Nissan Qashqai (2017) facelift i testen: første kjøreinntrykk av Nissans nye kompakte SUV

Nissan Qashqai er den viktigste hest i stallen på japansk. Ifølge grundig du gikk til ansiktsløftning av den kompakte SUV. Vi var med Model 2017 til første prøvekjøring.

23.06.2017 Torsten Seibt en kommentar Powered by

Hvis et produkt viser seg å være en bestselger, til tross for en noe bisarr navn, kan det ikke være så ille. Seksten attest til Nissan, i alle fall, fordi Qashqai har ryddet dyktig i det siste tiåret. 2,3 millioner solgte eksemplarer er klart verden, i Europa er det den mest solgte Nissan generelt. For vanlig facelift introdusert i 2014 den andre generasjonen ble derfor arkivert mye på bestselgere for å holde interessen oppe. Konkurransen i segmentet er ikke bare mindre.

Pristillegg med full LED-lys

Først de optiske ansiktsløftning Fakta: grill, panser, frontlykter og front støtfanger er nye og pekte derfor baklyktene har også blitt redesignet, all-LED hovedlys er tilgjengelig som ekstrautstyr eller utstyrspakke.

Nissan Qashqai 2017: slankere cockpit

Nissan Qashqai Facelift 2017 Fahrbericht Foto: Wolfgang Meier-Groeger viktigste elementet i facelift cockpit er den nye, flatbunnet multifunksjonsrattet.

Cockpiten er nylig tapetsert, i hovedsak sett på rattet. Den nye, flatbunnet multifunksjonsrattet ser mye mer moderne og holder bra, knappene er lettere å bruke enn sin forgjenger. Noe annet? Luftdysene og dørhåndtak har blitt oppdatert fra Acenta det er ekstra dekorative sømmer over selv Tekna også schicker utstyrt Tekna + versjonen er innført. De er spesielt stolte på Nissan på de nye seter med en lengre sete og ergonomisk form, selv om de er fortsatt litt for myk, men samlet behagelig og er tilgjengelig fra Tekna + med kunstferdig vattert skinn.

Lyder bedre isolert

Den nye formen på rygg med en bakre bule i rammen gir også mer kne plass på andre rad. Ting som skjer bak: New støy isolasjon i dørene og hjulbuer og tykkere glass i bakre sidevinduer. Hva støynivået faktisk synker merkbart, er det nye Qashqai et roligere alternativ. bidrar også til en ny understell paneling med aerodynamisk ytelse, noe som reduserer vindstøy fra dette området.

Liten endring med konkrete praktiske fordeler: alle fire sidevinduene kan nå automatisk opp med et trykk på en knapp og ned, som også arbeider med fjernkontrollen. Hendig for rask lufting ved ombordstigning.

Nissan Qashqai og X-Trail?Nissan Qashqai (2017) facelift i testen: første kjøreinntrykk av Nissans nye kompakte SUV Nissan Qashqai (2017) facelift i testen: første kjøreinntrykk av Nissans nye kompakte SUV Nissan Qashqai (2017) facelift i testen: første kjøreinntrykk av Nissans nye kompakte SUV Nissan Qashqai (2017) facelift i testen: første kjøreinntrykk av Nissans nye kompakte SUVEr det verdt å klatre?

Del Autonomous Kjøring fra 2018

Multimediesystemet ble faktisk revidert og modernisert, mens derimot, integrering av smarte telefoner over Bluetooth-tilkobling også glemme - Android Auto og Apple carplay det inntil videre. Men for digital radio er DAB + fremtiden serien standard. Men lovet i den statiske premiere på Geneva Motor Show "PROPILOT" system kan vente til 2018 for å være. Slik at Qashqai er kan kjøre semi-autonome fremtiden og kan automatisk holde tritt, avstand og kjørefelt i trafikken eller på lange motorvei strekninger.

Motorene og deres drivkomponenter forblir på populær nivå, som er litt uheldig. For hvis det er ingen fremtid for den automatiske sterkere 163-hestekrefter bensin motor og kraftig 130 hk diesel med automatisk uten firehjulsdrift, årsakene til dette ligger i mørket av markedsføring beslutninger.

Nissan Qashqai 2017: I prøvekjøring med bensin

Nissan Qashqai Facelift 2017 Fahrbericht Foto: NissanDie justering av hjuloppheng og styring ble omfattende og er helt klart merkbar. Den nye Qashqai går bedre.

Den første prøvekjøring med revidert modell, vi avsluttet med gnisttenning. Den 1,6-liters bensinmotor har alltid vært en verdig og hyggelig hverdag følgesvenn, nå er han bare en smule litt blir roligere, den nye isolasjonen godhet. Ytelsesegenskapene til en firesylinders turbo gir ikke nødvendigvis for hjerterytme, i det nedre omdreiningstallområde mangler litt panache og topp ut turtall. Men han gjør jobben sin skikkelig og tilstrekkelig kraftig i hverdagen. imidlertid, er tydelig oppfattet omstilling i suspensjon og styring, som er mye sviktet. De støtdempere og fjærer er blitt finjustert revidert fiksturen montert en stivere stabilisator. Rulle- og stampebevegelser har vært så betydelig redusert også ny styringsgruppe med forbedret bestemmelse føles mer presis. Uten pseudo sports hardhet Qashqai er veldig følsom og presis for å gjennomføre for å energisk tur, stemmene klart tilhører de beste i denne klassen.

Prisene starter på 20,490 euro

Markedet suksessen Qashqai og sin familievennlige priser bidrar, som fortsatt er i den nye modellen, til tross for oppjustering. Den grunnleggende versjonen starter på 20,490 euro, salget starter i august.

Konklusjon

Vanligvis må du bestille kosmetikk i anledning av en ansiktsløftning gjør noen store ord, men den reviderte Qashqai har blitt teknisk merkbart bedre. Tuning av chassiset og styringen er svært godt administrert og kan også bruke litt mer strøm enn overkommelig utvalg av motorer holder. Den gode akustiske komfort kommer til Qashqai er en hyggelig allrounder uten synlige svakheter.

Les mer om Nissan Qashqai