Opel Insignia G. S. 2,0 D og Skoda Superb 2.0 TDI i testen: Hvilken er den bedre mellomstore sedan?

Tidligere måtte du fortelle fra fortiden, når det kom, da Opel var i middelklassen foran løpere. All over, siden den nye Insignia er der og skyver inn i tuppen. Enten det er nok for No. 1, testen av Opel Insignia Grand Sport 2,0 must D og Skoda Superb 2.0 TDI avklare.

23/08/2017 Sebastian Renz 10 kommentarer

Kanskje det ville være verdt alle problemer: Dusinvis post til den kommer til en dato, ni flytimer, den endeløse registreringsprosedyren, kjøre gjennom øde forsteder til selskapets hovedkontor, Renaissance Center. Da må vi bruke litt lenger vente i en av disse alltid mørke panelte konferanserom. Men til slutt kom de, Mary Barra, leder av General Motors. Og for noe Belang Wi småerte - vi kunne spørre henne et spørsmål, fordi vi hadde kommet til Detroit ( ".. Ja, takk Flott utsikt du har her" "Har du hatt en god flytur?"): "Madam Chairman, du er Insignia faktisk drevet ganger før du har solgt Opel? "

Opel litt billigere

Opel Insignia Grand Sport 2,0 D Business Innovation, front Foto: Arturo RivasNicht bare visuelt, den nye Insignia har slanket.

Mens Opels middelklassen ser tilbake på en historie rik i sprekker og falske starter, er Superb en fyr med flaggskip CV. I tre generasjoner har han jobbet seg opp fra små kår til en tilstand limousin og generelt høyt ansett insider tips. Ja, en selvmotsigelse, men også i å grunnlegge appell og suksess av Superb: at det gir kundene føler seg bedre å ha det kjøpt mer fornuftig og billigere enn andre bilen. Der det er så lav lenger: Utstyr Justert er Insignia 2.0 D, den selv, bringer som en virksomhet innovasjon head-up display navigasjon komfortseter og LED matrix lys, nesten 3700 euro billigere enn wohlausstaffierte Superb 2.0 TDI Style.

I begge tilfeller er det staselige biler, hver med 9,1 m² gulvplass. Den Superb bruker dem mer effektivt, det setter i en overdådig plass i front og en overdådig bak til - standard sete plass i ryggen, har han Opel med seks centimeter. Bak er det tilstrekkelig i Skoda for en bagasjerommet på 625 liter volum skam mange stasjonsvogn. Bretter todelte bakseteryggen foran, forblir ett skritt i denne lading Prairie, men også plass til 1,760 liter.

Blant den store Opel bakluken imidlertid bare passer 490-1450 liter, og etter bretting den tredelte baksete har ryggen liggende lade trinn, skråflater og fordypninger som passerte i kretser av geografi lærere høyderelieff. På den lav-monterte bakre benken mangler snarere enn på hodet av benplass og inngangen til baksiden er mulig for små dører mindre enn grand Skoda. Pilot og co Insignia integrert på de gode setene dypt inn i bilen mens plassert i Superb er nesten skjult på den brede lenestoler som nå er tilgjengelig med kjøling ventilasjon.

Lavere vekt gjør det enkelt

Skoda Superb 2.0 TDI Style, interiør Foto: Arturo RivasDas indre av Skoda viser Selv edru, trygg, men med brukervennlighet.

Hva passer denne bestemte kjølighet som strømmer gjennom det indre. Men det fungerer bedre enn Insignia i denne funksjonelle godt ryddighet med driften. Siden de har samlet ganske nøkkel rotet som ikke er under kompensert ved baren for head-up display, nestet menyen fra kjørecomputeren og Infotainment og vaklende nåler av digitale instrumenter.

Men det kan bli justert - og med stor glede. At med chassiset Stem ja de har det på Opel, bare knuste moppelige vekt på talent. Ikke Insignia II. Bygger på GM til E2 plattform veier 25 kilo mindre enn Skoda. Det gjør det også to-liter diesel enklere. Han setter modig og homogen saks skyld, er flerkjernet i lyden, men ikke mindre energisk temperament enn 20 PS TDI sterkere i Skoda.

Med den gamle, tunge Insignia overføring ble oversatt lang tid å presse forbruket i NEDC syklusen. Dette trenger ikke det nå. de seks tilsvarende trinnoverganger over Knobby girspaken kan ordnes nøyaktig. Med massive 400 Nm limo trekker utover målfart på motorveien målbevisst fremover, i mellomtiden, vinden Fanning mykt over legemet og understellet med Adaptivdämpfern (980 euro) überflauscht bitre tverrforbindelser. I løpet av de Insignia lange uregelmessigheter i den myke tur modus gjaller han strammer opp i normal kurve, men beholder nok komfort krøllete veier selv i strammere sportsprogram.

Opel Insignia Grand Sport 2.0Opel Insignia G. S. 2,0 D og Skoda Superb 2.0 TDI i testen: Hvilken er den bedre mellomstore sedan? Opel Insignia G. S. 2,0 D og Skoda Superb 2.0 TDI i testen: Hvilken er den bedre mellomstore sedan? Opel Insignia G. S. 2,0 D og Skoda Superb 2.0 TDI i testen: Hvilken er den bedre mellomstore sedan? Opel Insignia G. S. 2,0 D og Skoda Superb 2.0 TDI i testen: Hvilken er den bedre mellomstore sedan?Test sedan med firehjulsdrift

Så på slik som dette: Devoured de trekker seg inn i trange hjørner langs fjellet eller span i brede sveip forsiktig bakke. Som med all-wheel drive turbo bensin i individuelle tester, er utviklet her til litt romantikk mellom Opel og veien. Det er på dette fint balansert styring: Hun snakker presist, ikke-giftig for, melder klart, ikke pushy tilbake. Bilen kjører så smidig-glatt, veldig trygt og likevel så underholdende. Det var lenge siden at vilkårene mellomstore Opel og glede å møttes i en blokk uten negasjon mellom.

Ganske så underholdende det er ikke i Superb. Den høye sittestillingen løfter deg ut av kurven maktkampen. Slik at du kontrollerer sublime, mens vognen utfører retningsendringer nøye, med ikke så presis og mindre rückmeldung intens, men forsiktig stößigen styring. han gir også seg selv sent mild understyring ut fortsatt veldig trygt. Men forsinket han betydelig svakere enn Opel trenger av hastighet 130 med en kald system fem meter lengre bremsestrekning.

overbevist komfort av Opel Insignia

Opel Insignia Grand Sport 2,0 D Business Innovation, Skoda Superb 2.0 TDI Style, Rear Foto: Arturo RivasTrotz Adaptivdämpfer ikke våren Superb fullt så bra som Insignia.

Også i komforten av Skoda ikke helt nå nivået for Opel - til tross Adaptivdämpfern for 940 euro. Den ypperlige fjærer iherdig, men snubler tverrgående skjøter og staggers til komfort modus mer gjennom kurver. Den normale program reduserer tillegg til kroppsbevegelser og responsen, og "Sport" vil ta bolzig atletisk.

Her bringer eh skynde valgfritt sekstrinns DSG utakt. Mens det viser nøyaktig på motorveien, sømløs og rask, det flokete med livlig utflukter, sorterer passasjer igjen og igjen til hektisk og med stamming. På den annen side, gjør inntrykk driv med forbedret ytelse og bedre effektivitet (6,7 l / 100 km til 7,4 Insignia). Dette sikrer Superb om knepen seier, men så smalt det var så langt bare med rivaler fra VW-konsernet. Opel rangerer nå nesten på samme nivå.

Tilbake til spørsmålet til Mary Barra. Hvis de ikke drive Insignia foran Opel salg, har hun liten idé om potensialet i merkevaren. Da hun kjørte ham, men var ikke klar over hvor nær Opel er med ham ved roret, har hun liten idé om biler.

Konklusjon

1. Skoda Superb 2,0 poeng TDI436

Plass og seier: Med enorme plassbehov, lavt drivstofforbruk og omfattende infotainment dyrt Skoda Superb 2.0 TDI blir knappe plass 1. Lav i denne testen: bremsene.

2. Opel Insignia Grand Sport 2,0 poeng D433

Får sin handle: Med stor håndtering og kjørekomfort, irritabel bremser og gode fasiliteter for nærmere Opel Insignia Hotel beset Sport 2,0 D Skoda. Et annet sted som en seier.

Les mer om Opel Insignia, Skoda Superb