DS7 Cross (2017): Bilder, data, priser: Kostnaden den ädla SUV från Frankrike

Nej, han är inte en Citroën, den nya DS7 Cross är DS ett självständigt varumärke med ambitiösa mål. SUV är den första av sex nya modeller som ska komma inom de närmaste sex åren.

11/02/2017 Andreas 5 kommentarer
  • Priserna (NEW) och motorn
  • sätespassning

Nyheter från PSA. Nej, det är den här gången inte om Opel. DS, tills nyligen en term för något ädlare Citroën är att etablera sig som ett självständigt varumärke och göra premiumtillverkare konkurrens. Eftersom där kraven och priserna är något högre, är de pengar som Yves Bonnefont förklarade tydligt: ​​Den premiumsegmentet göra tio procent av marknaden, men en tredjedel av vinsten. Tillväxtprognosen för de kommande fem åren lockar franska: Den totala marknaden förväntas växa med 15 procent, premiummarknaden med 50 procent. Marknaden växer och det är lönsamt: Eftersom vara värt sina egna modeller, särskilt eftersom erbjudandet hittills slutar med DS5 i medelklassen. En SUV - fortfarande en tillväxtsektor - saknades.

DS7 för första gången i Genève

Detta bör komma med DS7 Cross. I början av mars 2017 firade SUV vid Geneva Motor Show debut. DS sätter siktet med honom Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC och Volvo XC60. Samtidigt, den franska be om ditt tålamod: kunder kunde verkligen har beställt i mars begränsad Sondeerserie "La premere" online, få sin bil, men bara i februari 2018:e

värt att vänta på? Vi har en pre-produktionsmodell noga tittat på. Från framsidan av DS7 verkar så säker och kraftfull som det anstår en SUV: Den sexkantiga grillen och LED-lampor grafik är redan kända från studien DS E-spänd. Så snart föraren öppnar bilen, LED elementen roterar i strålkastarna och lyser rött.

Enkel design, snygga detaljer

Sidan är mycket enkelt, ingen roll störa linjen. "Vi ville ha en tidlös, enkel design med skarpa, grafiska linjer", säger DS chefsdesigner Thierry Metroz. Viktigare än snabba effekter är detaljerna förklarar Metroz och hänvisar till lasergravyr i husen av LED bakljus. DS-chief Yves Bonnefont påpekar att DS7 har de största däcken i segmentet, bilen i studion står på 20-tumshjul. Audi Q5 och BMW X3 har i bas- 17-tums hjul, audi 21 inches är möjliga i fabriken.

DS7 Cross (2017) Foto: PSA / Wolfgang Meyer-Groeger plats har det, DS7 och kvalitetsintryck är bra.

Gott intryck av utrymme i sätet montering

Inne i DS7 bör vara minst lika mycket utrymme som erbjudandet ädel tävlan. Åtminstone med hjulbasen, ett viktigt mått på insidan, missa DS med 2,74 meter till sju centimeter Audi Q5 och BMW X3. Utanför är en Q5 nio centimeter längre, men för DS har byggt motorn på tvären. Det första intrycket av utrymme i 4,57 meter lång DS7 är bra. Front för att sitta bekvämt med en bra position i bilen. Tillbaka squat Leggy lite lågt på låga monterade baksätet. Det finns med knä och takhöjd inga problem. De runtomsikt limit breda D-stolparna.

Med fina detaljer i Audi & Co.

Den förproduktion exempel där vi sitter, gör med den som generösa Nappa läder, Alcantara och en mittkonsol i metallfinish en högkvalitativ intryck. Guilloche ytor att återkalla utseendet på Breguet klockor. Sätena med sin slagyta citera läderarmband dyra klockor. Klockan i DS7 - det kommer från den franska klocka varumärke B.R.M. - sitter ovanför luftventilerna och gungor endast när du trycker på startknappen ut. Med ädla material, den oberoende design och två skärmar är DS klart skiljer sig från en Citroen. Men konkurrensen är hård, tillverkare som Audi och Volvo förstå något av ädla interiörer och exakt dessa märken vill rycka DS köpare. Samtidigt en DS av tekniskt identiska och billigare Peugeot och Citroën-modeller måste vara olika.

PSA internt Peugeot 5008 är en potentiell konkurrent DS7: Både SUV baserad på EMP2 plattform är identiska motordrivna och liknande i storlek. Men medan Peugeot finns med en 130-hästkrafter trecylindrig för 26.700 euro, kommer billigast DS7 kosta med samma motor runt 30.000 euro. Peugeot har, precis som DS, en 12,3-tums instrumentdisplay och en åtta-tums pekskärm infotainment. Dessutom är den gynnsamma systermodellen begåvad praktiskt: Den bakre är kantig, taket längre passa en tredje stolsraden i stammen. Det finns inte i DS7. Den Variabilittä ser mer konventionell med vikbara och fällbara ryggstöd.

Cockpit med två skärmar

Infotainment tekniskt DS SUV verkar vid nivån: Även basmodellen får en 8- och en 12-tums skärm. Vi sitter i Opera, som även har två 12-tums skärmar. Diamantformade skärmar i 12-tums instrumentdisplayanropshastighet, hastighet, destination. Den centrala skärmen kan användas med fingrarna, smartphones ansluta via Android Auto, Apple carplay och Mirror länk.

DS7 Cross (2017) Foto: PSA

Knapparna och växlar är lätt tillgängliga, den högra faller exakt på växelspaken av de åtta-växlad automatlåda. I botten kommer det att finnas sex kurser som manuellt måste växla föraren. Metall insättningar utvärdera mittkonsolen, de agerar mycket värdefull trots pre-serien och ge hög byggnad mittkonsolen med infällda kopplar en mycket teknisk utseende.

Toppmodellen har en bensin hybrider med elektrisk fyrhjulsdrift och 300 hk och 60 kilometer elspis - det bör finnas några månader efter lanseringen. En dieselhybrid, eftersom det för närvarande erbjuds i DS5 är inte längre en fråga för PSA. Diesel utan elektrisk hjälp blir det naturligtvis, de gör 150 och 180 hk. Bensinen uppdelad i versioner med 130, 160 och 220 hk. Alla motorer har fyra cylindrar och högst två liter förskjutning - sexcylindrig diesel, som erbjuds av Audi och BMW för Q5 och X3, inte tillhandahålls. För detta skulle DS7 Cross vara när denna lite billigare: Basmodellen kan nu beställas för 31,490 euro, priset på endast 2019 kommer att marknadsföra 300 hästkrafter hybrid fyrhjulsdrivna bör då vara på 58.000 euro.

Chassi med kamera stöd

För komfort och hjälpsystem DS knappast lämna luckor: Avståndet farthållare håller spåret, observerade en kamera, om föraren är trött, medan ventilerade och uppvärmda säten är utformade för att förhindra just detta. Och ett system för mörkerseende har i denna klass hittills ingen som erbjuds. Ljudanläggningen med 14 högtalare som kommer från Focal.

För användning också kommer en ny fjädring med kamerabaserad pothole erkännande - särskilt i fråga om komfort en bil som heter DS får inte genera.

Mer om DS DS 7