Dacia Sandero SCE 75-Rapport: En sylinder mindre, men kuttet prisen forblir

Fire år har Sandero og Logan MCV i sin nåværende generasjon av modeller på markedet. Dacia vurderer nå diskret hånd til sin limousin-serien - og gir dem en ny base motor. Fahrbericht Sandero SCE 75te

12/06/2016 Peter Wolkenstein 2 Kommentarer

Uansett hvilken modell det er, går Dacia vil koste litt penger, men ingen er så lav som den Sandero. Han begynner i henhold til den offisielle prislisten på 6,890 euro, og koster mindre enn noen andre nye biler i Tyskland. Som ikke endres selv etter dagens ansiktsløftning, grunnprisen forblir urørt, men i motsetning til alle andre Sandero versjoner, er entry-level versjon nå venter på en ny motor.

I stedet for den foregående fire-sylindret motor med 1,2 liter volum infisert nå en stor én-liters, tre-sylindret motor under panseret. Det er heller ikke den samme størrelse som suger fra den Twingo SCE 70 eller et ikke-overladet versjon av den populære, 1100 euro mer kostbare 90 hestekrefter Turbobenziners med bare 0,9 liter. Men en helt ny enhet, som feirer sin debut i Renault Group på Dacia Sandero og Logan i. De fire ventiler direkte innsprøyting motoren leverer 73 hestekrefter så mye som den foregående firesylindret og studerer et maksimum på 97 Nm ved 3500 / min til veivakselen. Forgjengeren, var det med 102 Nm bare litt mer, men som oppstår bare ved 4250 / min.

Dacia Sandero SCE 70 Foto: DaciaDacia har utstyrt Sandero med en ny entry-level motor.

Dacia Sandero kjøredata uendrede

som bør men ikke påvirker tallene for maksimal hastighet (162 km / t) og akselerasjon fra 0 til 100 km / t (14,5 sekunder) ved Sandero nøyaktig hvilken av de fire-sylinder forløperen til ytelsen. Hvis tresylindret å oppnå begge deler, men han må anstrenge kraftig. Hans ulikt antall sylindere, men han legger ikke skjul når den ikke er fullt utnyttet. De karakteristiske buldrende trommer er alltid hørbar for følsomme ører, irriterende det er sjelden. Sure, vil støvsugeren roteres, men det han er motivert og glad til poenget, i et urbant miljø han føler seg nok fort til. For forbikjøring på landevei, reservene er naturlig sjeldne, og i hellinger, sjåføren må ofte søke ikke veldig presis krets og oppsøke bunnen av fem kurs. men som sjelden hastverk med å komme godt overens med nødvendig makt, gjør grunnleggende Sandero roll og er innhold på motorveien i 130 km / t der tresylindret ved 4000 / min er ikke innrykket akustisk for mye i forgrunnen ,

Hvorvidt Sandero med den nye basen motoren er faktisk mer økonomisk, må en senere test viser. Sammenlignet med den fire-sylindrede forløperen for fullstendig laget av lettmetall tresylindret med variabel ventilinnstilling er 20 kg lettere og har en behovsstyrt oljepumpe. I tillegg stempel aksler og kammer var takket være spesielt belegg også friksjon optimaliseres som timing-kjedet. Således bør Sandero sce 75 forbruke i det nedc syklus ved 5,2 liter pr 100 km 0,6 liter mindre enn den foregående 1,2 16V 75. Imidlertid er det tre-sylindret støvsuger den eneste motor i den Sandero tilbudet som ikke begynner med stopp-systemet er montert.

Dacia Sandero SCE 70 Foto: DaciaDer fire-ventil direkte innsprøyting motoren leverer 73 hestekrefter så mye som den foregående firesylindret og studerer et maksimum på 97 Nm ved 3500 / min til veivakselen.

Selv små visuelle endringer

Den nye motoren kan kjøpes for alle Sandero Stepway utstyr linjer i tillegg til off-road utseende, bare for den kombinerte Logan MCV. De resterende forbundet med facelift endringene påvirker alle Sandero- og Logan varianter. Disse inkluderer revidert frontlykter, ny grill (den Stepway i Duster utseende) og modifiserte støtfangere foran og bak, en ny baklysene grafikk, en Bakkestart og lade batteriet under bremsing og kystfart for å avlaste motoren. Som med ny ratt plassert sentralt med horn, endret møbeltrekk og glatt krom kanter prettified indre venter med flere skuffer og et justerbart armlene på førersetet. Nye funksjoner inkluderer et ryggekamera som ekstrautstyr samt makt vindusknappene i dørene i stedet for strømmen i midtkonsollen.

Dacia Sandero SCE 70 Foto: Dacia&# 34; Hans ulikt antall sylindere, men han legger ikke skjul når den ikke er fullt utnyttet. De karakteristiske buldrende trommer er alltid hørbar for følsomme ører, irriterende det er sjelden.&# 34;, deretter redaktør Peter Wolkenstein den nye Dacia Sandero SCE 70 med tresylindret motor.

Ingen endringer tar Dacia før i sikkerhetsutstyr. Her fortsetter helt til å være begrenset til et minimum, selv hodekollisjonsputer eller Kollisjonsvarsling med automatisk nødbremsing assistanse, kan kundene fortsette å kjøpe heller en avgift. Ifølge Dacia de ikke går glipp av slike systemer. Den ekstremt gunstige prisnivået er mye mer viktig for dem, og det er fortsatt ikke bare på inngangsplanet stort sett uendret. Bare den Stepway nå koster 300 euro mer - men her den hittil ekstra kostnad, CD radio med Bluetooth håndfri teller er nå standard.

Mer om Dacia Sandero