Honda Civic Type R (2017): Med 320 hk, framhjulsdrift och jätte vinge

Den mest kraftfulla versionen av den nya Honda Civic - Type R - 320 hk vägen. Den inbyggda Swindon är England japanska också exporteras till Japan. Från och med nu är han från 36,050 euro vid generalagenten.

22/09/2017 Gregor Hebermehl 4 kommentarer Powered by

Honda har stora förhoppningar på sin nya Civic och kröner den kompakta modellserien därför nu med den sportiga toppmodellen Type R. De japanska power-vagnen rör sig till ett tillverkarens signifikant förbättrad aerodynamik genom luften. De aerodynamiska förändringar är starkast på takkanten på baksidan: det gör fyra fenliknande turbulatorer att luften inte strömmar bort på takkanten av fordonet, men sträcker sig längs bakrutan och optimala flöden på den gigantiska bakre spoiler. För dem som vill lysa vid bordet: Ändra turbulatorerna även kallade virvelgeneratorer laminärt till turbulent gränsskikt, vilket resulterar i en fördröjning av stall resultatet. Därför toppar vingarna lämnat vissa flygplan med virvelgeneratorer - och därmed ser ut på Civic Type-R tak också otroligt cool.

Den gigantiska bakre spoiler är standard, eftersom den behövs för enheten på baksidan. Dessutom underredet har jämnats - kommer alla aerodynamiska åtgärder leder till bättre stabilitet vid högre hastigheter - och högre hastigheter är klassiskt behörighetsområde Civic Type R.

Honda Civic Type R Foto: Gregor HebermehlDer nya Honda Civic Type R kommer att byggas i Swindon, England och exporteras till Japan.

Inomhus athletic bekväm

Tygla i Renner: Sätena ta förare och passagerare tight, är hållkraft av sidoväggarna helt rätt, så irriterande inte ens efter långvarig sammanträde. Enligt Honda, sitter föraren 50 millimeter lägre än i serie i Civic Type R - verkligen djup men sittplatsen är fortfarande inte. Ändå är växelspaksknopp hoppas exakt rätt åtkomstnivå. En handbroms ratten inte längre existerar - den mekaniska handbromsen var tvungen att ge en elektrisk. Stora säten, mittkonsolen hårt: Enligt inställning av förarstolen och storlek på mittkonsolen trycker hårt mot höger knä av föraren. Den fria höjden är perfekt för stora passagerare slutligen var Type R utvecklats med tanke på den europeiska och amerikanska marknaden. Ratten rör hans grova och riktigt bra. Det produktionsnummer på mittkonsolen, showen modell, "00000", ger lite av exklusivitet känsla, är Type R inte begränsad i termer av enheter. Innan växelspaken är en mörk avdelning i vilken det kan vara lämpliga smartphones inbjuder induktivt öppen. Från fotutrymmet där för att rapportera Non-slip: dubb med gumminoppor pedaler i rostfritt stål ska vara beundransvärt. Utsikten på baksidan är roligt eftersom det bakre spoilern inte kan ses från insidan. I den bakre finns en bekväm soffa utrymme utan slut.

Honda Civic Type R Foto: Gregor HebermehlDas mindre genomsnittlig ändrör säkerställer att avgassystem låter lite lugnare och starkare vid högre hastigheter vid låga Geschwindigleiten lite.

Stora körlägen sprider

Chassit av den nya Civic Type R har förbättrats jämfört med chassit på gångaren Honda. Först, var kroppen torsion med 38 procent, å andra sidan, reviderad ingenjörerna den MacPherson strut främre hjulupphängningen för att minska den typiska för en framhjulsdrift störande kraft influenser på styrningen. hantering En sportig skull kroppen föll med 20 millimeter riktning asfalten och multi-link bakhjulsupphängning är förstärkt med mycket stela triangellänkar. Standard är ett adaptivt dämparsystemet ombord. Detta är lika påverkas av körlägen från Comfort, Sport och + R som effektassistans, växel egenskaper och motorrespons. Inställningen "Comfort" är ny och kommer säkert att övertyga i första hand på den amerikanska marknaden, där Civic Type R är att vara hade för första gången, tvivlare. Vikten av den nya Type R är en liten förflyttas bakåt: Medan det fortfarande sprida föregångaren i förhållandet 65 till 35 mellan fram och bak, är fördelningen nu 62 till 38. Vid foten av Civic Type R ökade med en inches till, så åtminstone den 20-tums hjul, är han på väg nu.

Honda Civic Type RNew hardcore Civic i videon 01:08 minuter.

Nu med 320 hk från 36,050 euro

En 2,0-liters turbo med 320 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 400 Nm är hjärtat av den nya Civic Type R. Sålunda bör Civic i 5,7 sekunder från noll till 100 km / t spurt. Betjänande hastighet är indikerade 272 km / t. Men Honda vill lysa med den nya igen på Nordschleife - föregångaren skapade mest utmanande krets i världen i 7: 50,63 minuter. Kylluften strömmar också över fronthuven scoop om en transversellt montering av kapsylröret till höger och vänster i motorrummet. Slående är avgassystemet av typen R: Tre ändrör ser centralt från den bakre delen av bilen, varvid medelvärdet för de tre rören i diameter är betydligt mindre än endera av dess syskon. Detta lilla centrala röret har en speciell funktion: den säkerställer att avgas tåg buller sänks vid höga hastigheter och ökar vid låga hastigheter.

aktiveras i nya Civic Type R är alltid en manuell sexväxlad växellåda. Honda ingenjörer tänka på en dubbel-växellådan i framtiden kanske efter - men beslutade är långt ifrån allt. Det enda sak är klar: Civic Type R är fortfarande en lång framhjulsdriven - av denna filosofi, inte japanerna inte vill flytta bort.

Honda Civic Type R Foto: Honda / Richard Pardon&# 34; Interiören stämmer väl överens med de idrotts ambitioner stora kompakt. Visuellt, kommer den typ R med dess vinkel form och dess djärva serie bakspoiler, dock uppenbart brutala att arbeta.&# 34;, så redaktör Gregor Hebermehl för Sporting Honda Civic.

För att få nya kompakta sportbilen från Honda till priser som börjar på 36,050 euro. I GT trim nivå som kommer upp med en extra Wizard döda vinkel, en Ausparkassistent och ett anslutningspaket som Preiskliste börjar på 38,950 euro.

slutsats

Honda verkar vara övertygad om sin nya Civic Type R - trots allt, kan det inte vänta på japanerna att jaga sin nya bil på Nordschleife. Kördynamik vi förväntar oss av den nya Type R därför stordåd. Interiören stämmer väl överens med de idrotts ambitioner stora kompakt och gör bilen med sin generösa innerutrymmen i en praktisk familjebil. Visuellt, kommer den typ R med dess vinkel form och dess djärva serie bakspoiler, dock uppenbart brutala att arbeta. Leveranserna av nya Honda Civic Type R att börja i USA i juni i Japan i slutet av sommaren och i Tyskland i slutet av september.

Mer om Honda Civic