Fahrbericht nya VW T-Roc (2017): vägen för första gången i Gulf SUV

IAA 2017

Volkswagen utökar Golf-serien till en SUV modell och ger i slutet av VW T-Roc på marknaden. Vi har alla data och var på första provkörningen med den tidigare mest kompakta och bästa VW SUV.

10/13/2017 Andreas Av Torsten Seibt 46 kommentarer drivs av
 • Seat montering i nya VW T-Roc
 • Funktioner och priser
 • Motorer: 6 bensin och diesel
 • Nytt: drive rapport av den nya T-Roc (uppdatering)

Mellan Golf och Tiguan fortfarande passar en T-Roc: SUV bom och tillväxten av modellen ändras göra plats för en annan kompakt SUV baserat på den modulära tvärgående matris (MQB). T-Roc är kortare, plattare och piggare än Tiguan, men ändå lämnar utrymme för en polo SUV. Sales Director Jürgen Stackmann antar "att den årliga volymen av denna lilla kompakta SUV är under de kommande tio åren till 10,6 miljoner fordon öka från för närvarande 6,4 miljoner."

Nytt på IAA: R-Line

På IAA, Volkswagen visade T-Roc för första gången för allmänheten. Ny sportig R-Line, som kan stå i T-Roc är stark.

Typisk VW? inte nödvändigtvis

Men först närmar vi den nya T-Roc, samma meddelande om att han står ut: tvåfärgad färg, stora hjul med breda hjulhus som slutar även i en skuldra på baksidan. Linjerna är tydliga, skarpa kanter, vilket är typiskt Volkswagen. Men det finns något annat: den lutande framåt C-stolpen, ringformade varselljus, en kromlist ovanför sidofönstren, den stora bokstäver i mitten av bakluckan. "Tanken var att göra en mycket ungdomlig bil", säger yttre designer Urs Rahmel.

VW T-RocGolf SUV i videon 06:07 minuter.

Från 150 hk fyrhjulsdrift i T-Roc

Ta till Volkswagen T-Roc mot den växande skara liten SUV som kommer till stor del från importörer, men också komma från huset: Audi Q2 och Skoda Karoq om eller Renault Captur, Citroën C3 Aircross, Opel Cross X och Kia Stonic. I stället för off-road kapacitet dikroism meddelas. Till skillnad från de flesta konkurrenter, och precis som hemma rival Audi, Volkswagen, men erbjuder också fyrhjulsdrift - avgift för 150-hästkrafter motorer, standard på toppmodellen med 190 hk. Ändå körprofilen switch bör vara sällsynta klickat på off-road-programmet. På vägen kommer VW T-Roc samma sätt bekväm körning som en Golf. "Särskilt med fyrhjulsdrift av T-Roc är mycket roligt att köra", säger serie regissören Karlheinz Hell.

Seat montering i nya VW T-Roc

VW T-Roc (2018) säte passande Foto: M. Meiners / VWDas brunn finns två färger.

Ehuru externt ungefär lika stor som VW Golf, är T-Roc inuti märkbart hårdare. Det kommer på grund av den högre sittposition faktiskt lättare att rengöra, men kan inte se ut så bra: tjocka pelare och relativt små fönster gör det svårt att överblicka. Baksätet kan vara lite variabel - ryggstöden vika i klassisk 60:40 - men trevlig hög installerad. Så även Leggy sitta bekvämt. Eftersom headliner är klokt formad fortfarande med panoramatak tillräckligt utrymme.

Någon utgångs framåt, sitter på 572 mm höjd, har det bakre sätet 618 millimeter en något bättre utsikter. Men framsidan finns att se något som Active Info Display till exempel med dess skärm instrument 11,3 inches diagonalt. Vackra högt upp på mittkonsolen, multimedia visning av musik och navigering sitter. En 6,5-tums skärm är standard, den övre system av Discover Media har en 8-tums skärm.

Mittkonsolen är växelspaken har samma färg som dekorlister på instrumentpanelen. Växlar och spakar är väl till hands. Digitala instrument och infotainment skärm under glas imponerar med sina lysande optik och display mångfald. Mindre imponerande, men ganska vanligt, vissa material tar på insidan. Att allt är tätt ledad och fast monterad i Volkswagen.

Mycket hjälp, delvis avgift

Som standard har T-Roc en stad nödbromssystem med Pedestrian Detection, multi kollisionsbroms och Lane Departure Warning. Avgiftsbelagd finns ett avstånd farthållare, som reglerar till 210 km / t bakre kamera. Eleven assistanssystem listar alternativlistan, den tickande upptagen här, som Tiguan varnar vid backning av parkeringsplatser framför tvär trafik, byte av körfält framför mötande fordon och hotet om trötthet.

Smartphones par bil från Mirror Link, Apple och Android carplay medan batteriet laddas induktivt i mittkonsolen. Det kostar extra, liksom olika onlinefunktioner som gör navigering sök ut speciella mål och parkering, information om trafikstockningar och visar meddelanden.

Således nya VW driver T-Roc

Även utseendet signalerade: T-Roc rätt oförskämd. För det första drivande Hittills finns endast var röra Topmotorisierungen kan den spännande nya 1,5-liters TSI med 150 PS vara ännu inte kommit. Så tvåliters, Diesel, DSG, fyra hjul. Då T-Roc är inte riktigt lika billigt, men egentligen officiellt motoriserade. Endast 1,455 kilo utan förare rapporterar datablad, vilket låter ganska kul även när du står still.

VW T-Roc FahrberichtReser i Mexikanska SUV 2:00 min.

Arkiverat du snabbt, på arbetsplatsen inrättas, redo att gå. Den drivande programväljaren stannar bredvid standard programmering ger också möjlighet att ställa in individuella parametrar såsom styrning och transmissions svar på personliga preferenser. Skillnaderna är märkbara, och eftersom styrning i normal komfortläge har en något ljummet handslag, förblir densamma inom idrotten justeringen. Den kraftfulla TDI med den kompakta crossover förväntas bli någon verklig uppgift kan mycket väl uttrycka hastighet källaren och faktiskt ger i varje körsituation suverän uppsving.

Kul att köra i T-Roc

Att bakom förarsätet sträcker ingen fotbollsplan, kan du känna från de allra första meter, T-Roc driver sin vackra med kort hjulbas skarpa och lyhörd. Och det fjädrar också. Inte obehagligt men inte super giltig. Gropar eller grov gupp, men klarat helt torr utan mycket mullrande. Jämfört med större Tiguan slående att nedskärningar också redovisas i form av vibrationer och buller isolering. Däckbuller är närvarande än storebror, sveper vinden hörbara runt höljet. Välisolerade och kontrast välljudande muttra uttalanden från motorrummet.

Även styrningen i sig är uninformative i sportläge, exakt och direkt är det definitivt. Så T-Roc kan surfa på vågen av vridmoment och drivningen inkopplad av serpentin väg på testbanan i den portugisiska inlandet, i samband med det goda agerar DSG växellåda. Också tack vare de bekväma och starkt sätt platser är att komma rätt till glädje. Han känns lite som en carving ski - inte rowdy och radikal, men kraftigt svängande. Kort sagt: Hittills har ingen VW SUV har gett så mycket aktiv körglädje på kurviga torv.

Nackdelen är naturligtvis minskningen av många saker. Billigare material i cockpit sparar vikt, men inte som lyx berör hans fråga om; de små yttre längd resulterar i en hanterbar utrymme i rad två, så snart som de främre vuxna européer satt bekvämt. Även slående första driv Datum: Ytterbackspeglarna är inte exakt enorma, i tung trafik dubbelt så ofta du ser ut att bedöma allt.

Mindre längd och höjd

Skoda Fabia SUV All MQB SUV från Volkswagen När Volkswagen T-Roc är att Skoda Karoq

4,23 meter längd av T-Roc innehar en fjärdedel meters avstånd till Tiguan. Korta överhäng och säker 1,82 meter bred flytta proportioner. Designer Urs Rahmel förklarar: "Vi har lagt en stor insats för att hålla strålkastarna smal". För detta, varselljus vandrade in i stötfångaren. De grundläggande modellerna har horisontell LED strips och separat indikator. Avgiftsbelagd en LED ring växlar från vitt varsel på apelsin blinkande lampor under dagen.

Två utföranden

Förutom basen, finns det utrustning linjer sport och stil, som skiljer sig i storlek och utseende, men lika viktigt är. Detta kommer på VW inte ofta är typiskt en hierarkisk uppdelning av utrustning linjer såsom Golf, som finns som Trendline, Comfortline och Highline. Sport och stil är vardera på 17-tums hjul. Style lyser atmosfären och kan välja mellan fyra färger för interiör och tak. Sporten är differentierad med aluminiumpedaler, bakljusen och den bakre fönstren är mörkt tonade och framsätena klädda athletic.

T-Roc också med R-Line

Vem köper sport eller stil, är R-Line att beställa för interiör och exteriör. Utanför sedan dekoreras med ett motiv bandsidopaneler och dörrar, stötfångare är starkare formade och målade i färgen. Frontspoilern har integrerat dimljus och en kromlist, bak en svart kornig diffusor. R-Line logotyper kan hittas i den reviderade kylargrillen och på sidopanelerna. Sido rocker lister inte kompenseras i svart, men målade i karossens färg. Två hjulstorlekar finns tillgängliga: 18-tumshjul hot Sebring, 19-tums modellen "Suzuka".

Inuti R-Line logo finns på trösklar, mattor på golvet och framsätena, startskärmen och på ratten. Sätena är klädda i tyg och microfiber, pedalerna har lock av rostfritt stål och headliner är svart.

Från och med september från 20,390 euro

VW T-Roc (2018) Motor Foto: M. Meiners / VWJe tre bensin- och dieselmotorer från 115 till 190 hk finns tillgängliga.

T-Roc startar i september med priser som börjar på 20,390 euro, så det är bra 2.000 euro billigare än motsvarande sätt placerade Audi Q2. Från november, återförsäljaren och de första kunderna få honom. Starta ordning endast bensinmotorn med 115 och 190 hk och diesel med 150 hk kan vara hade. Europeiska T-Roc utbyggnaden av fabriken i Portugal Setubal, en annan plats i Foshan produceras för den kinesiska marknaden.

Sex motorer är tillgängliga, som sträcker sig från den en-liters tre-cylinder med 115 hästkrafter och framhjulet kör upp till respektive 190-hk två-liters fyrcylindriga modeller, som nu är standard på allhjulsdrift och DSG. Programmet Motorn och hastigheterna hos de närvarande beställningsbar alternativ inkluderar:

 • 1,0 TSI 115 hk, 200 Nm, bakhjulsdrift, 6-växlad manuell växellåda, från 20,390 euro
 • 1,5 TSI 150 PS, 250 Nm, bakhjulsdrift, sexväxlad manuell växellåda
 • 1,5 TSI 150 PS, 250 Nm, bakhjulsdrift, sjuväxlade DSG
 • 1,5 TSI 150 PS, 250 Nm, fyrhjulsdrift, sjuväxlade DSG
 • 2,0 TSI 190 PS, 320 Nm, fyrhjulsdrift sju-hastighet DSG, från 30.800 euro
 • 1,6 TDI, 115 hk, 250 Nm, bakhjulsdrift, sexväxlad manuell växellåda
 • 2,0 TDI, 150 hk, 340 Nm, bakhjulsdrift, sexväxlad manuell växellåda
 • 2,0 TDI, 150 hk, 340 Nm, bakhjulsdrift, sjuväxlade DSG
 • 2,0 TDI, 150 hk, 340 Nm, fyrhjulsdrift, sjuväxlade DSG, från 31,825 euro
 • 2,0 TDI. 190 hk, 400 Nm, fyrhjulsdrift, sjuväxlade DSG
Mer om VW T-Roc