VW dieselavgaser skandal nyheter: Alla nyheter om diesel gate

I september 2015 medger Volkswagen manipulera utsläppsnivåer i dieselmotorer, har tidigare anklagelser US Environmental Protection Agency publicerats. Sedan dess har skandalen växer. Här hittar du uppdateringar "diesel-gate".

2017/02/11 Holger Wittich, Andreas Av 20 kommentarer

5000 Audi A8 får programuppdateringar

2017/02/11 - Audi A8 5000 ringer tillbaka till verkstäderna. Biltillverkaren har upptäckt en olaglig avgas avstängning i modellerna, och meddelade Kraftfahrtbundesamt i Flensburg (KBA). Byrån placeras sedan återkallelsen. Påverkas är modellen med TDI åtta-cylindrig motor och Euro 6 standard utsläpp, som producerades av 2013 till augusti 2017:e

I åtgärden en programuppdatering körs inom en halvtimme i butiken gratis. Detta är att orsaka avgasrenings accelererar motorstart, och därigenom Sickoxidausstoß sänks. Dock är programvaran finns endast i det första kvartalet 2018, förutsatt att KBA utfärdat körkortet. Konsumtionen och den totala körbeteende inte försämras genom programuppdateringen. I Tyskland 3660 A8 påverkas av denna återkallelse.

USA godkänna reparationer av diesel SUV

24/10/2017 - Volkswagen kan reparera SUV 3.0 TDI och kommer inte att behöva köpa bilar. Detta "kan vara mer än en miljard dollar som skulle ha betalats om inlösen av fordonen" kommer att rädda företaget, skriver Handelsblatt. Enligt rapporter från nyhetsbyråer Volkswagen har fått godkännande från den amerikanska Environmental Protection Agency och Kalifornien CARB att reparera cirka 38.000 Audi Q7, Porsche Cayenne och VW Touareg från perioden 2013 till 2016:e Ägarna av bilarna skulle (13,715 euro) kompenseras med upp till 16.114 dollar, säger rapporten.

VW bensinmotor utan ordentlig FDA-godkännande

2017/02/10 - Som rapporterats "Der Spiegel" har VW upptäcktes genom interna undersökningar att nästan 500.000 bilar med bensinmotorer i USA inte är upptagna på rätt sätt. Dessa bilar från åren 2009 till 2017. Anledningen är att i USA programändringar ska rapporteras till myndigheterna. Detta gjordes inte i många fall Volkswagen, rapporterade nyhetsmagasinet, med hänvisning till interna utredningar av bilföretaget. Det utgör inte olaglig programvara; ofta, till exempel, har förändringar i europeiska modeller antagits. Nu VW kontrollera om programmet kunde godkännas senare. Möjligen nya påföljder förfaller.

Eftersom diesel VW skandalen hade utfärdat en vinstvarning för tredje kvartalet 2017 på fredagen (2017/09/29); Gruppen behöver öka pensionen för jämförelse med skadade bilister i USA, vilket minskade resultatet med cirka 2,5 miljarder euro. "Genomförandet av återköp och eftermontering program var signifikant längre och göra tekniskt krävande än väntat. Sammantaget kostar skandalen manipulation av dieselavgasutsläpp i USA koncernens mer än 25 miljarder euro, Spiegel Online "skriver"".

Hatz i förvar

2017/09/28 - Den högt uppsatt före VW manager Wolfgang Hatz av VW avgas skandal har gripits för utredning av Süddeutsche Zeitung, NDR och WDR i ramen. Han presenterades i München undersökningsdomaren som utfärdat ordern och beordrade häkte.
München åklagare II leder utredningen mot förvaltare av VW dotterbolag Audi uppgav att det har funnits två räder förutom gripandet. Hatz anses vara en nära förtrogen av tidigare VW verkställande direktörer Martin Winterkorn. Han var bland annat från 2001 till 2017 chef för motorutveckling på Audi, efter chef för Powertrain Development på VW-gruppen. År 2011 var han Porsche styrelseledamot för forskning och utveckling. Tidigt antydde att Hatz kunde ha spelat en viktig roll i avgas skandal. Så han var på permission i 2015 från sin ledande ställning i 2016 han nått en överenskommelse med Porsche till en överenskommelse uppsägning. Utredarna tror att Hatz gav tips för att utfärda som en del av avgas skandalen efter sin tjänstledighet i möten med Audi kollegor. Han åtalades av förre Audi manager Giovanni P. Även som redan sitter i förvar. På fängelse tomt med Wolfgang Hatz, det finns ingen förklaring.

Fyra nya Audi styrelseledamöter

2017/08/28 - Som läckt några veckor sedan, fyra styrelseledamöter lämnade den verkställande kommittén. så ersättas Alexander Seitz (55) Axel Strotbeck, som ledde finans, IT och integritet på Audi sedan 2007. Seitz anslöt sig 2005 av Daimler till VW och konsoliderades inköpschef Powertrain. Av koncern stationer i Sydamerika, var han i 2013 förste vice VD och Commercial vice VD för SAIC Volkswagen.

Audi styrelseledamöter (v.l.n.r.) Peter Kössler, Bram Schot, Wendelin Göbel, Alexander Seitz Foto: VWDie nya Audi styrelseledamöter (v.l.n.r): Produktion och logistik Peter Kössler, chef för marknadsföring och försäljning Bram Schot, Chief Human Resources och organisation Wendelin Göbel och Chief Financial, IT och integritet Alexander Seitz

Bram arket (56) följt av Dietmar Voggenreiter på avdelningen för marknadsföring och försäljning. Född i Nederländerna var ansvarig för marknadsföring och försäljning sedan 2012 i förvaltningen av Volkswagen Commercial Vehicles. 2011, dåvarande VD för Mercedes-Benz Italia gick Volkswagen Group, där han arbetade med strategiska projekt i koncernens omsättning.

tar över från Thomas Sigi Wendelin Göbel (53) mänskliga resurser och organisation. Goebel haft sedan 2007 förvaltningen av generalsekretariat Volkswagen Group och Volkswagen varumärket (2015) höll.

Tjänsten som direktionen för produktion och logistik har framtiden Peter Kössler (58) hållas. Han tar över för Hubert Waltl. Koessler, född i Ingolstadt, var tidigare VD för Audi Hungaria Zrt.

Dagen VD Rupert Stadler verkar vara räknade. Insiders misstänker att han måste ta sin hatt efter renoveringen av direktionen också.

2017/08/25 - Enligt Süddeutsche Zeitung Martin Winterkorn sägs ha varit kraftigt påverkad av ett uttalande från Bernd Gottweis. Den förre chefen för VW utskottet produktsäkerhet (APS) "meddelade tidigare VD under ett telefonsamtal den 27 juli 2015 som VW i USA" har taskig". Volkswagen var då men ingenting hände, Gottweis sa "myndigheter, skrev tidningen i en rapport den 24 augusti. Den tidigare VW Chief Development Officer Heinz-Jakob Neußer har Gottweis informerade den 24 augusti 2015 enligt egen utsago, säger rapporten. Neusser och Gottweis kände vinterkorn. Skulle visa sig att Winterkorn har upplevt tidigare än hävdat manipulering av programvaran från dieselmotorer, kan höga skadestånd av aktieägare möta honom och gruppen.

Straff för VW ingenjör

2017/08/25 - I USA, VW anställd har åtalats för sin roll i avgas skandal. Den länge Group ingenjör James Robert Liang dömdes i Detroit till fängelse i 40 månader och böter på 200.000 dollar. Den 63-åriga tyska anklagas amerikanska myndigheterna lurade genom att installera olaglig programvara för att manipulera utsläppsnivåer i dieselbilar. Liang är en av åtta etablerade och tidigare anställda i VW-koncernen, ombads som för närvarande laddningar av komplott att begå bedrägeri och brott mot miljölagar i USA åtal.

Audi styrelseledamot ska konverteras

2017/08/23 - VW dotterbolag Audi vill bygga sin styrelse på fyra av sju positioner, skriver Süddeutsche Zeitung. Gå till marknads- och försäljningschef Dietmar Voggenreiter, som hade kommit under kritik på grund av försäljningsnedgången i Kina. Hans efterträdare, fd VW Commercial Vehicles försäljningschef Bram Schot vara. Även produktionsdirektör Hubert Waltl, chef för Human Resources Thomas Sigi och Chief Financial Officer Axel Strotbek att gå. Waltl ersätts av Peter Kössler; för närvarande chef för Audi i Ungern. Alexander Seitz, för närvarande ansvarig i Kina joint venture Audi SAIC skall ärva CFO Strotbeck. VW general Wendelin Göbel tar platsen för Sigi.

Tekniker vittnesmål laddad Audi Board

2017/08/21 - En 28-sidig papper att sitta i häkte före Audi ingenjör Giovanni P. belastas tungt hela Audis styrelse, rapporterar Süddeutsche Zeitung. Tillbaka i 2006, Audi ledningsgruppen att ha underrättats om problemen med kontrolldieselutsläpp i USA. Även Audi chef Rupert Stadler sade även att ha informerats i detalj om avgasproblem. Som påstår sig ha känt ingenting av händelserna - precis som sin föregångare, Martin Winterkorn.

inte demonize diesel

2017/08/07 - Kommissionär Günther Oettinger sade på resultatet av diesel toppmötet det inte finnas någon tidigare dyker upp i ett par månader om överenskommelse med dieselmotorer toppmötet programuppdateringar tillräckligt. "Om de inte leder till målet, industrin måste vid behov omlastning med en teknisk omstrukturering om det är för att undvika trafikförbud" Trots den aktuella diskussionen, sa han till "Bild-Zeitung": "Vi får inte demonisera diesel" The motorer är mycket mer effektiv än bensinmotorer, och även släppa ut mindre koldioxid.

08/03/2017 - Företrädare för fordonsindustrin och tillverkare av länder följde "Diesel toppen" eller officiellt "nationella forumet Diesel" på inbjudan av Bundesverkehrsminsiter Alexander Dobrindt (CSU) och Federal miljöminister Barbara Hendricks (SPD). Här hittar du resultaten här.

Federal Motor Transport Authority borde ha böter avgas Reports

2017/07/31 - Den federala Motor Transport Authority (KBA) för att ha böter på initiativ av bilindustrin forskningsrapporter till avgas skandal. Språng, som Bild tidningen rapporterade från korrespondensen mellan KBA och tillverkare producerar. Efter det har KBA redan noterat mer än ett år som Porsche arbetar med avstängningssystem för sina dieselmotorer. Den tidiga stängningen av avgasreningstakten var "för att se att regera som ett nederlag," står det i den ursprungliga versionen av revisionsberättelsen. Efter ingripande av tillverkare som hade ändrats. I den slutliga stå: "Detta kan ses som en förändring av emissions beteende avgassystemet av boken."

Har fyra Audi styrelseledamöter gå?

Audi chefer Hubert Waltl, Dietmar Voggenreiter, Axel Strotbek, Thomas Sigi Foto: Audi Denna Audi styrelseledamöter ska utrymma sina poster (v.l.n.r): Produktion Chief Hubert Waltl, försäljningschef Dietmar Voggenreiter, CFO Axel Strotbek och personaldirektör Thomas Sigi.

2017/07/28 - "chef Magazin" rapporterade, med hänvisning till insiderkretsar att fyra av de sju Audi befattningshavare närmar ersättning. Det kommer att bli Chief Financial Officer Axel Strotbek, produktionschef Hubert Waltl, Personal Board Thomas Sigi och försäljningschef Dietmar Voggenreiter. Som en del av Audis förvaltningsrådet möte den 7/26. 2017 VW vd Matthias Müller har redan informerat de fyra chefer. Även i panelen personuppgifter diskuterades, men utan ett formellt beslut. Skälen jämfört med BMW och Mercedes sjunkande resultat och diesel skandal heter företaget. Således var CSO i andra i uppvärmd argument med den kinesiska joint venture partner FAW. Under första halvåret, inspelad Audi en minskning med tolv procent i Kina, medan Mercedes var upp till 35 procent. Även vd Rupert Stadler gäller avgas skandalen än för räkning. Skulle han tas bort från sin post, som insiders, men han skulle stanna med andra uppgifter inom koncernen. Detta gällde även Voggenreiter och Strotbek.

KBA hotade med tvingad nedstängning

2017/07/27 - Federal Motor Transport Authority (KBA) finnas mana ägarna av VW dieselfordon med olagligt avstängning för ombyggnad och hotade dem med återkallande av tillstånd, spegel rapporter. Ägare av en VW Amarok med olaglig avstängning kommer att uppmanas skriftligen av KBA till 28 augusti för att göra och konvertera att lämna sin bil i garaget. Vem har inte gjort det, trots begäran av tillverkaren eller inte kommer att göra tills dess, därför måste man förvänta sig att den lokala förvaltningen förbjuder ytterligare operation på allmänna vägar. Det bör vara cirka 150 fordon. Auto Motor und Sport har jämfört VW Amarok med och utan programuppdatering. Klicka här för testet.

Kartellmisstankar mot tyska biltillverkaren

2017/07/21 - Den biltillverkaren VW, Audi, Porsche, BMW och Daimler ska diskuteras i hemliga arbetsgrupper på teknik, kostnader, leverantörer och även utsläppen kontrollera sina dieselfordon - och har därmed lagt grunden för diesel skandal som speglar rapporter. Nu bestämmer konkurrensmyndigheter. väckts i rullar, har utredningen ett frivilligt utlämnande av VW Group. Det kan vara en av de största antitrustärenden på tyska ekonomiska historia.

EU vill stänga dieselbilar

2017/07/21 - EU: s industri kommissionär Bienkowska att ha kallat in ett brev till transportministern att stänga avgas skandalen manipulerade fordon från 2018 - om de omvandlas i slutet av året. Om denna radikala efterfrågan "Süddeutsche Zeitung" rapporterade. Påståendet anses kontroversiellt eftersom Europa miljoner fordon ännu inte har konverterats.

Undersökning av Porsche anställda

2017/07/10 - Stuttgart åklagaren meddelade idag att man har inlett en utredning mot okända Porsche anställda på grund av manipulation av dieselmotorer. påverkade också de anställda i ett dotterbolag hade. Det fanns en "initial misstanke om bedrägeri och brotts reklam."

Vittnesbörd börda Winter

2017/07/10 - Ex-VW VD Martin Winterkorn sägs ha varit betydligt längre känd av avgas skandal än var tidigare känd. Enligt en rapport av "Bild am Sonntag" har upplevt minst två månader före offentliggörandet av skandalen som chefen. En VW avgas specialist har Winter och VW varumärke chef Herbert Diess förklaras i detalj mjukvaru bedrägeri 27 jul 2015 cirka elva miljoner fordon har manipulerats med världen. Liksom BAM fortsätter att skriva, Winterkorn har ingen i uppdrag att avslöja förekomsten av programvaran. Snarare hade tidigare Volkswagen chef godkändes endast lämna ut frågan i samtal med de amerikanska myndigheterna "delvis". Som huvudvittne för "Bild am Sonntag", sa -Information han förklarade sig slutligen i ett möte med CARB representanter på 19 Aug 2015 bluff.

Tidigare Audi manager greps

2017/07/07 - Eftersom Süddeutsche Zeitung rapporterade att München åklagaren har II lät en före detta utvecklare Audi motorstillestånd. Den 60-åriga sägs ha samarbete utvecklat manipulation programvara för dieselmotorer. Enligt åklagare, anklagad greps på måndagen och presenterades på tisdagen inför en domare. Sedan dess har han i förvar, fortsatte rapporten. Giovanni P. var tills för några månader som ansvarar för dieselmotorns utveckling på Audi har dock varit ledig under en längre tid. Han ville inte bor i Tyskland och greps under en vistelse i Tyskland tidigare i veckan, rapporterar Süddeutsche. högt Washington post P. anklagas i USA för att ha instruerat anställda att utveckla en 'manipulationsanordning' och genomföra. För att den 3,0-liters TDI bör underskred kväveoxidgränser i USA. Ingenjörer som var inblandade i utvecklingen av 'manipulationsanordning' skulle ha "oacceptabelt" klassificeras under 2008 i en presentation för P. och andra Audi manager fungerar som.

Amerikanska justitie skriver 5 VW chefer Manhunt hela världen från

2017/06/22 - Enligt Süddeutsche Zeitung, den NDR och WDR har det amerikanska justitie fem VW verkställande aviserade världsomspännande människojakt. Bland de flyende är Bernd Gottweis, tidigare chef för utskottet för produktsäkerhet och en nära förtrogen av Martin Winterkorn. "Syftet med de amerikanska myndigheterna är att sammanfatta de fem åtalade och sätta bakom galler. Du anklagas för stämpling till bedrägeri och brott mot amerikanska miljöregler ", skriver sueddeutsche.de. Tyskland skulle verkligen verkligen inte leverera fem, säger rapporten. Men att lämna Tyskland den tilltalade inte: du riskerar att utlämnas från andra länder till USA. Den tidigare VW manager Oliver Schmidt redan sitter i USA i förvar, var han oförsiktig nog att tillbringa sin semester i Florida. Advokater för parterna utvärdera utredningen som en ny nivå av upptrappning.

Skadeståndsanspråk mot Winter och Stadler?

2017/04/04 - Tidigare VW VD Martin Winterkorn och VD för Audi, Rupert Stadler, hotande skador i miljoner. Detta rapporterar Mirror. Kraven kan även nå de två chefer när de borde ha vetat någonting om diesel manipulationer. Tillsyns styrelser Audi och VW undersöker för närvarande om de två direktörerna för en organisatorisk misslyckande är skyldig eftersom de var tvungna att organisera sin verksamhet så att viktig information når. På grund av detta påstående, fd Siemens vd Heinrich von Pierer redan betalat fem miljoner euro i en uppgörelse.

VW manager Oliver Schmidt kvar i förvar

2017/03/16 - VW team manager Oliver Schmidt kvar i USA fortsätta tills rättegången i januari 2018 i förvar, men Schmidt insättning 1,6 miljoner dollar belopp kunde uppbåda. Den tyska regeringen hade ingripit. Dock är åklagarmyndigheten i Detroit baserat på Pirates of fara.

Schmidt var 2012-2015 chef för miljö- och konstruktion av VW-USA. Han anklagas bland annat mörkläggning och direkt ansvar på manipulation av avgasutsläppen. Schmidt kan få upp till 169 års fängelse i USA.

Sökningar på Audi

03/15/2017 - Polisen har börjat på onsdag morgon för att söka kontor huvudkontoret i Ingolstadt och på platsen i Neckarsulm. Detta har bekräftat biltillverkaren. Och privata bostäder kommer att påverkas av razzian. Totalt cirka 80 åklagare och poliser är i tjänst. påverkas förutom Audi platserna sju andra platser i Bayern, Baden-Wuerttemberg och Niedersachsen. Det handlar om misstanke om bedrägeri och brotts reklam.

München åklagare II undersökte under sökningar bevis för misstanke om att Audi har byggt en manipulationsanordning och har därmed manipulerar utsläppen av 80.000 bilar avgas med 3,0 TDI sålde 2009-2015 i USA. Undersökningen av åklagarmyndigheten springa så långt från okända. På Audi AG, började den bolagsstämma vid 10:00. Enligt Süddeutsche Zeitung, har datumet för sökningar stod fast redan innan det för bolagsstämman och kan inte flyttas. Här mer info.

Bayerska polisen förnekade Recall

2017/02/21 - till en början inte föra bayerska polisen wil sin 500 VW-tjänsten bilen till garaget, rapporterar Süddeutsche Zeitung. Landet har beställt inrikesminister Joachim Herrmann. Eftersom Volkswagen ger sina kunder fram till nu ingen omfattande garanti att några långsiktiga skador orsakade av programuppdateringen, som de sedan förbli sittande. VW hade försäkrat för alla fordon i den bayerska polisen att avstå från preskriptions fram till slutet av året.

Audi CEO Stadler i fokus

2017/02/21 - För dagar medier rapporterar, säger Audi vd Rupert Stadler ha varit mycket tidigare än väntat visste om bedrägeri i dieselmotorer. Audi förnekar och kontrollerar en visning av mened och svek av affärshemligheter mot okända personer. Samtidigt meddelade hans advokat nytt bevis i en rättegång om ett återinförande av en Audi ingenjör. De bör visa att Stadler informerades tidigt. Mer här.

Ersättning från Piech

2017/06/02 - VW styrelse Jörg Hofmann kommer att medföra krav mot tidigare styrelse chef Ferdinand Piëchprüfen. Ferdinand Piëch hade vittnat mot den allmänna åklagaren att han hade tidigare vd Martin Winterkorn visade tidigare än tillsätts via manipulation av dieselmotorer. Således Piëch ut den tidigare vd - men också själva, och det skulle få konsekvenser.

Tyska Lake stämma Volkswagen

05.02.2017 -Som första stora kund stämde tyska sjön Volkswagen. Den fiskhandlaren har lämnat in anspråk på att den regionala domstolen för Braunschweig åtgärder för "bedrägligt beteende" (§ 123 BGB) och hävdar skadestånd till ett belopp av 11,9 miljoner euro. De hade tidigare "försökt förgäves att kommunicera med VW på en gemensam väg", sa tyska sjö i ett pressmeddelande.

Det var "samarbetet med VW trädde eftersom VW har lovat den grönaste, mest hållbara mobilitetskoncept." German sjön hade konverterat sin flotta på 500 fordon modeller från Audi, MAN och VW. De manipulerade avgasutsläpp på Audi och VW bilar hade dolts. För sex månader sedan hade tyska sjö redan hotat med en rättegång. Samtalen hade blockerats av VW. "Vi är djupt besviken VW och känner skjuta oss och förrått eftersom gemensamt kläckts partnerskap har respekterats när det gäller miljövänlig rörlighet bara från vår sida", säger Egbert Miebach, Managing Partner i tyska sjön.

Piech säger mot Winter från

2017/03/02 - Enligt uppgifter i nyhetsmagasinet "Der Spiegel" Ferdinand Piëch har vittnat till avgas skandal. Han sägs ha Martin Winterkorn ut i förhållande till åklagaren: En informant hade Piëch slutet av februari 2015 pekade på manipulerade avgasutsläpp i USA. Han hade Winter frågade om det - vilket skulle avsevärt tidigare än tidigare lagt upplevs av manipulation, så på "Der Spiegel". Åklagaren tog ingen ställning till utredningen. Genom sin advokat Winter görs enligt "Bild" meddela att han hade kunskap bara under de senaste dagarna från rapporten Piëch och kommer att kommentera när han hade fått filerna.

Office undersöker Winter

2017/01/27 - När fler media konsekvent rapporterar bestämmer åklagaren mot den förre VW vd Martin Winterkorn på grund av den ursprungliga misstanke om bedrägeri. Han borde ha lärt sig före september av manipulation programvara och dess effekter har känt tidigare än han offentligt hävdade. Utom mot Winter bestämt åtalet mot ytterligare 36 personer. Hittills den anklagade var under utredning 21

De nya rönen bygger, enligt åklagare på vittnesmål och utvärdering av beslagtagna filer. I förra veckan var den utredande myndigheten, särskilt i Wolfsburg, Gifhorn och Braunschweig 28 privata och affärslokaler. Analysen av det material som finns kommer troligen att ta flera veckor.

EU-kommissionen utfärdar riktlinjer för avstängning

2017/01/26 - avstängningssystem för dieselfordon är nu föremål för strängare regler. Kommissionär Bieńkowska har utfärdat en guide för att bedöma detta system. Således är tydligt förbjudet att använda nederlag i EU - med undantag. More here (inkl. Ladda riktlinjerna).

VW styrelse Hohman-Dennhardt går

2017/01/26 - på grund unterschidelicher syn på Verantwortlichtkeiten och küftige operativt arbete strukturer i sin avdelning "Integritet och Legal" lämnar Christine Hohmann-Dennhardt styrelsen. Den tidigare konstitutionella domare kom mer än ett år av Daimler. Efterföljande by Hiltrud Werner. Mer för personal här.

Domstolen dömde VW till pris återbetalning

2017/01/18 - När det gäller den regionala domstolen i Hildesheim, måste Volkswagen betala tillbaka hela inköpspriset för sin Yeti Skoda föraren. Eftersom bilen påverkas av diesel skandal att det var ett yttrande från ordern "en konsument bedrägeri som ska klassas som så förkastligt, som tidigare om tillsättning av glykol i vin eller hästkött i lasagne" som Süddeutsche Zeitung från domen citerad.

I domen tisdagen är cirka 26.500 euro för en tre-årig Yeti. Det är den första domen där VW hade klagat utan är direkt avtalsförhållande med käranden; Han hade köpt bilen från en återförsäljare.

Domen är ännu inte slutgiltigt och VW anser att straffet för "missade lagligt" Süddeutsche Zeitung skriver på. Gruppen antar att domen skulle lyftas på överklagande.

VW kommer att betala 4,3 miljarder dollar straff

2017/01/11 - VW har kommit överens med den amerikanska regeringen i diesel skandalen på en jämförelse. Som en del av avtalen avvecklings VW böter och straff på totalt 4,3 miljarder dollar måste göra. Dessutom har VW gått med på att en rad åtgärder för att dess efterlevnad och kontrollsystem bör stärkas ytterligare. Se även beställa en oberoende person räknas (Monitor) för de kommande tre åren.

VW handlar om en Eini ceremoni med amerikanska myndigheter

2017/01/10 - Volkswagen har publicerat i ad hoc meddelande jämföra design med det amerikanska justitiedepartementet och den amerikanska tullmyndigheten. Detta ger ett straff i mängden 4,3 Millairden dollar innan, liksom andra åtgärder för att stärka efterlevnaden och styrsystem, inklusive utnämning av oberoende handledare. Vidare innehåller konstruktionen en bekräftelse av skulden och en beskrivning av de faktiska omständigheterna, baserat på vilken böterna skall göras, säger de. VW styrelse och förvaltningsråd har fortfarande måste godkänna design, detta görs senast onsdag 2017/01/11 på. De amerikanska myndigheterna och de relevanta domstolarna måste godkänna förslaget i den slutliga versionen.

VW hade tidigare rest 18,2 miljarder euro för konsekvenserna av avgas skandal. Denna summa är avsedd för Entschädgungszahlungen och påföljder tvistemål. "Det kommer att jämförelsen är förpliktelser betalnings förväntas de befintliga bestämmelserna om ökande ekonomisk ingångsledning", säger VW.

För VW holdingbolaget Porsche SE, innebär avtalet en negativ inverkan på koncernens resultat under 2016. Tidigare var en skatt från 1,4 till 2,4 miljarder euro väntat.

Nyckelvittne börda Diess och Winter

2017/01/10 - Enligt uppgifter från NDR, WDR och södra tysk tidning minst fem VW anställda har bett de amerikanska myndigheterna som ett nyckelvittne tillgängliga. Två av dem som kommer från mellanchefer, ex-VW vd Winter och VW varumärke chef Herbert Diess vägde tungt "Winter och Diess hade varit i slutet av juli 2015 informeras om manipulation för att mäta föroreningar i dieselfordon i USA" skriver Süddeutsche Zeitung. Gruppen insisterar på föregående presentation, varefter manipulationer mot amerikanska myndigheterna hade tillkommit efter styrelsen fick kännedom om det. Anklagelserna mot Herbert Diess var falska. Diess ändrades den 1 juli 2015 i enlighet med Wolfsburg och har varit ansvarig för Volkswagen-märket. Martin Winterkorn avgick i September 2015 på grund av avgas affären.

FBI arresterar VW manager

2017/09/01 - Som New York Times rapporterar FBI har gripit en VW verkställande i Florida på lördag, som har att göra med avgas skandal. Han skall föras in för förhör på måndag till Detroit. Tidningen citerar information på två med fallet med välbekanta människor. Advokaten av fångarna och VW USA inte kommentera händelsen.

Sydkorea införde förbud mot försäljning

2017/05/01 - I Sydkorea totalt 10 modeller av Porsche, BMW och Nissan inte längre får säljas. Som en del av VW skandalen avgas Sydkorea hade föranledde en genomgång av dokument från utländska biltillverkare. Miljö Mini Terium ålagt böter till ett belopp av 5,7 miljoner euro. Mer.

KBA har beviljat alla godkännanden för EA 189

2016/12/21 - Federal Motor Transport Authority (KBA) har beviljat de slutliga godkännanden för omvandlingen av EA som påverkas av avgas skandalen 189 diesel. Och slutligen tillstånd för 2.0 TDI med 130 kW saknades. "Vi vill ge de tekniska lösningarna klara i slutet av året", sade en VW talesman på efterfrågan. Operatörerna av berörda fordonen kommer att meddelas i början av 2017 och därefter för att boka en workshop datum. Den 2,0 TDI få en mjukvaruuppdatering, som delvis är fylld i 20 till 30 minuter. Installationen av ett flöde tången och programuppdatering för 1,6 TDI knappt en timme.

KBA godkände anpassningar för de 28 EU-länderna och vissa andra länder som Australien, Norge, Schweiz och Taiwan. Ett undantag är Skoda 1.200.000 påverkas av avgas skandalen: Här är den brittiska VCA ledningen myndighet.

I Tyskland 32.000 bilar med 1,2 TDI påverkas. Varianten med 1,6 liter har 700.000 Grupp fordon under huven. Den största andelen har versionerna två liter med Tysklands 1,88 miljoner fordon.

World från avgas skandalen 10,2 miljoner fordon från VW Group berörs, till fordon i USA och Kanada och etwea är 100.000 VW diesel i Sydkorea. Den största delen kommer med 5,5 miljoner från VW. Seat och VW kommersiella fordon är vardera 0,75 miljoner fordon. Audi 2,3 miljoner bilar med manipulerade EA 189 är utrustade.

US kompromiss för stora diesel stängd

21/12/2016 - VW har funnit med de amerikanska myndigheterna efter månader av kamp en kompromiss för dem som drabbats av avgas skandal dieselbilar med större motorer. VW planerar att köpa tillbaka en del 20.000 av den totala 80.000 bilar 3,0-liters med olagliga avgassystem. Denna platta är på VW och Audi från åren 2009 till 2012. De återstående 63.000 bilar från åren 2013 till VW 2016erhält första chans fordonen med ny avgasteknik retrofit. Om konverteringen misslyckas skulle dessa bilar också återköpas. Påverkas är här VW Touareg, Porsche Cayenne och Audi modeller med 3,0 TDI-motorn av andra generationen. I allmänhet, tillhandahåller Avräknings att minst 85 procent av bilar är placerade på ett lagligt tillstånd eller försvinner från vägen - eller ansikte ytterligare betalningar. Utöver de återköp och reparationer är koncernen skyldiga att bidra 225 miljoner dollar i en miljöfond och $ 25 miljoner för att stödja användningen av utsläppsfria bilar.

VW når miljarder kronor jämfört Canadian

20/12/2016 - Volkswagen har kommit överens om i Kanada i avgas skandalen på en uppgörelse, men har ännu inte bekräftats av domstol. VW och Audi är (miljarder euro 1,5) för att betala för att lösa en rättslig tvist om manipulerade emissionstester upp till 2,1 miljarder kanadensiska dollar till kanadensiska bilköpare. Situationen är annorlunda fortfarande från USA. Här är en lösning för den större diesel med motorer 3,0-liters pågår fortfarande.

Fin i Korea / förfaranden inom EU

2016/07/12 - VW får levereras i Sydkorea ett meddelande straffavgift på motsvarande 30 miljoner euro. Bilen företaget hade bytt 2008-2015 av vilseledande reklam, där var tal om miljövänliga bilar. Som chef Magazin rapporterade hade VW lurade konsumenter "med falska och överdrivna reklam". Dessutom sade åklagaren att ha blivit ombedd att utredningar mot Volkswagen huvudkontor, etablering och fem chefer.

Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ) skriver att EU kommer att undersöka sex stater på grund av avstängningen på VW dieselmodeller. Som en källa tidningen MEP Jens Gieseke samtal (CDU), som sitter i avgas Investigative kommittén för EU-parlamentet: "Kommissionen kommer att inleda överträdelseförfaranden på onsdag." Enligt en EU-förordning från 2007 sådana avstängningssystem var olagliga. Men det är inte helt klart vad som är en avstängning.

VW bygger på poäng

18/11/2016 - Volkswagen kommer att minska koncernens 30.000 jobb fram till 2020, varav cirka två tredjedelar i Tyskland. Detta är en del av en framtida pakt som företagsrådet och styrelsen kommit överens om. Det är inte uppsägningar. Sammantaget vill VW att spara 4 miljarder euro, gleizeitig men också investera i anläggningar och ny modell. Mer.

Avtal i USA för tre liter diesel

16/11/2016 - Som nyhetssajten Bloomberg rapporterar till EPA, CARB och VW kunde enas när det gäller reparation och återköp av bilar med 3.0 TDI. Omkring 60.000 bilar av Audi, Porsche och VW få en programuppdatering. Ägarna till en annan 19.000 bilar måste koncernen gör ett erbjudande om återköp. Att 60.000 bilar når en programuppdatering, vilket sparar företaget över återköps alternativet runt fyra miljarder dollar, sade insider källor Bloomberg. Ändå kunde avtalet misslyckas; November 30, måste Volkswagen ger en utfrågning. ännu inte nått en överenskommelse har koncernen med advokater som stämma för skador och VW med Federal Trade Commission (FTC). FTC advokater och vill se till att Volkswagen kommer att köpa tillbaka alla bilar med 3.0 TDI enligt Bloomberg.

VW ser Stadler efterträdare

14/11/2016 - På Volkswagen finns förberedelser för en eventuell ersättning av Rupert Stadler som chef för VW dotterbolag Audi. VW tillsyns styrelseledamöter talade om "eventuella efterföljande kandidater i händelse av att de måste ersätta Stadler", den "Spiegel" rapporterade. Goda chanser var, enligt "spegel" Opel VD Karl Thomas Neumann och tidigare Skoda VD Winfried Vahland.berichtet "Mirror".

upptäckt programvara bedrägeri på Audi

2016/07/11 - revisor California Air Resources Board CARB har upptäckt ett bedrägeri programvara på Audi, vilket minskar CO2-utsläppen på prov: när ratten mer än 15 grader roteras konsumtion ökar. Manipulation gäller Audi-modeller med automatisk växellåda AL 551:e

Office undersöker VW styrelse Pötsch

2016/07/11 - Åklagaren har förlängt sin undersökning om misstanke om otillbörlig marknadspåverkan på VW styrelse Pötsch. Hittills målet mot den tidigare vd Martin Winterkorn och den nuvarande VW varumärke chef Herbert Diess hade riktat. Pötsch sägs ha manipulerat som dåvarande finanschef, kapitalmarknaderna i slutet av informerade via avgas bedrägeri.

1,6-liters TDI kan eftermonteras

2016/04/11 - Den Kraftfahrtbundesamt (KBA) har gett klartecken för omvandlingen av EA189 motor med 1,6 liters volym. Kunderna informeras om Volkswagen och kan ordna en workshop möte efteråt. I verkstaden, kör en ny programuppdatering och installerat ett flöde tång innan luftmassemätaren. Den verkstadsbesök tar ca 1 timme till VW. Vid återkallande av 2,6 miljoner fordon påverkas i Tyskland.

den drabbade från avgas skandalen motortyp EA189 eftermonteras - med lanseringen av KBA är nu den sista förskjutnings klass - efter modeller de 1,2- och 2,0-liters. Vår video visar förnyad teknisk utrustning i detalj.

21/10/2016 - Audi att köpa tillbaka 25.000 bilar

VW dotterbolag har förväntas köpa 25.000 bilar i USA. Sammantaget enligt uppgifter från spegeln hotar kostnaden för långt över en miljard euro. Efter de inledande diskussionerna med de amerikanska myndigheterna blir uppenbart att modellerna är utrustade med en sexcylindrig motor av första generationen, även med eftermontering kunde utsläppsgränser inte behålla. Dessa fordon, SUV typ Q7 att köpa tillbaka Audi varför.

Stefan Knirsch, Chief Technical Development, lämnar Audi

2016/09/26 - kritan växte 1990 till Audi en förblev det fram till 1996. Efter att ha arbetat för Porsche och Pierburg 2013 återvände han tillbaka till Audi och sprang det fram till mitten av 2015, motor och transmission utveckling. Sedan den 1 januari 2016 läkaren ingenjörs tjänade som styrelseledamot för teknisk utveckling på Audi. Enligt Audi kritan sätter sin funktion ner omedelbart och lämna bolaget i samförstånd med styrelsen. Tidigare hade anklagats för att tidigare ha varit medveten om manipulationerna i dieselmotorer än han hade erkänt det.

Media rapporterar: New anklagelser mot Winter

2016/09/26 - Den "Bild am Sonntag" rapporterade att den förre VW vd Winter sägs ha redan hänvisat till manipulation av dieselmotorer, två månader före offentliggörandet av avgas affären utvecklare. Tidningen hänvisar till vittnesmål. För närvarande, för att advokatbyrån Jones Day etablerade i Volkswagen Group belysa avgas affären.

Den "Handelsblatt" rapporterade tiden på måndagen att under utredningen av Jones Day at Audi hittades "inget komprometterande" mot Audi ordförande Rupert Stadler var. Stadler hade ifrågasatts på onsdagen av utredare från den amerikanska advokatbyrån och bör presentera för styrelsen fredagen en rapport. Enligt Handelsblatt, berättade en insider: "Hittills har företaget presenterats ingenting som tyder på att avfärda Mr Stadler."

Audi tydligen mer involverad i diesel gate än tanken

2016/09/21 - Enligt forskning från NDR, WDR och Süddeutsche Zeitung, är Audi ingenjörer sägs ha använts i åratal manipulation programvara i 3-liters V6 diesel. Detta borde ha lärt sig advokatfirman Jones Day under undersökningar i avgas affären. Men inte bara det: Audi ingenjörer är att "har bidragit avsevärt till manipulationer i moderbolaget VW" Süddeutsche Zeitung skriver om. är explosivt som en viktig fynd av utredarna ett mail från 2007, där en Audi ingenjör en bredare grupp av chefer i automaker skrev, "utan en fuska" Du kommer inte att göra det för att uppfylla de amerikanska gränserna. På torsdag och fredag, är förvaltningsrådet för Audi att ta itu med Ermitlungen. Samtidigt kontrollerar München åklagaren II om en initial misstanke om utredningar där. Audi Chief Development Officer Stefan Knirsch är tjänstledig.

Audi CEO Stadler förhörs av interna utredare

2016/09/20 - Som rapporterats av spegeln Audi ordförande Rupert Stadler sägs ha belastats med vittnen. Förvaltningsrådet utser interna utredare av advokatfirman Jones Day har i stor utsträckning ifrågasatt om Stadler flera timmar. Enligt vittnen Stadler borde ha lärt sig i 2010 av användningen av förbjudna program. En Audi talesman var att ingen kommentar.

Volkswagen vill hjälpa återförsäljare i Nordamerika

2016/08/25 - Enligt ett pressmeddelande från Volkswagen of America samtal är med återförsäljare i Nordamerika slutförts. Enligt denna rapport, Volkswagen har "gått med på att hjälpa handlarna pengar och ytterligare fördelar att lösa påstådda förlusten av licensvärdet i det förflutna, nuet och framtiden." Båda sidor diskuterar fortfarande, i slutet av september, bör avtalet vara där. Volkswagen Nordamerika Board Hinrich J. Woebcken sade: "Våra återförsäljare är våra partners och vi värdesätter deras lojalitet och passion för Volkswagen-märket."

1,2-liters TDI släpps för eftermontering
2016/08/14 - Den Kraftfahrtbundesamt har rensat för omvandlingen av 1,2-liters TDI motor i VW Polo och Seat Ibiza ljus. En modifierad programvara installerad. Se mer.

Million straff för VW i Italien

2016/08/08 - Den italienska konkurrensmyndigheten begärde av Volkswagen på grund av avgas skandal upp till fem miljoner euro straff. Myndigheten sade på måndagen att en begäran avser bilförsäljningen på den italienska marknaden, för vilken godkännande uppnåddes genom programvara manipulation.

Mer fuska programvara på Audi

2016/08/07 - VW dotterbolag Audi blir ännu mer tryck. De amerikanska myndigheterna har upptäckt tre obehöriga program i 3,0-liters diesel från Audi, skriver "Bild am Sonntag". Således, avgasrenings växlar på fordon med stora TDI-motor - som också är installerad i Porsche Cayenne och VW Touareg - efter ca 22 minuter just har börjat. Testmetoder för utvärdering av utsläppsnivåerna tar cirka 20 minuter vanligtvis.

Även Baden-Wuerttemberg överväger rättsliga åtgärder

2016/08/03 - Efter Bayern också Baden-Wuerttemberg väger ett ersättningskrav till VW. It'm här för att dela pris förluster fonden har Baden-Württemberg inrättas för att finansiera pensionskostnader för tjänstemän och domare, rapporterar Stuttgarter Zeitung. Även i hessiska finansministeriet ett klagomål skulle undersökas.

Tillståndet för Bayern vill stämma VW

2016/08/02 - Bavarian finansminister Markus Söder (CSU) vill stämma VW Group för skador. Orsaken var aktiekursen nedgång och de resulterande förlusterna för den bayerska pensionsfonden för statligt anställda. Enligt Söder pensionsfonden kommer lämna in en stämningsansökan till tingsrätten i Braunschweig i september. Bayern innehar 58.000 preferensaktier, enligt Mirror - förlusten bör inte överstiga 700.000 euro.

Sydkorea kommer att sluta sälja VW-modeller

2016/08/02 - Sydkorea har dragit tillbaka godkännandet av 80 modeller av VW, Audi och Bentley och införde på VW Group böter på 14,3 miljoner euro. Volkswagen lanserar rättsliga åtgärder mot det, men hade slutat sälja de flesta fordon även i juli.

Amerikansk domstol samtycker jämfört med
2016/07/26 - i en nästan två timmar lång utfrågning inför Richter Charles R. Breyer av United States District Court för Northern District of California, Volkswagen tvungen att förklara detaljerna i hans förslag uppgörelse till ett belopp av 15 miljarder dollar. Efter det rättvisa Breyer var nöjd och godkänt uppgörelsen daterad 28,6. preliminära. Mer.

US Attorney stämde VW ledarskap
2016/07/19 - Ombudet general New York har infört en process flera stater, däribland "hundratals miljoner dollar" i böter. Sålunda påstås inblandade i bedrägeriet tiotals VW medarbetare och chefer. Den tidigare VW-chefen Winterkorn och hans efterträdare Matthias Müller kallas. Mer här.

erkända tidiga avgas trick
2016/07/15 - Europeiska kommissionen sägs ha lärt sig av avgas manipulationer på VW 2010, Förbundsrepubliken hade påstås redan 2012 insikt i varför utsläppen av dieselbilar avgas var lagliga endast på prov. Bakgrunden här.

avvisade minns plan för 3,0-liters diesel i USA

2016/07/14 - California Environmental Protection Agency CARB förkastade VW minns plan för att reparera 3,0-liters dieselmotorer från VW, Audi och Porsche. I USA, 85.000 fordon påverkas Kalifornien 16000 modell. Mer här.

Fina förfarande mot VW öppnas
2016/07/11 - Åklagaren i Brauschweig kommer skumma av de vinster som de manipulerade dieselfordon. Mer information här.

VW betalar straffet i USA
07/07/2016 - 86 miljoner dollar (cirka 78 miljoner euro) betalar VW på grund av avgas skandalen till delstaten Kalifornien.

Avtal i USA
2016/06/28 - i USA, Volkswagen nått en överenskommelse med ett förslag till myndigheter och kunder. Cirka 15 miljarder dollar (13,5 miljarder euro) erbjöd sig att köpa tillbaka de 2,0-liters dieselmodeller, för miljöskydd och strukturåtgärder. Här alla detaljer.

I vår foto show, visar vi vilka modeller påverkas av dieselskandalen i Tyskland.

Om avgas skandalen
Frågor och svar om dieselavgaser skandal
Ökade nivåer av NOx med andra tillverkare
deklarerade tester och utsläppsnormer
Dieselbilar på den amerikanska marknaden
Om diesel en framtid?
Alla modeller med diesel fuska
Påföljder för biltillverkare
Varje dag problem med AdBlue
Auto Motor und Sport mäter verkliga utsläpp
Diesel Exhaust Technology förklarade
Mer om Audi, VW