Records på Nürburgring-Nordschleife snabbaste Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio SUV

Istället meningsfull race rasar på Nordschleife tids ark med produktionsbilar - som en marknadsföring Turbo för nya modeller. Vilka är de snabbaste street-legal produktions bilar på den legendariska 20,832 km långa vägen och tricks de kämpar? Vi kommer att berätta. Nytt: Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio och Porsche 911 GT2 RS.

29/09/2017 Andreas Haupt 16 kommentarer Powered by
  • Bests hjälp för marknadsföring
  • Vilken är den snabbaste produktionsbilen någonsin?
  • Porsche 918 är den första produktionsbilen under 7 minuter
  • Sedaner på Nordschleife
  • Framhjulsdrift ner priserna månad
  • Alfa Stelvio sprickor Cayenne (uppdatering)
  • Hur är det med amerikanska bilar?

Nästan varje månad, biltillverkare skryta med att ha pulvriserades med sina street-legal produktionsbilar befintliga rekord och sätta nya rekord. Under sju minuter här, nya bästa tiden för en framhjulsdriven där. Även tunga stadsjeepar som Porsche Cayenne Turbo S eller Range Rover Sport SVR tid beroende av deras utvecklare kan inte fly.

Records bra för marknadsföring

Men varför all uppståndelse? Varför längtar många biltillverkare för posterna? Den Zeitenhatz är bra för PR striden. Nordschleife - detta är långt ifrån en kvalitetsmärkning, en etikett sportighet. Dessutom tillverkare är redan på Eifel krets för att prova sina nya modeller. Tillsammans i den industriella poolen för 18 veckor om året. Den 20,8 km långa järnvägen är på grund av dess karakteristiska med en blandning av snabba och långsamma passager bäst att testa en prototyp genom sina steg. Förresten, fortfarande satt ett nytt rekord - det är bäst marknadsföring och polerad image på. Och ego, naturligtvis.

Det finns en stor Zeitenhatz mot ärlig ras, men: The Record rundor stoppas för det mesta själv, är ett oberoende organ vanligtvis inte laddat. Check är i många fall bygger på YouTube-videor. Detta gäller även för tillståndet i bilarna. Vem vet När en tillverkare ibland mycket, att vrida upp en liten skruv på att ge det egna fordonet en extra kick?

Med Internet video kan du inte dubbelkontrollera det. Men om du redan äger på plats. Eller till och med kan även nå in i kontrollen. Sedan mingel vi på sportbil under Record Hunter. Om vi ​​är kvar. Inte för att vi är nya bästa tider utan för att vi vill föra sportbil för våra läsare till sina gränser. För att kunna göra välgrundade bedömningar. Vår parad Test: Super Test.

För frågan 1/2016 Renault Clio skickade sin R.S. 220 Trophy till oss. Och Supertester Christian Gebhardt flög med den lilla Rennsemmel i 8:23 minuter runt Nordschleife. För att 220 hk Clio var inte bara 36 sekunder snabbare än sin 200-hästkrafter bror i Super Test 10/2013, men som ibland de snabbaste som någonsin uppmätts serie små bilar. Förutom franstjuvjakt även under andra distrikt, som vår Super testdatabas avslöjar: Porsche Cayman S (987c) 8:25 min, BMW Z4 3.0si Coupe (E86) 8:32 min, Ford Focus RS 8:26 min.

Inte alltid men tillverkarna mt trummande sina poster. Volvo har varit tyst om hans rekord köra på i år. Under våren 2016 hade svenskarna drivs av sin egen räkning under provkörningar med endast en 367 hk S60 Polestar en tid av 7:51 minuter - tiden varvrekord. Samtidigt har detta märke erbjudits flera gånger.

Porsche 911 GT2 RS snabbare än Huracán

King of the Ring för väg pågående produktionsbilar var länge Porsche 918 Spyder. Den första ändrades i juli 2016. Vid den tiden, Lambo görs på rekordförsöket med en kamouflerade Huracán prestanda. Den lätta sportbil borde ha lindas bara snabb järnväg, som våra källor har rapporterat. Lamborghini hade en lång täckt. Endast strax innan Geneva Motor Show, flyttade italienarna ut tid: 6: 52.01 minuter - snabbare tidigare inte en sportbil Street Legal.

Porsche 911 GT2 RS (2017), banrekord Nurburgring Nordschleife, 6: 47,3 minuterPorsche 911 GT2 RS på heta rekord körning 7:09 min.

Fram till 20 Spetember 2017. Fram till Porsche 911 GT2 RS i händerna på Lars Kern och Nick Tandy tog Nordschleife. Båda piloter sägs ha underskred 6:50 minuter lika med fem gånger. Varför samstämmigheten i Michelin Pilot Cup andra Kärna var det äntligen, det nya riktmärket i 700-hästkrafter superbil i 6: 47,3 minuter inrättas. Medelhastigheten: 184,11 km / t. Skivan varvet Porsche gjorde kvällen. I bästa möjliga förhållanden, såsom sport biltillverkaren skriver. Mellan 19:11 och 19:18 och allt kom tillsammans. Förare och bil samman till en enhet som Michelins limmas på asfaltbandet.

Porsche hävdade rekordet för sig själv. En beordrade en notarie för avstämningsdagen ännu. Electric biltillverkaren Nio kommer att ha varit ännu lite snabbare maj 2017:e Förmodligen är EP9 umkurvte Nordschleife i 6: 45,90 minuter - från e-sportbilar endast sex exemplar har sålts, tio mer att följa. Är det tillräckligt för status som en fordonsproduktion? Om så är fallet, skulle GT2 vara "bara" den snabbaste Hecktriebler. Om inte, verkligen den snabbaste produktion bil på Nordschleife.

918 sprickor som den första produktionsbilen i 7-minuten

I september 2013 Porsche hade skärningen 918 Spyder var den första vägen bilen barriären av sju minuter. Porsche fabriksförare Marc Lieb körde. I maj 2015, Porsche 918 Spyder var första gången skakningar: Lamborghini Aventador LP 750-4 SV flyttade för att testa däck (Pirelli P Zero Corsa) på Nordschleife. Och Lambo, som drivs av en 6,5-liters V12, bolzte med prydliga Schmackes genom gröna helvetet, och kom till 918 farligt nära. McLaren har sin hybrid superbil P1 också loss på Nordschleife. Det sägs i McLaren, har 916-hk idrottare behärskar backarna på mindre än sju minuter. En tjänsteman tid, men det är inte McLaren P1.

Genom McLaren konstaterar att villkoren inte var optimal. Eftersom asfalten sades vara för kallt. Klimatförhållandena spelar en viktig roll på en racerbana. Högre temperaturer betyder mer ansvar. Men alltför hög inte kan lokaliseras. Annars däcken börjar smörja. Föraren är viktigt. En bra pilot - som kärlek - kan pressa ut de sista sekunderna.

Under tiden i serien McLaren P1 tystas, den brittiska Motorsport Lanz Ante publicerade knät på sin aufgebrezelten superbil. Med en ökning förskjutning (från 3,8 till 4,0 liter), mer laddtryck och ytterligare hybrid energi trimmas till McLaren P1 till 1013 hk. Lanz Ante trimmas ned med partner Kenny Brack hyperrymden sportbil med 60 kg och optimerad aerodynamik. Den avstämda McLaren P1 LM till Nordschleife i 6: har gripit 43,2 minuter. Eftersom det är en trimmad bil, inte skapar hög flyer i vår lista. Vi ville nämna det ändå.

Alfa Giulia underminerar Porsche Panamera Turbo

Den nya Panamera Turbo gjorde Porsche att utarbeta ett nytt rekord. 550 hk Granturismo med nyutvecklad V8 biturbo att erövra titeln "snabbast lyx sedan på Nordschleife." Och Panamera, som häver med Sport Chrono-paketet trots två ton vikt på bara 3,6 sekunder från noll till 100, gjorde det. Porsches lyxkryssare plöjde i juni 2016 i 7:38 minuter över 20,8 kilometer.

Alltigenom serien matchade inte Porsche Panamera Turbo men bekväma. Det ser ut som åtminstone på den publicerade Porsche YouTube-video. Där plats vi inne i en bur och en racingsäte för piloten. Baksätet kvar i bilen. Taggarna ska inte förringa posten, dock. Det är värt att titta i vår egen sport auto testdatabas för att uppskatta varvtiden ännu bättre. Lamborghini Murciélago LP 670-4 SuperVeloce (7:42 minuter), Porsche 911 GT3 (997) och Mercedes SLS AMG (båda beroende 7:40 minuter): Denna sportbil var tidigare i vår super långsamma tester gå som Porsche Panamera Turbo.

Men där sedan September 2016 snabbare än Panamera sedan. Alfa Romeo Giulia sprang 20 kilometer bort i 7:32 minuter. Dvs sju sekunder snabbare än ett första försök för några månader sedan. Skillnaden: den 510-hästkrafter sedan var denna gång i stället för den sex-växlad manuell omkopplare med en åtta-växlad automatisk (och paddel skift) utrustad. Du bör växla på bara 150 millisekunder. Några nyckeltal som kan läsas ut från YouTube-video. På höghastighets passage av Schwedenkreuz Giulia nådde 261 km / t. I Fuchsröhre föll hon med över 250 objekt. Produktionen av Mutkurve en snabb vänstersväng, hade hon det 185 km / t. Och på Döttinger höjd nästan 280 km / t. Stoppuret stoppas vid 7: vid 31,92 minuter.

Honda Civic Type R den snabbaste framhjulsdrift

Färgglada blommor driver rekord jakt, särskilt i framhjulsdrift. I mars 2014 Seat Leon Cupra abgeluchst hade med 280 konkurrens från Renault att spela för produktions bilar med framhjulsdrift. Tiden för Seat Leon Cupra 280 med Performance Pack: 7: 58,44 minuter. Den franska hämnades tre månader senare R.S. med Megane 275 Trophy-R. Den framhjulsdriven varvade Nordschleife i 7: 54,36 minuter - så snabbt strax under fyra sekunder.

Vad var inte känt förrän nio månader senare: Denna post skulle aldrig ha varit ett rekord. Eftersom Honda hade dölja och en ausgemisteten Civic Type i 7: 50,63 minuter rodelte på Nordschleife.

hade rensat ut och VW. Golf GTI Club Sport S avstått baksätena, rörlig lastgolv, isoleringsmaterial hatthyllan, golvmattor och täcka förluster. För att tillhandahålla en del av aluminium vid de främre och de bromsok för några pounds mindre. De magra livsmedel smaksatt VW med 310 hk och en kvalificerad majoritet för Nordschleife (>>> broschyr). Resultatet: 07:49:21 min för VW Golf GTI Club Sport och cirka 1,4 sekunder snabbare än Type R - ett nytt varv rekord.

Fahrbericht Honda Civic Type R 2017 Foto: Rossen GargolovSchnellster hot lucka: Honda Civic Type R.

Men VW hade en känsla av att för den varma luckan var mer till det. Så de skickade Clubsport S slutet av oktober 2016 upprepade Nordschleife. I åtta grader utanför, GTI svängde runt 73 hörn och uttryckte sin snabbaste tid på 7: 47,19 minuter. VW själv talade om optimala förutsättningar för däck och motor. Detta var det tal nästa gång du attackerar från Honda. Den livliga ping pong spel mellan tillverkare fortsätter. Den här gången, den 4 april 2017 den nya Honda Civic Type R lusted efter 73 kurvor och umkurvte den 7: 43,8 minuter. Nästa förbättring i den heta luckan cirkus.

Honda gör en klar ökning jämfört med föregångare till de modifierade aerodynamik, desto smalare översatt sexväxlad växellåda, på bredare spårvidd, de bredare däck, desto längre hjulbas av den nya multi-link bakhjulsupphängning och stelnade kroppen ordentligt. Av säkerhetsskäl japan byggt en bur och kastade ut i stället, infotainmentsystemet och baksätet. För att kompensera för den extra vikten av Störtbåge, som de säger.

Alfa Stelvio packar Cayenne Time

Bland de stora fartyg sedan september 2017 leder Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio. Återigen har det italienarna Porsche tagit ett rekord. Testföraren Fabio Francia hunt Alfas PS 510 och 600 Newtonmeter stark SUV med 2,9-liters turbo-V6 i 7: 51,7 minuter till den norra slingan. Det vill säga åtta sekunder snabbare än Porsche Cayenne Turbo S är den andra generationen (7:. 59,74 min). På chassit sidan av fyrhjulsdriften hade Alfa allt ombord, vilket gör snabbt: elektroniskt styrd differentialbroms med torque vectoring på bakaxeln, åtta-växlad automatisk växellåda med växelpaddlar och elektroniskt styrda stötdämpare.

Videon visar inte om Stelvio Quadrifoglio också uppgraderades. Visar emellertid att Alfa har vacklade inte en fullständig runda. Spår poäng för början och slutet av timing (T13) skiljer sig åt. Så det ser i alla fall. Det saknar några meter, som möjligen kunde ha identifierat tre sekunder. För att undvika missförstånd, skulle det fortfarande ha tillräckligt. Porsche kan snart motverkas med den nya Cayenne, dock.

Vid Rekordhatz BMW M GmbH inte vill delta genom att för egen räkning. De beslutat att inte offentliggöra en Nordschleife tecken på sin nya kraft Brumme X6M. Endast detta: För 575-hästkrafter Behemoth en tid av drygt åtta minuter ryktas. Därför kan BMW sveper mantel av tystnad kring tiden för power-SUV.

Det är helt annorlunda på M2 och M4 GTS. Här BMW går med Nordschleife gånger på offensiven. Den nya 370 hk BMW M2 dundrade tillverkaren 7:58 minuter runt den berömda banan. Anmärkningsvärt: BMW: s nya kompakta Kracher bet henne med normala väg däck (Michelin Pilot Super Sport) i asfalten. Och till skillnad från många konkurrenter betydligt bättre grepp semi slicks.

30 sekunder snabbare än M2 BMW M4 GTS snurrade runt Nordschleife. Inte undra Cup däck, 130 hk mer och tjockare räknare för mer downforce i varv. Testförare Jörg Weidinger körde specialutgåva av resan. Nice: Han kommenterade också hans agerande på ratten. Stopptid: 7: 27,88 minuter.

Camaro underminerar Mustang

Även Seat har förlorat sin post för den snabbaste framhjulsdriften på Nordschleife, men spanjoren sätta livligaste kombinationen. Enligt Seat Leon ST Cupra varvade Eifel spår i 7:58 minuter. Det skulle vara exakt samma tid som den heta halvkombi.

I januari 2015, medier kolportierte en varvtid på 7: 32,19 minuter för Ford Shelby GT350R. 21 månader senare, men det finns en snabbare muskel bil. Drew Cattell körde Chevrolet Camaro ZL1 i 7: 29,60 minuter runt Nordschleife. Nästan åtta sekunder snabbare än Z / 28 och nästan 12 sekunder snabbare än ZL1 Camaro den femte generationen. De viktigaste uppgifterna för den nya muskel bilar: 6,2-liters kompressormatade V8, känd från Z06, 659 hk, 881 Nm i vridmoment. Kraften behandlar en tio-växlad automatlåda. Intressant: Pilot Cattell var växellådan vid körning helt självständigt växla - både i acceleration och vid bromsning och i svängar. Hans händer grep ordentligt i rattkransen, fingrarna inte ens attraherad av växlingspaddlar.

installeras för säkerhet Chevrolet en störtbåge och racing skal med Sechspunktgurt i fordonet. Från vägen modellen Camaro annars bara en ytterligare bebyggda registrator var annorlunda. Med Magnetic Ride Control, var muskel bil stryk gupp på Nordschleife bort.

Den 600 hk Nissan GT-R Nismo innehar rekordet för den snabbaste produktion fordon med en turbomotor under plattan. Godzilla åt Nordschleife i 7: 08,679 minuter. Runt 7:08 minuter till en ursprunglig rykte har använt med S07 Performance Package för ett varv på Nordschleife Corvette Z06. General Motors rörde sig inte. vid den tiden framhöll endast ordet "rykte". Hur snabbt Z06 kan vara visade det senare i vår sportbil super testet 8/2017. Christian Gebhardt lyckades en varvtid på 7:14 minuter i Vette med sju-växlad manuell växellåda.

I vår foto show visar vi här posterna och rekordförsök av gatu-legal produktions bilar på Nordschleife.

Mer om Honda Civic, McLaren P1, Nissan GT-R, Porsche 918, Renault Megane, Seat Leon