kan endast utföras på Audi.

Per se bara ett litet problem, skulle DRC inte vara en sluten hydrauliskt operativsystem som helhet, vanligen råder i oljetrycket av "ungefär 15 till 16 bar." En dämpare nu läcker minskar trycket i hela systemet - resultatet: flera spjäll är skadade eller slits ut snabbare.

"Utbyte och fyllningen av en stötdämpare är endast möjligt för Audi", förklarar dammen. Därför är det extremt dyrt snabbt: En stötdämpare kommer att kosta cirka 450 euro. Experten rekommenderar ungefär som att installera ett komplett chassi, till exempel från KW eller Bilstein. Det var både pris och tekniskt attraktiv än den äldre DRC för kunden.

Keramisk broms med rivna bult

Om bilen med valfria keramiska bromsar (mycket sällsynt!) Var utrustad, kan det finnas problem här, men dessa är inte syns vid första anblicken. "Här bör överväga mycket noga", säger Dam. bultarna på de främre bromsskivorna kan rivas - anslut potten av bromsen med friktionsringen.

Som ett resultat, ofta miteingerissen skivorna. Ett utbyte är dyrt - och inte längre möjlig i Audi själv, eftersom inga reservdelar produceras mer för detta bromssystem. Reserv talet på de flesta specialister. Damm: "Inklusive beläggningar kommer att kosta oss en bromsrotor 2.700 euro."

slutsats

Valet av begagnade Audi RS 4 i godtagbart skick på marknaden är mycket låg - och det kommer inte att växa. Särskilt populära RS 4 är fortfarande en Avant, dessa modeller uppnå de högsta priserna. Kombinationen av denna praktiska karosseriform, sugmotor V8-motor, dragkraft starkt fyrhjulsdrift och manuell växellåda hittar vi nya nuförtiden knappast. Skäl nog för fans som nu titta på en RS 4 - helst med renat motor och utbyta, kamkedjan.

Mer om Audi A4