Särskilda problem för vintage eller vanlig entré: När gör en H-platta värd?

Bilar som är äldre än 30 år kan komma H-plattor med standardbeskattning. Vi förklarar vad som är det speciella registreringsskylt för veteranbilar och vilka modeller värt.

2017/05/23 Uli Baumann 2 kommentarer Powered by

För att skydda kultur bilar, lagstiftare under 1997 introducerade H-plattorna. H flaggan är en speciell registreringsskylt för veteranbilar, som först registrerades innan minst 30 år och befinner sig i en bra, original eller samtida återställd tillstånd. Motsvarande tillstånd sitt fordon, måste ägaren bekräftas av en klassisk bil bedömning. Kostnaden för en klassisk bil bedömningar kan variera från 80 till 200 euro.

Om H flaggan beviljas sådan svepande 191.73 euro fordonsskatt oavsett kapacitet och konsumtion för vintage grund. Motorcyklar beskattas ett schablonbelopp på 46,02 euro. Dessutom fordon är inte föremål för åtkomst restriktioner i miljözoner med H-plattor. En klassisk bil så vi kan ändå Dahrén fortfarande överallt.

När år 2019 bilen siffran kommer att träda i kraft fordon med H-plattor behandlas också schablonbelopp och kostar 130 euro. Men denna avgift inte komma till vägen skatt läggs, men kommer att debiteras en kostnadsneutral för fordonsägaren.

Många klassisk bil kör billigare utan H flagga

Men inte för varje modell, en H-plattor värt. Eftersom de flesta 30-åriga tröskeln många modeller med G-Kat uppnås, går du inte nödvändigtvis schablonskatt effektiv. Små volymer motorer med avgasrening driva effektiv enligt den konventionella skatte förskjutning och kan även köra på miljözoner av gällande lag med en grön plack. Här måste det räknas i enskilda fall. En tvåliters bensinmotor med Euro 2 till exempel, kostar 174 euro beskattningsåret och därför så är cirka 18 euro under schablonskatt.

kan spara klassiska bilägare i bilförsäkring. Eftersom en klassisk bil flyttas i allmänhet mindre och till skillnad från konventionella bilar som Assekuranzen och special försäkringsbolag håller specialpriser tillgängliga som vanligtvis lägre än konventionella erbjudanden. Dessutom bilar kan med H-plattor 1 oktober 2017 och skall godtas endast säsong, vilket innebär ytterligare besparingar. Med kombinationen av H och säsongsskyltar, är det möjligt att tolerera sin Oldie exempel bara några månader om året. Minimalt kräver två månader, lagstiftaren, kan maximalt 11 månader. Utanför tillämpningsperiod, dock fordonet kan då inte köras på allmän väg - och inte fastställas. Dessutom medan saknar försäkringsskydd - även mot stöld inte är försäkrad då barnet eftersom skrovet vilar.

Saisonkennzeichen finns med eller utan H

Schablon vägskatt för veteranbilar kommer att beräknas proportionellt. Den som registrerar sina veteranbilar, till exempel, under sex månader, kommer att betala i framtiden endast cirka 95 euro skatt per år. Att jämföra året skattesatsen är avgörande eftersom även normala egenskaper kan vara säsongsskyltar, vilket minskar deras fordonsskatt i samma utsträckning.

För försäkringspremien kan ingen allmänt uttalande möts. Billigare men det kommer i alla fall.