PSA tvingar Opel strikta åtstramningsåtgärder: Stora SUV och Mocha X målade efterträdare

Det nya moderbolaget PSA har dömt Opel för stränga åtstramningsåtgärder. Tidsfristen för att utveckla en konkret plan går ut i november, men det finns redan några detaljer. Så det är till exempel inte finnas någon stor SUV.

2017/02/11 Patrick Lang

mål CO2 flotta, effektivitet, elektrisk strategi - PSA boss Carlos Tavares kan knappast en bra hår på Opels status quo. Det nya moderbolaget efterlyser en strikt åtstramning plan av den tyska biltillverkaren, men konkreta uttalanden om nedskärningar eller växt nedläggningar har det varken varit Tavares eller nya Opel vd Michael Lohscheller. Enligt uppgifter om "Chef Magazin", men är redan känt att det inte blir någon stor SUV på Insignia basis. Också en direkt Mocha X efterträdare skulle komma att lida nedskärningar. Detta beror på att dyra licensavgifter som skulle betalas för GM-teknik. Den nya Corsa därför redan produceras på ett PSA-plattform.

Opel Insignia Sports TourerPSA tvingar Opel strikta åtstramningsåtgärder: Stora SUV och Mocha X målade efterträdare PSA tvingar Opel strikta åtstramningsåtgärder: Stora SUV och Mocha X målade efterträdare PSA tvingar Opel strikta åtstramningsåtgärder: Stora SUV och Mocha X målade efterträdare PSA tvingar Opel strikta åtstramningsåtgärder: Stora SUV och Mocha X målade efterträdareDen nya kombinationen i testet

Omvandling till PSA-plattformar

En annan orsak till den teknik övergången är: 92.6 gram. Detta är målet för 2021 CO2 flotta genomsnittet för PSA, däribland Opel. För detta har de franska redan utvecklat plattformar som kan bära både Nitro, samt hybrider och rena elbilar. Fyra av fem PSA modeller ska vara elektriskt gå till 2023rd Den elektriska strategi Opel anser Tavares dock misslyckades. Inte minst på grund av överföring av teknik är i full gång. De utvecklingsteam fungerar utmärkt tillsammans och påskynda överföringen, vilket anges i en skrivelse av Lohscheller, presentera Mainzer Allgemeine Zeitung.

Opel Corsa produktion Foto: Opel krets med GM-teknik: Den nya Corsa redan byggs på ett PSA-plattform och bör därför vara mer effektiva.

De 19.000 tyska Opel jobb kollektivt säkras genom slutet av 2018:e På den brittiska dotterbolag Vauxhall ser det där redan mörkt. 25 procent av de 1600 anställda i Astra fabriken i Ellesmere Port påverkas av nedskärningar. Analytiker enligt DPA även redan av nedläggningen av anläggningen från. Upp till ytterligare två fabriker i Europa om PSA behöver ingen ytterligare kapacitet för andra märken kan följa. Under perioden 2011-2016 PSA har redan förångas arbetskraften med mer än en fjärdedel till cirka 90.000 anställda för att öka produktiviteten. Nackdelar i Opel-produktiviteten kan ses på den tyska tillverkaren i det över komplexa GM fordonsarkitekturer och process specifikationer. Även med IG Metall och företagsrådet hoppas på tillväxt genom kostnadseffektiva producerade bilar, snarare än genom uppsägningar.

Men avslutar auto expert Ferdinand Dudenhöffer att Opel 6.000 anställda för mycket - om du investerar standarderna PSA produktivitet. Som saneringsåtgärder, Opel ser exakt sett under de kommande veckorna.