Mercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, bilder & amp; Marknadsintroduktion av Hyper Cars

IAA 2017

Mercedes-AMG kommer att tillföra Project One Formel 1 till vägen. Den hypercar fortfarande förklädd till en show bil, upprätthålla över 1000 hästkrafter och löper över 350 kilometer i timmen. Premiär den på IAA 2017:e

11/09/2017 Andreas Haupt 55 kommentarer Powered by
  • Motor Technology från formel 1
  • prestanda
  • Driv konceptet
  • Cockpit i motorsport look

Hyper Cars har kommit under de senaste åren inom mode. Porsche har en byggd med 918 Spyder. Ferrari med Ferrari LaFerrari. McLaren med P1. För detta armada av Koenigsegg. Aston Martin arbetar med Formel 1 lag Red Bull på en. Och även i korridorerna av Mercedes-AMG skapade en prestige objekt som kallas Project One, och tekniken från Formel 1 för att sätta på vägen. 275 Glad till ett pris av 2.275.000 euro. Plus skatt. Effekt beroende på skattesatsen 2,7 miljoner euro. Och så Odjuret hörs när start (från 4:00 minuter är intressant):

Priset är ett problem? Naturligtvis inte. "Eftersom vi har visat den första teaser, telefonen i Affalterbach inte längre står stilla!" Pratade Daimler vd Dr. Dieter Zetsche vid världspremiären i Frankfurt i skolan. Innebär att den planerade 275 Project One har förmodligen redan sålts.

New Aston Martin ValkyrieMercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, bilder & amp; Marknadsintroduktion av Hyper Cars Mercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, bilder & amp; Marknadsintroduktion av Hyper Cars Mercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, bilder & amp; Marknadsintroduktion av Hyper Cars Mercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, bilder & amp; Marknadsintroduktion av Hyper CarsHypercar med Cosworth V12

Projekt One, den första frågan de Swabians visar bil på IAA, är baserad på en kolfiber monocoque. Bakom kupén, slår hjärtat. En 1,6-liters turbo-V6 i mitten av motorkonstruktion som gör det i racerbilar W08 av Lewis Hamilton och Valtteri Botta service. neumatic stället för mekaniska ventilfjädrar möjliggör en maximal hastighet på 11 tusen / min. Ämne Lewis Hamilton: The körde Project One rättegången i Frankfurt på scenen. Men för nästa race, skulle han hellre ta tillbaka W08 fortfarande. Den första produktions Project-on med honom, men i bästa händer, det slutligen hans chef Dieter Zetsche på vägen.

Den högvarvig konceptet låter mer som en motorcykel än gatu sportbil, nås på toppen av effektvärden men inte riktigt nivån på Formel 1 där vevaxeln roterar av effektivitetsskäl från 12.500 till 13.500 gånger per minut. Tillstånd skulle vara ännu 15.000 / min. Ett begränsat bränsleflöde på upp till 100 kg bränsle per timme men tvingar ingenjörerna att komma. därför är de begränsar också förstärkningstrycket till ungefär 4 bar.

Superplus plats racing bränsle

Med dessa begränsningar, inte hypercar inte ta itu med. Det kan bränna så mycket Super Plus (i stället för racing bränsle) till dess tanken är tom, och så stark ökning, som är tillåtet enligt AMG ingenjörer. 11.000 varv per minut är i serien men tabu.

Mercedes-AMG Project OneMercedes-AMG Project One (IAA 2017) 1:33 min.

Hastighetsbegränsningen men ger en längre hållbarhet. En motor som är utformad för att endast omkring 4000 kilometer som i Formel 1, skulle kunderna inte vara rimligt. AMG sätter den första översynen som 50.000 kilometer. En elektrisk turboladdaren överladdade inloppsluften för fyra V6 med överliggande kamaxlar, vilka driver cylindriska kugghjul. Turbinen och kompressorn är i detta fall separeras. Ett hjul sitter i avgaserna, den andra i inloppskanalen. De är sammankopplade med en axel.

Vid denna våg, den första av fyra elmotorer belägna. Denna elektriska maskin, som kallas MGU-H för motorgeneratorn Enhet Heat, fungerar dels som en enhet för att ansluta Turbo hål, å andra sidan som en generator för att fylla på batterierna. I det senare fallet, den MGU-H av energin av de heta avgaserna drivs. Den andra elektriska motorn är MGU-K (Motor Generator Unit Kinetic). Den omvandlar kinetisk energi under bromsning till elektricitet och är ansluten via ett cylindriskt kugghjul enheten direkt till vevaxeln. Den MGU-K utvecklade 120 kW (163 hk). Med denna konfiguration har driv Formel 1 bil cirka 950 hästkrafter i kvalet läge.

Mercedes-AMG Project One med fyra elmotorer

På framaxeln AMG hänger ytterligare två elektriska maskiner. Båda vara kopplade via en reduktionsväxel till hjulen. Dessa elektriska motorer, varje frigör 120 kW, så två ytterligare MGU-K är praktiskt taget, det finns inte i formel 1, och låt Hypercar i papperet för att vara starkare än racerbilen. Kraftöverföringen arbetar med en spänning på 800 i stället för de vanliga 400 volt, vilket kommer att tillåta bland annat särskilt snabb laddningsprocesser plug-in hybrid. Den Ansteckvorrichtung detta är på den högra sidan av fordonet. Tanklocket, Mercedes-AMG nedan till vänster.

Mercedes-AMG Project One - hypercar - IAA 2017 - Presentation Foto: Mercedes-AMGDas Mercedes-hypercar blir snabbt under 350 km / t.

Exakt prestanda döljer AMG. Det sägs att hypercar remsan över 1000 hästkrafter. Vridmoment? Ej specificerad. Det finns dock av leverantör ZF, bygger kopplingarna för Formel 1, en riktlinje. Som föreskriver F1 drivlina: över 1200 Nm. För detta skulle vridmomentet mellan de två elmotorer teoretiskt komma fram. I formel 1, är utgången från MGU-K begränsad till ett maximum av 200 Nm. Topphastigheten beräknas AMG våga över 350 km / t. Det är områden där spelar Lamborghini Aventador och Pagani Huayra. Bugatti Chiron, Koenigsegg Agera och Regera RS ras ännu mer än 400 kilometer i timmen. Null 100 km / t? Ryktet har till 2,5 sekunder. Så Chiron nivå. 200 km / t som ska täckas med sex sekunder.

Större batterier än i Formel 1 bil

Batteripaketen i underredet motsvara strukturen av cellerna och på arrangemanget av de minnen från F1. Ökar emellertid AMG lagringskapaciteten med fyra gånger. Därigenom, ökar batterivikt 20-25 (F1) till ungefär 100 kg. Vikten med vikten av drivenheten går upp till omkring 420 kg av minst 145 (F1). Till den totala vikten Mercedes-AMG ger ingen information. Därför också befogenhet att viktförhållandet kan inte beräknas.

Projektet One kan olika körprogram, bland annat en helelektriska läget. Då bara elmotorer sliter på framsidan och föra AMG bra 25 kilometer. De elektriska motorerna på framaxeln för att bromsa hjulen och hastighet, kan således torque vectoring (torque vectoring). I passivt läge, samla de upp till 80 procent av bromsenergin. Om piloten får full effekt, Project One är en fyrhjulsdriven. en automatiserad åtta-växlad växellåda används som en kraftöverföring. En växellåda med dubbelkoppling eller en omvandlare skulle ha varit alltför tung. Sändningen från Formel 1 var inte ett alternativ. Eftersom det skulle vara alltför bullriga och grov för allmän trafik.

Cockpit med Formel 1 ande

Aktiva aerodynamik lösningar såsom gälarna på toppen av de främre hjulhusen och den tvådelade, kommer utdrag bakre vingen också ger överlägsna kördynamik som tryckstången suspensioner. Stagen aktivera fjäder / dämparenheterna.

Den hypercar är framsidan på 19-tums hjul. Då du drar från Michelin specialdesignade Cup däck (Pilot Sport Cup 2) i storlek 285/35. teknikerna montera tofflor dimensionera 335/30 ZR20 på bakaxeln. För jämförelse, däckstorlek av Mercedes-AMG GT R: 275/35 ZR19 och 325/30 ZR20. De 10-ekrade smidda aluminiumfälgar med central låsanordning utvecklades nya. De har en radiell, aerodynamiskt effektiv utformad delvis täcka av kol. Detta bör förbättra aerodynamiken och tryck dra koefficienten med ett bättre flöde runt hjulet. Samtidigt tre plana ventilationsluckor per eker avsnitt visar en optimerad värmeavledning från bromsarna. En kol-keramisk bromssystemet fördröjer Hypercar.

Mercedes-AMG Project One - hypercar - IAA 2017 - Presentation Foto: Mercedes-AMGDie utseendet på Mercedes-AMG Project One Karakterisera stora lufthålen som går längs hela främre stötfångare, smala LED-lampor, en avancerad cockpit, ett takfönster, en efterföljande haj fena och en stor diffusor.

Utseendet på Mercedes-AMG Project One Karakterisera stora lufthålen som går längs hela främre stötfångare, smala LED-lampor, en avancerad cockpit, ett takfönster, en efterföljande haj fena och en stor diffusor. Luft box på taket förser motorn med frisk luft. Bakrutan tillåter utsikt över V6 Turbo och de bakre stötstänger. Genom inloppsluftaxlar, så kallade NACA kanaler, tränger kylluft till de motor- och transmissionskylare. I tillägg till den centrala ändröret AMG placerades två små rör. De härmar de wastegate rören från formel 1, i vilken en del av den överskjutande tryckturbinen ledes att tillåta v6 motorer är högre. För användning på väg, måste ingenjörer efterbehandlade avgaserna och isolera bullret lite.

Bugatti Chiron FahrberichtMercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, bilder & amp; Marknadsintroduktion av Hyper Cars Mercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, bilder & amp; Marknadsintroduktion av Hyper Cars Mercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, bilder & amp; Marknadsintroduktion av Hyper Cars Mercedes-AMG Project One (IAA 2017): data, pris, bilder & amp; Marknadsintroduktion av Hyper CarsHastighetsmätaren går till 500 km / t

I cockpit, är andemeningen i Formel 1 dominerade dock cockpit tar två personer. De skålade säten kan inte justeras i längdriktningen. För detta kan föraren ställa in ratten, pedalerna och ryggstödet. Ratten med inbyggd krockkudde tillplattad topp och botten - som i en racerbil - staplade över den första av två tio-tums skärmar. Om den glesa mittkonsolen AMG monteras den andra. En backspegel förgäves. Istället finns det en Mirrorcam innertaket, som registrerar förarens vad som händer i baksätet. En klassisk spegel skulle inte vara tillräcklig genom fenan på taket på grund av begränsad synlighet. Den paneldörrar kolet dras till loopar. Mindre föremål kan klämma in förvaringsfack passagerarna. Den hypercar har också luftkonditionering ombord. Fönstren elektriskt köra ner och upp igen.

Mer om Mercedes