Renault Captur Facelift (2017) Driving rapporten: hva som er nytt på den lille SUV fra Frankrike

En ansiktsløftning vil gjøre Renault Captur verdifull. På vår første tur, ser vi på hvilke endringer og prøve den lille SUV fra omfattende.

15/05/2017 Andreas Of en kommentar

Markedet for B-segment SUV er dobbelt så stor som den var for fem år siden, da Mini Countryman og Nissan Juke løftet begrepet liten bil til et nytt nivå. Renault Captur passe rett inn sin nisje som en fornuftig, rimelig og masse-kompatible alternativ. I Tyskland, satte han de siste tre årene på toppen i segmentet.

Sterk konkurranse i den lille SUV

At noe er å plukke opp, og konkurransen har lagt merke til Peugeot 2008, Opel Cross X og Audi Q2 storm med gode argumenter i markedet, med Karoq presenteres Skoda annen konkurrent fra grunnen hjørne. Konkurransen fra alle lagene møttes Renault forbedret kvalitet interiør, nye farger utenfor og den nye toppmodellen Initial Paris. Spesielt beregnet søker å ta med Nappa skinn seter og Bose lydanlegg og luksus forføre minst fem prosent av kjøperne. Så langt, er allerede 80 prosent av Captur minst Intens utstyret linje minst 4000 euro dyrere enn base. En annen ny funksjon er at det er nå den Captur med Totwinkelwarner: Nærmer seg en bil i neste kjørefelt, advarer en oransje lys i sidespeilet før du skifter kjørefelt.

Renault Captur facelift Fahrbericht Foto: Renault Renault har forbedret kvaliteten Captur interiøret.

Kvalitet forbedret interiør

Opplevd kvalitet hadde blitt skjenn her Renault har endret seg mest: Rattet er nytt, skjermen bedre integrert i midtkonsollen. Avhengig av utstyrs synlige sømmer verdier til interiøret, berører rattet hans sympatisk. Redesignede stativer og bokser er designet for å forbedre Qualitätsaeindruck og fordeler. Hanskerommet, for eksempel, for å gi 11,5 liter. At den strekker seg så Schubladde, er praktisk for solo reisende, men irriterer få del i kneet passasjer.

Motorer fra 90 til 118 hk

det hadde også vært på seter kritikk; som nå tilbyr mer sidestøtte. På chassis og motor Renault ikke har endret seg. Base bensin og biodiesel råd hver 90 HP. De neste sterkere varianter er ved 110 og 118 hk, ligger forskjellen i dreiemomentet: 200 Nm leverer bensinmotor, en dieselmotor 260. Begge er tilgjengelig hver som en manuell bryter eller dobbel-clutch gir.

Renault Captur facelift Fahrbericht Foto: RenaultDas suspensjon virker litt disharmoniske.

Bensinmotor går stille og kultivert, har han også nok strøm til den lille SUV. Selv diesel kan overbevise fordi han spikret bare diskret, knapt vibrerer og sterk kommer i gang etter å overvinne en liten turboforsinkelse. Men pusten ham gå ut tidlig og våre utslippsmålinger i reell trafikk den forrige modellen kom med svært høye eksosutslipp på.

uharmonisk fjæring

Chassiset i seg selv kan ikke lytte til dårlige kjøringer av sitt arbeid. Jettegryter og humper, men passasjerene får mer med enn nødvendig: jettegryter ved buldrer av Clio SUV heller klønete, springer langt ut på humper og svaier sterk når det gjelder rask hjørne.

Prisene stiger bare litt, forblir entry level under 16.000 euro. Den 120-hestekrefters bensinmotor vil koste minst 19,090 euro, 110-hestekrefter diesel 22,990. Jo høyere kvalitet utstyr linje bereingt Intens, er det derfor diesel 1,900 euro dyrere enn bensinmotor. Til kjøpmennene på Captur kommer med facelift 24. juni 2017th

Konklusjon

At konkurransen er så mye skarpere, er den Captur facelift overraskende enkel: nye farger, en forbedret interiør og en Blind Spot Warner er det mest bemerkelsesverdige tiltaket. Her vil suspensjonen har også tjent en revisjon. For dette, prisene forblir rettferdig.

Les mer om Renault Captur