New Suzuki Swift Sport med turboeffekt (2017): Liten bil är starkare och 80 kilo lättare!

IAA 2017

Den nya Swift Sport är här! På IAA var mini-hot halvkombi avtäcktes - och med det, dess tekniska data. Höjdpunkter: den fantastiska lätt och stark turbomotor.

12/09/2017 Roman Domes 4 kommentarer drivs av

80 kg separera nya Suzuki Swift Sport från sin föregångare. Vägde redan livlig nog drivs av våra normer gamla Swift mer än 1000 kg, är det den nya sporten endast 970 kg. Han väger ungefär lika lite som en Smart Forfour - med mycket bättre prestanda.

New Suzuki Swift Sport med turboladdade fyrcylindriga och 140 hk

Hjärtat i den nya Swift Sport är inte bara nedgången i vikt, men också en ny motor. av den tidigare uppsättningen eller en sugmotor med 1,6 liters volym och 136 hk, plöjning i den nya modellen, en fyrcylindrig turbo (redan känt från andra Suzuki-modeller) med 1,4 liters volym och direkt injektion.

Suzuki Swift Sport Foto: BMW M2 inte SuzukiHat: en display laddtryck och oljetemperatur! är&# 39; s men den nya Swift Sport. Cool!

Det slutliga resultatet är nästan densamma: 140 hk (103 kW) finns det i den nya Swift Sport. För detta vridmomentet ökar med 70 Nm våldsam 160-230 Nm. En ökning med nästan 50 procent. På Sprint värdena Suzuki ännu inte manifesteras. Emellertid bör åtta sekunder märket vara lös att knäcka.

När växeln en vågar inte experiment: inga dubbelkopplingar, icke-automatisk, är tillgänglig för Swift Sport för val endast en sexväxlad manuell växellåda. Det går även tillbaka till föregångaren, men har optimerats för mjukare växlingar och har nu (enligt uppgift) en mer exakt vägledning gator.

Sportiga utseende, sportig fjädring

Liksom sin föregångare Suzuki använder en atletisk framaxel design med så kallade Monroe stötdämpare, som tillhandahålls av leverantören Tenneco i den nya Swift Sport. Stabilisator förstärktes och tillhandahålls till inspelningarna med teflonlager - som något kommer att minska hårdhet som svar.

Suzuki Swift Sport Foto: Press Crisp Examen: Den nya Suzuki Swift Sport får tillbaka en duplex avgaserna med två slutrör.

Samtidigt en har kombinerar hjulnavet och hjullagret till en komponent, med resultatet att camber styvhet förbättras vid kurvtagning. Liknande modifieringar kan också hittas på bakaxeln, som bör vara klart styvare än sin föregångare.

Upp till Swift är fortfarande plus 20 mm längre hjulbas, plus 40 mm bredd spåret vid fram- och bakaxeln. Kroppen sitter 15 millimeter närmare asfalten och mäter 40 millimeter mer i bredd. En differentialspärr inte installerat Suzuki också nya Swift Sport. Som standard, rullar Swift Sport på 17-tums fälgar. Samtidigt nästan vanligt: ​​Grillen levereras med ett bikakemönster. Liksom sin föregångare, bär han en duplex avgassystem med en avgasröret till vänster och höger.

Modern infotainment och användbara ytterligare instrument

Avgjort sportigt utformade Suzuki också det inre av den nya Swift Sport. Dominerande färger rött och svart. har en röd bakgrund, till exempel, varvräknaren. Plus: Även om ytterligare instrument Suzuki har tänkt att informera föraren om oljetemperaturen och laddtryck på. I anslutning av Suzuki Swift Sport stöder smartphone integrationer Apple carplay, Android bil- och Mirror länk.

Priser och datum för lanseringen kallas inte Suzuki.

Mer om Suzuki Swift