Audi A3 Sportback 2.0 TDI i testen: Nesten en idrettsutøver

Selv om facelift feiing blåse av A3-familien bringer en ny tre-sylindret standardmotoren, vil den store diesel med 2,0 liter volum i Tyskland forbli det faste modell, i begge betydninger, ifølge Audi. Så kjørte vi 2,0 TDI i sin topp-versjon med 150 hk.

18/05/2016 Gregor Hebermehl en kommentar

Som med alle A3, så ble det også rørt Sport med to-liter diesel for å oppdatere den ytre eneste plastdelene - i form av karosseriet gjør det kompakte fem-dør ikke bli brukt. Hvorvidt bilen med konsentrerte se sine visuelt dynamiske ambisjoner kan møtes, får vi vite senere.

Audi A3 Sportback 2.0 TDI: Virtual Cockpit

Interiøret så bortskjemt med ulike tekniske nyvinninger. Så multimedia-systemet er nå betjenes via en stor roterende trykknappkontrollen med trykkfølsom overflate. Men de forskjellige funksjonene og innstillingene for den optiske tilpasset fra A4 Virtual Cockpit hjelp av knappene på multifunksjonsrattet er ugyldige. Migrerer for å be om Navikarte på brede hovedskjermen 12,3 tommer (ca. 31 cm). The Lane Keeping Assist er nå like serier som front kollisjon varslingssystem er fortsatt på en ekstra kostnad på lunger assistent å ha det automatisk mitlenkt opp til en hastighet på 65 km / t. Også nå tilgjengelig: en tverrtrafikkvarsel for baksiden, noe som øker sikkerheten under kjøring i revers ved parkering på tvers av kjørebanen.

Audi A3 Sportback 2.0 TDITakk til 150 hk nesten en idrettsutøver 56 sek.Audi A3 Sportback 2.0 TDI Foto: Audi / Tobias SagmeisterAuch med forhjulsdrift godmodig flytte: Den nye A3 Sportback.Audi A3 Sportback 2.0 TDI Foto: Audi / Tobias SagmeisterDas Virtual Cockpit migrert fra storebror i A4 A3.Audi A3 Sportback 2.0 TDI Foto: Audi / Tobias SagmeisterDer A3 Sportback bærer bort bagasje opp til 1220 liter.

Når det gjelder interiørkvalitet, vil Audi tydeligvis fortsette å bli anklaget for noe: Hytta på A3 Sportback er det hinsides kritikk. Så som seter ikke bare med perfekt presisjon sveiser, de sitter også komfortabel og lastet med nok sidestøtte for en dynamisk maltreat gasspedalen. Også i rutene i andre rad, vil de voksne være tilstrekkelig etappe, og takket veldig rett taklinje, god takhøyde. bagasjerom volumet forblir uforandret praktisk mulig med 340-1220 liter og lesses lur på ryggen lav høyde.

Audi A3 Sportback 2.0 TDI: Den langtrekkende Compact

Den kjørekomforten er bare for lange avstander, som vi antar en diesel driver nå ganger, nesten ideelt. En styringsgruppe med flatbunnet ratt fra S-Line pakke er presis og direkte nok for en ikke-sportsbil. Den all-wheel drive, det er bare valgfritt, har vår testbil å møte forakselen å dytte bort fra asfalten. Speed ​​overskudd pluss skarp sving bringer A3 til understyring - hvem hadde trodd. Men skyve over forakselen begynner plukket sent og ren oppmålte bremse pakke ryddig.

Nesten en liten sportsbil

Den 2,0 TDI i vår A3 Sportback 150 hk og genererer en morsom dreiemoment på 340 Newtonmeter. Siden dette øyeblikket mannerly er på vei i vårt tilfelle bare to dekk på veien, kan bli straffet for uregjerlig start noensinne med kort tap av trekkraft på forakselen. Ved jevn hastighet, motor nynner positivt undieselig. Sprute i det tresifrede område blir merket på 8,3 sekunder - her, har dreiemoment en direkte effekt, som lett sportslig av vognen kommer i forgrunnen. Maksimalt 218 km / t på den. Tørst av den kompakte fra Ingolstadt måler ca 4,4 liter per 100 kilometer. Skiftende arbeid tar ekstra kostnad, og fortsetter seks felles dual-clutch S-tronic med oss. Dette gjør jobben sin diskret mega, blir suverene takle alle veksling situasjon.

Konklusjon

Dynamisk moro for den lange reisen med lave drivstoffbruk løfter ansikt-løftet A3 Sportback 2.0 TDI i varianten med 150 hk. Den maksimale dreiemoment på 340 Nm er bra for en motiverende passasje, som er tilgjengelig også utover 150 km / t. De ulike visningsmulighetene i den nye Virtual Cockpit og mest lekne samtids vil finne sin personlige favoritt innstillingen og den nye veiviseren gjør kjøringen enklere og tryggere hvis ønskelig. Å ha A3 Sportback er fra midten av juli 2016 med priser som starter på 2,0 TDI med 150 hk og forhjulsdrift på 30.250 euro.

Les mer om Audi A3