Audi A7 Sportback (2018): sits passar i fyrdörrars coupé med A8-teknik

Audi presenterar den nya A7. De fyra-dörrars Coupe använder A8 teknik: 48-volts mild hybrid, fyrhjulsstyrning och autonoma funktioner. Interiören erbjuder mer utrymme än någonsin tidigare - vi har gjort en detaljerad sätet montering.

10/19/2017 Andreas Of Gregor Hebermehl 43 kommentarer
  • kropp
  • infotainment
  • Seat montering i nya Audi A7
  • driv

Den nya Audi A7 har en bredare men grundare single frame-grillen som den nya A8. Även jämfört med föregående märket Grill breddas, fick också skarpare kanter. På ljuset, är den nya generationen också tydligt: ​​12 segment är i strålkastarna tillsammans, bygger tilläggsavgift Audi HD matris LED och laserljus en.

New A7 med gamla mått

Audi A5 Sportback 3.0 TDI, Audi A7 Sportback 3.0 TDIDen nya kombi coupe insidan och utsidan av videon 05:18 minuter.

Dimensionerna i kroppen har inte förändrats: de fyra-dörrars är 4,97 meter lång och 1,91 bred och 1,42 meter platt. Hjulbasen är Audi med 2,93 meter. De tillgängliga hjulen upp till 21 inches tall. Den bakre är något tillbakadragen, bakljusen med sina respektive segment 13 förbinder en ljusband. I går från 120 km / t från en bakre spoiler. Strålkastare och bakljus visar en så kallad ljus koreografi under öppning och stängning av A7.

Två pekskärm som standard

Inuti A7 orienterade verksamhetskoncept på A8. Som standard en 10,1-tumsskärm är integrerad i mittkonsolen, drivs via bilens MMI Touch Response: två pekskärmar ersätter den tidigare kända roterande tryckknapp inklusive flera knappar och strömbrytare. Den övre display för infotainment lägger till en underliggande 8,6-tums skärm för klimatkomfortfunktioner och textinmatning. Avgiftsbelagd övre skärmen är 12,3 inches tall, en valfri head-up display projekt information i förarens synfält.

Infotainment och assistans som i A8

Audi A7 (2018) Foto: AudiDas rörelse koncept med två pekskärmar görs av A7 från A8.

Infotainment och anslutningsmöjligheter är från A8. Detta går till Car-to-x funktioner som Audi-modeller kan lära sig om faror och trafikskyltar till varandra. Autonoma parkering kommer att finnas tillgänglig senare under året 2018:e

Tre stödpaket kommer att erbjuda Audi: Parkering, stadsrundtur. Om du bokar alla tre blir 39 förarassistanssystem, informationen för varje leverans fem kameror och radarsensorer, 12 ultraljudssensorer och en laserscanner. Informationen samlas i det centrala drivstyrhjälpanordning (ZFAS).

New Audi A8 (2017)Audi A7 Sportback (2018): sits passar i fyrdörrars coupé med A8-teknik Audi A7 Sportback (2018): sits passar i fyrdörrars coupé med A8-teknik Audi A7 Sportback (2018): sits passar i fyrdörrars coupé med A8-teknik Audi A7 Sportback (2018): sits passar i fyrdörrars coupé med A8-teknikAtt resa med 48 volt och all-hjulsstyrning

Säte passande Audi A7

Audi A7 Sportback (2018): sits passar i fyrdörrars coupé med A8-teknikDen nya Audi A7 belyser 1:44 min.

Snabbt öppna stora förardörren och bara gå in i folkmassorna runt bilar - i ett sådant världspremiär, naturligtvis, alla vill ha suttit gånger bakom ratten i den nya bilen. Och kontrollen i den nya Audi A7 är chic - tillplattad nedtill och med två tunna sido ekrar, verkar det inte alltför med funktioner och absolut inte lika visuellt benägen som ratten i den nya A8.

Ha kul med Dual Screen

Audi A7 Foto: Tobias Sagmeister&# 34; mycket bekväma stolar med bra sidostöd för ryggen och låret och ergonomiskt placerade växelväljaren i den nya Audi A7.&# 34;, så redaktör Gregor Hebermehl i sin sitt prov.

Instrumentskärmen framför ratten är extremt tydlig och lätt att läsa om detta. Vertikala linjer drar på cockpit tillsammans och i den breda mittkonsolen sitter den nya dubbla skärmar - den övergripande utformningen kallar Audi en "digital plattform för föraren." Den nedre skärmen kan användas bara bra när handleden vilar på växelväljaren. Pekskärmen är när du väljer en funktion med vibration feedback. Styrkan i denna vibration kan justeras från noll till tre. in även genom finger script förstår systemet - även om breven skrivs över varandra. 5000 olika skärmlayouter för alla möjliga driftsfunktioner har programmerat Audi ingenjörer. Till vänster om ratten, har ljuset en glänsande svart beröringsyta kan justeras - ikonerna på pekskärmen är mycket ljusare när fingret handen. Ett ord till mittkonsolen: Det finns ett förvaringsfack mellan sätena. Om det fanns extra poäng för hur omfattande och kvalitet är läder-trimmade täcka detta ämne, A7 de fick alla.

Medan den nedre skärmen är därför att, till exempel, för att driva de funktioner luftkonditionering, fungerar den övre displayen som en infotainment skärm. Denna övre skärmen fortfarande sitter under mittluftventiler. Även placering på skärmen är direkt tillämplig i den övre delen av instrumentpanelen som en ergonomiskt bra, men det verkar som optiskt tilltalande. Och: Vem vill inte driften av någon skärm, många funktioner kan också kontrolleras av kraftigt reviderad Röststyrning: Systemet förstår även kommandon som "Jag är kall" och föreslår olika önskade temperaturer.

Riktigt bra platser

Framsätena är riktigt bekväm och ger perfekt sidostöd för ryggen och låret - lite Kurvenwedelei kan inte skaka en här från rätt position. Ovanför huvudet finns en hel del luft och benen kan slappna av och sträcka ut lång man - och hennes vänstra fot sedan på den stora hyllan och på rätt plats på gaspedalen eller stora bromspedalen.

När du ser tillbaka, är mycket långt borta bakrutan och indexet något förträngda - här de många assistenter hjälper till att vända manövrering. Även de roliga små triangulära sidofönster till höger och vänster i slutet av fordonskupéutrymmet låta ljuset i bilen, men den högra rutan är dold från förarens sikt över huvudstödet av den främre passageraren. Ändå sikt bakåt gör narr - och på spegeln: Insidan spegel är utformad kant och ytterbackspeglar, trots deras vanliga storlek smarta konstruktioner och möjliggöra en god sikt bakåt.

Och i det bakre utrymmet och den finaste utförande

Audi A7 Foto: Roman RätzkeEnorme knä rum i den bakre och uppåt lite luft för sätesstorlekar - men inte mycket.

Från och med den andra raden, som rymmer tre personer - skulle användas i en sådan lyx klass fordon som skulle se säkert ut ganska roligt. I den bakre, de två yttre sätena är fint utformade och lädret håller bra. Sömmarna i hela fordonet in med overkliga precision.

Den benutrymme i baksätet är enorm, även om frontfigur har ägnat sig åt en god mängd utrymme. Chefen för den högsta av taket himlen nära, men inte röra vid den. På något sätt, designers lyckats hålla bakåt sluttande taket fortfarande på en acceptabel nivå. Dörrarna är täckta med läder med öppna porer trä och cool metal - som sammanfattar väl och ser perfekt - avsaknad av billiga plastytor gör ögat också. Även handtagen på dörrarna verkar subtila, men är ganska svårt plastdelar - många fler vi inte har hittat för detta material i det inre av den nya A7.

Audi A7 Foto: Roman Rätzke&# 34; Outdoor mycket snyggare än i foton och insidan riktigt bra med högklassig design och högkvalitativa tyger i finaste hantverk - nya Audi A7 är en hit.&# 34;, sade redaktören Gregor Hebermehl.

Vid slutet av mittkonsolens skärm för luftkonditionering sitter i ryggen - är detta förmodligen den häftigaste varit möjligt att justera luftkonditioneringen i den bakre.

All-hjulsstyrning och sportdifferential

förfina upphängningsblocken från den elektroniska chassiplattformen (EFP). Förutom avancerade axlar innefattar alternativ luftfjädring och fyrhjulsstyrning. En superposition kugghjul på framaxeln varierar styrutväxlingen, dessutom bakhjulen slå en låg hastighet upp till 5 grader. Detta ökar smidighet och minskar vändcirkeln med 1,1 meter. Från 60 km / t, bakhjulen styr med, vilket således förbättrar riktningsstabiliteten och sidogrepp. Vid laddning, distribuerar sportdifferential kraften mellan bakhjulen aktiva och hjälper fyrdörrars därmed också runt hörnet.

Audi A7 (2018) Foto: Audi First Audi erbjuder A7 med en 3,0 V6 turbo.

Första Audi säljer A7 med en 3,0 V6 turbo. Bensin direktinsprutning motorn levererar 340 hk och 500 Nm via en sju-växlad växellåda med dubbelkoppling till fyrhjulsdrift. På 5,3 sekunder, A7 accelererade 55 TFSI från noll till 100 km / t på 250 km / t tar den elektroniska hastighetsbegränsningen. V6 är kombinerad med en 48-volts elektriskt system, vilket h Audi 55 till 160 km / in med motorn kan vara rullande i volymökning ( "segling"). Den start-stopp-funktionen kan stanna motorn till 22 km / t, föra tillbaka inom en mycket kort tid till önskad hastighet. Den milda hybridteknik är att minska praktiken förbrukningen med upp till 0,7 liter / 100 km. I NEDC de A7 6,8 liter premie / 100 km konsumtion. Detta motsvarar 154 g CO2 / km.

Priserna börjar på 67,800 euro

Den nya Audi A7 55 TFSI Quattro S-Tronic kostnader från 67,800 euro och kommer i slutet av februari 2018 tyska marknaden.

Mer om Audi A7