VW diesel eksos skandale nyheter: Alle nyheter om diesel gate

I september 2015 innrømmer Volkswagen manipulere utslippsnivåene i dieselmotorer, har tidligere påstander US Environmental Protection Agency blitt publisert. Siden da er det skandale i vekst. Her finner du oppdatert på "diesel-gate".

11.02.2017 Holger Wittich, Andreas Av 20 kommentarer

5000 Audi A8 motta programvareoppdateringer

02/11/2017 - Audi A8 5000 samtaler tilbake til verkstedene. Bilen maker har oppdaget en ulovlig avgass avstengnings i modellene, og varslet Kraftfahrtbundesamt i Flensburg (KBA). The Office og plasserte tilbakekalling. Påvirket er modellen med TDI åttesylindret motor og Euro 6 utslippsstandard, som ble produsert ved 2013 til august 2017th

I handlingen en programvareoppdatering driver innen en halv time i butikken gratis. Dette er for å bevirke at avgassrense akselererer for start av motoren, og derved den Sickoxidausstoß senkes. Imidlertid er programvare som er tilgjengelig bare i første kvartal 2018, forutsatt at KBA utstede lisensen. Forbruket og den totale kjøreatferd vil ikke svekkes gjennom programvareoppdateringen. I Tyskland 3660 A8 berørt av denne tilbakekallingen.

USA godkjenne reparasjoner diesel SUV

24/10/2017 - Volkswagen kan reparere SUV 3.0 TDI og trenger ikke å kjøpe biler. Denne "kan være mer enn en milliard dollar som ville ha vært på grunn ved innløsning av kjøretøyene" vil redde selskapet, skriver Handelsblatt. Ifølge rapporter fra nyhetsbyråer Volkswagen har fått godkjenning fra US Environmental Protection Agency og California CARB å reparere om 38 000 Audi Q7, Porsche Cayenne og VW Touareg fra perioden 2013 til 2016th Eierne av bilene ville (13,715 euro) kompenseres med opp til 16 114 amerikanske dollar, sier rapporten.

VW bensinmotor uten skikkelig FDA-godkjenning

02/10/2017 - Som rapportert "Der Spiegel", har VW oppdaget i interne undersøkelser at nesten 500 000 biler med bensinmotorer i USA ikke er tatt opp på riktig måte. Dette er biler fra årene 2009 til 2017. Årsaken er at det i den amerikanske programvareendringer skal meldes til myndighetene. Dette ble ikke gjort i mange tilfeller Volkswagen, rapporterte nyhetsmagasinet, og viser til interne undersøkelser av bilen selskapet. Det utgjør ikke ulovlig programvare; ofte, for eksempel endringer i europeiske modeller ble vedtatt. Nå VW sjekke om programvaren kunne godkjennes senere. Muligens nye straffer forfaller.

Fordi diesel VW skandalen hadde utstedt et resultatvarsel for tredje kvartal 2017 på fredag ​​(09/29/2017); Gruppen trenger å øke pensjonen for sammenligning med skadde bilister i USA, som reduserte inntektene med om lag 2,5 milliarder euro. "Gjennomføringen av buy-back og ettermontering programmet var betydelig lengre og gjøre teknisk krevende enn forventet. Totalt skandalen kostet manipulering av diesel eksosutslipp i USA konsernets mer enn 25 milliarder euro, Spiegel Online, "skriver"".

Hatz i varetekt

09/28/2017 - Den høytstående ex-VW sjef Wolfgang Hatz av VW eksos skandalen har blitt arrestert for gransking av Süddeutsche Zeitung, NDR og WDR i rammen. Han ble presentert i München forhørsdommeren som har utstedt arrestordre og bestilt varetekt.
München aktor II som leder etterforskningen mot ledere av VW datterselskapet Audi uttalt at det har vært to raid i tillegg til arrestasjonen. Hatz regnes som en nær fortrolig av tidligere VW toppledere Martin Winterkorn. Han var blant annet fra 2001 til 2017 leder for motorutvikling hos Audi, etter leder for Powertrain Development ved VW-gruppen ble. I 2011 var han Porsche styremedlem for forskning og utvikling. Tidlig antydet at Hatz kunne ha spilt en viktig rolle i eksos skandale. Så han var på permisjon i 2015 fra sin ledende stilling, i 2016 han inngått en avtale med Porsche til en sluttavtale. Etterforskerne mener at Hatz ga tips til å utstede som en del av eksosgassen skandale etter sin permisjon i møter med Audi kolleger. Han ble pålagt av tidligere Audi sjef Giovanni P. Også som allerede sitter i varetekt. På fengsels eiendom med Wolfgang Hatz, er det ingen uttalelse.

Fire nye styremedlemmer Audi

08/28/2017 - Som lekket noen uker siden, fire styremedlemmer forlot formannskapet. så erstattet Alexander Seitz (55) Axel Strotbeck, som ledet Finans, IT og integritet på Audi siden 2007. Seitz sluttet i 2005 av Daimler til VW og ble konsolidert innkjøpssjef Powertrain. Ved Gruppe stasjoner i Sør-Amerika, ble han i 2013 First Vice President and Commercial konserndirektør for SAIC Volkswagen.

Audi styremedlemmer (v.l.n.r.) Peter Kössler, Bram Schot, Wendelin Göbel, Alexander Seitz Foto: VWDie nye Audi styremedlemmer (v.l.n.r): Produksjon og logistikk Peter Kössler, direktør for markedsføring og salg Bram Schot, Chief Human Resources og Organisasjon Wendelin Göbel og Chief Financial, IT og integritet Alexander Seitz

ark Bram (56) etterfulgt av Dietmar Voggenreiter i avdeling for markedsføring og salg. Født i Nederland var ansvarlig for markedsføring og salg siden 2012 i forvaltningen av Volkswagen kommersielle kjøretøyer. 2011, daværende administrerende direktør i Mercedes-Benz Italia sluttet seg til Volkswagen-konsernet, hvor han arbeidet med strategiske prosjekter i konsern salg.

overtar fra Thomas Sigi Wendelin Göbel (53) Human Resources og organisasjon. Goebel hatt siden 2007 forvaltningen av generalsekretariat Volkswagen Group og Volkswagen merkevare (2015) holdt.

Innlegget fra hovedstyret for produksjon og logistikk har fremtiden Peter Kössler (58) holdt. Han tar over for Hubert Waltl. Koessler, født i Ingolstadt, tidligere administrerende direktør i Audi Hungaria Zrt.

Dagen konsernsjef Rupert Stadler synes å være talte. Innsidere har mistanke om at han må ta hatten etter renovering av hovedstyret også.

08/25/2017 - Ifølge Süddeutsche Zeitung Martin Winterkorn sies å ha blitt kraftig påvirket av en uttalelse fra Bernd Gottweis. Den tidligere leder av VW komité for produktsikkerhet (APS) "informerte tidligere konsernsjef i løpet av en telefonsamtale den 27. juli 2015, og som VW i USA" har shitty". Volkswagen var da, men ingenting skjedde, Gottweis fortalte "myndighetene, avisen skrev i en rapport datert 24. august. Den tidligere VW Chief Development Officer Heinz-Jakob Neußer har Gottweis informert på 24 august 2015 i henhold til hans egen uttalelse, sier rapporten. Neusser og Gottweis var kjent vinter korn. Skulle vise seg at Winter har opplevd tidligere enn tidligere hevdet av manipulering av programvare fra dieselmotorer, kan høy skadekrav av aksjonærene møte ham og gruppen.

Setning for VW ingeniør

08/25/2017 - I USA, VW arbeidstaker har vært tiltalt for sin rolle i eksos skandale. Lang tid Gruppe ingeniør James Robert Liang ble dømt i Detroit til en fengselsstraff på 40 måneder og en bot på 200.000 dollar. Den 63-år gammel tysk er anklaget amerikanske myndigheter bedratt ved å installere ulovlig programvare for å manipulere utslippsnivået i dieselbiler. Liang er en av åtte sittende og tidligere ansatte i VW-konsernet, ble spurt om hvilke tiden tiltalt for konspirasjon for å begå svindel og brudd på miljølover amerikanske kriminelle anklager.

Audi styremedlem skal konverteres

08/23/2017 - VW datterselskapet Audi ønsker å gjenoppbygge sitt styre på fire av syv stillinger, skriver Süddeutsche Zeitung. Gå til salgs- og markedsdirektør Dietmar Voggenreiter, som hadde kommet under kritikk på grunn av salg nedgangen i Kina. Hans etterfølger, tidligere VW Nyttekjøretøy Sales Director Bram Schot å være. Også Produksjonsdirektør Hubert Waltl, leder for Human Resources Thomas Sigi og finansdirektør Axel Strotbek å gå. Waltl å bli erstattet av Peter Kössler; for tiden leder av Audi i Ungarn. Alexander Seitz, i dag ansvarlig i Kina joint venture Audi SAIC skal arve CFO Strotbeck. VW generalsekretær Wendelin Göbel vil ta plassen til Sigi.

Teknikere vitnesbyrd lastet Audi Board

08/21/2017 - En 28-siders papir for å sitte i varetekt tidligere Audi ingeniør Giovanni P. tynget tungt hele Audi styre, melder Süddeutsche Zeitung. Tilbake i 2006, Audi Board of Management å ha blitt informert om problemene med diesel utslippskontroll i USA. Selv Audi sjef Rupert Stadler selv sies å ha blitt informert i detalj om eksos problemet. Som hevder å ha kjent noe av hendelsene - akkurat som sin forgjenger, Martin Winterkorn.

ikke demon diesel

08/07/2017 - kommissær Günther Oettinger sa på utfallet av diesel-toppmøtet det ikke være noen tidligere, dukker opp i et par måneder om avtalt med dieselmotorer topp oppdateringer programvare tilstrekkelig. "Hvis de ikke fører til målet, må næringen, om nødvendig, omlasting med en teknisk omstilling hvis det er å unngå kjøreforbud" Til tross for den pågående diskusjonen, sa han til "Bild-Zeitung": "Vi må ikke svartmale diesel" The motorer er mye mer effektiv enn bensinmotorer, og også la ut mindre karbondioksid.

08/03/2017 - Representanter for bilindustrien og skaperne av land fulgt "Diesel summit" eller offisielt "National Forum Diesel" på invitasjon fra Bundesverkehrsminsiter Alexander Dobrindt (CSU) og Federal miljøvernminister Barbara Hendricks (SPD). Du kan finne resultatene her.

Federal Motor Transport Authority burde bøtelagt eksos Reports

07.31.2017 - The Federal Motor Transport Authority (KBA) for å ha bøtelagt på initiativ fra denne bransjen forskningsrapporter til eksos skandale. Farten, som avisen Bild rapportert fra korrespondansen mellom KBA og produsentene produserer. Etter det har det KBA allerede nevnt mer enn et år at Porsche jobber med nedleggelse systemer for sine dieselmotorer. Den tidlige nedstengning av utslippskontroll hastigheten var "å se å herske som et nederlag," står det i den opprinnelige versjonen av tilsynsrapporten. Etter intervensjon av produsenten som hadde blitt endret. I den endelige stående: "Dette kan sees som en endring av utslipp oppførselen til eksossystemet av boken".

Har fire Audi styremedlemmer reise?

Audi ledere Hubert Waltl, Dietmar Voggenreiter, Axel Strotbek, Thomas Sigi Foto: Audi Denne Audi styremedlemmer bør forlate sine stillinger (v.l.n.r): Produksjon Chief Hubert Waltl, salgsdirektør Dietmar Voggenreiter, CFO Axel Strotbek og HR-direktør Thomas Sigi.

07/28/2017 - Den "Manager Magazin" rapportert, siterer insider sirkler at fire av de sju Audi ledere nærmer erstatning. Det vil være finansdirektør Axel Strotbek, produksjonssjef Hubert Waltl, Personell Board Thomas Sigi og salgsdirektør Dietmar Voggenreiter. Som en del av Audis representantskapsmøte på 7/26. 2017 VW CEO Matthias Müller har allerede informert de fire ledere. Også i panelet personlige detaljer ble diskutert, men uten en formell avgjørelse. Årsakene sammenlignet med BMW og Mercedes fallende resultater og diesel skandale kalt selskapet. Dermed CSO var under andre i opphetet krangel med den kinesiske joint venture partner FAW. I første halvår i år, Audi registrert en nedgang på tolv prosent i Kina, mens Mercedes var opp til 35 prosent. Selv konsernsjef Rupert Stadler gjelder i eksos skandale enn for telling. Skulle han bli fjernet fra sin stilling, som innsidere, men han ville bli med andre oppgaver i konsernet. Dette gjaldt også VOGGENREITER og Strotbek.

KBA truet med tvungen nedkopling

07.27.2017 - The Federal Motor Transport Authority (KBA) oppfordrer eiere av VW dieselbiler med ulovlig utkobling for ettermontering og truet dem med tilbakekall av autorisasjon, speilet rapporter. Eier av en VW Amarok med ulovlig utkobling vil bli bedt om skriftlig av KBA til 28. august for å lage og konvertere til å forlate bilen i garasjen. Hvem har ikke gjort det til tross for anmodning fra produsenten eller ikke vil gjøre inntil da, derfor må forventes at den lokale administrasjonen forbyr videre drift på offentlig vei. Det bør være rundt 150 biler. Auto Motor und Sport har sammenlignet VW Amarok med og uten programvareoppdatering. Klikk her for testen.

Kartell mistanker mot den tyske bilprodusenten

07/21/2017 - Den bilprodusenten VW, Audi, Porsche, BMW og Daimler skal diskuteres i hemmelige arbeidsgrupper på teknologi, kostnader, leverandører og selv utslipp kontrollere sine dieselbiler - og har dermed lagt grunnlaget for diesel skandale at speile rapporter. Nå bestemme antitrust myndigheter. brakt i ruller, har undersøkelsen en frivillig avsløring av VW-gruppen. Det kan være en av de største antitrust saker i tysk økonomisk historie.

EU ønsker å stenge dieselbiler

07/21/2017 - EU Industry kommissær Bienkowska å ha kalt i et brev til samferdselsminister å stenge eksos skandalen manipulert biler innen 2018 - med mindre de er konvertert innen utgangen av året. Om denne radikale etterspørsel "Süddeutsche Zeitung" rapportert. Kravet anses kontroversielt fordi Europa million biler har ennå ikke blitt konvertert.

Undersøkelse av Porsche ansatte

07/10/2017 - Den Stuttgart Statsadvokaten kunngjorde i dag at de har lansert en etterforskning mot ukjente Porsche ansatte på grunn av manipulasjon av dieselmotorer. Også påvirket de ansatte i et amerikansk datterselskap hadde. Det var en "innledende mistanke om bedrageri og kriminelle reklame."

Vitnesbyrd byrde winter

07/10/2017 - Ex-VW CEO Martin Winterkorn sies å ha blitt betydelig lenger kjent av eksos skandale enn tidligere kjent. Ifølge en rapport fra "Bild am Sonntag" har opplevd minst to måneder før kunngjøringen av skandalen som manager. En VW eksos spesialist har Winterkorn og VW merkevare sjef Herbert Diess forklart i detalj svindel programvare 27 juli 2015 om elleve millioner biler har blitt tuklet med verden. I likhet med BAM fortsetter å skrive, Winterkorn har ingen beskjed om å avsløre eksistensen av programvaren. Snarere tidligere Volkswagen sjefen hadde godkjent bare å offentliggjøre saken i samtaler med amerikanske myndigheter "delvis". Som hovedvitne for "Bild am Sonntag" sa -Informasjon erklærte han seg endelig i et møte med CARB representanter på 19 august 2015 svindel.

Tidligere Audi leder arrestert

07/07/2017 - Som Süddeutsche Zeitung rapportert at München aktor har II la en tidligere Audi motor utviklere arrest. Den 60-åringen sies å ha co-utviklet manipulasjon programvare for dieselmotorer. Ifølge påtalemyndigheten, siktede ble pågrepet mandag og ble presentert på tirsdag før en dommer. Siden da har han i varetekt, rapporten videreføres. Giovanni P. var inntil for få måneder med ansvar for dieselmotoren utvikling i Audi, men har vært på permisjon i noen tid. Han levde ikke i Tyskland og ble arrestert under et opphold i Tyskland tidligere denne uken, melder Süddeutsche. høylytt Washington Post P. er anklaget i USA for å ha instruert ansatte til å utvikle en 'Bekjemp enhet' og implementere. For at 3,0-liters TDI skal underskåret nitrogenoksidgrensene i USA. Ingeniører som var involvert i utviklingen av 'Defeat Device' vil ha "uakseptabel" klassifisert i 2008 i en presentasjon for P. og andre Audi leder funksjon som.

Amerikanske justis skriver 5 VW ledere over hele verden Manhunt fra

06/22/2017 - Ifølge Süddeutsche Zeitung, NDR og WDR, har det amerikanske justis fem VW utøvende annonsert over hele verden menneskejakt. Blant flyktningene er Bernd Gottweis, tidligere leder av komité for produktsikkerhet og en nær fortrolig av Martin Winterkorn. "Målet med amerikanske myndigheter er å oppsummere de fem tiltalte og satt bak lås. Du er anklaget for konspirasjon for å begå svindel og brudd på amerikanske miljøbestemmelser ", skriver sueddeutsche.de. Tyskland ville faktisk absolutt ikke levere fem, sier rapporten. Men å forlate Tyskland tiltalte ikke: du risikere å bli utlevert fra andre land til USA. Den tidligere VW sjef Oliver Schmidt er allerede sitter i USA i forvaring, var han uforsiktig nok til å tilbringe sin ferie i Florida. Advokater for partene vurdere etterforskning som et nytt nivå av opptrapping.

Erstatningskrav mot Winter og Stadler?

04/04/2017 - Tidligere VW konsernsjef Martin Winterkorn og administrerende direktør i Audi, Rupert Stadler, truende skader i millioner. Dette melder Mirror. Påstandene kunne selv nå de to ledere når de burde ha visst noe om diesel manipulasjoner. De representantskap av Audi og VW er nå undersøke om de to direktørene i en organisatorisk svikt er skyldig fordi de måtte organisere sin virksomhet slik at viktig informasjon når. På grunn av denne påstanden, tidligere Siemens konsernsjef Heinrich von Pierer allerede betalt fem millioner euro i et forlik.

VW sjef Oliver Schmidt forblir i varetekt

03/16/2017 - VW team manager Oliver Schmidt er fortsatt i USA fortsette til rettssaken i januar 2018 i varetekt, selv om Schmidt innskudd på 1,6 millioner amerikanske dollar mengden kunne mønstre. Den tyske regjeringen hadde grepet inn. Imidlertid er aktor kontor i Detroit basert på Pirates of fare.

Schmidt var 2012-2015 senior manager for miljø- og prosjektering av VW-USA. Han er anklaget blant annet cover-up og direkte ansvar på manipulasjon av eksosutslipp. Schmidt kunne møte opp til 169 års fengsel i USA.

Søk på Audi

03/15/2017 - Politiet har begynt på onsdag morgen for å søke kontorene til hovedkvarteret i Ingolstadt og på stedet i Neckarsulm. Dette har bekreftet bilprodusenten. Og private boliger vil bli berørt av raid. Totalt ca 80 påtalemyndigheten og politifolk er på vakt. er berørt i tillegg til Audi områder syv andre steder i Bayern, Baden-Württemberg og Niedersachsen. Det handler om mistanke om svindel og kriminelle reklame.

München aktor II undersøkt under søk bevis for mistanken om at Audi har bygget et nederlag enhet, og har dermed manipulerer utslipp av 80.000 biler med 3,0 TDI, solgt 2009-2015 i USA. Etterforskningen av aktor kontor løpe så langt fra ukjent. På Audi AG, generalforsamlingen startet kl 10. Ifølge Süddeutsche Zeitung, har datoen for søkene sto fast selv før det for generalforsamlingen, og kan ikke flyttes. Her mer info.

Bayerske politiet nektet Recall

02/21/2017 - i utgangspunktet ikke ta de bayerske politiet wil sine 500 VW-tjeneste bilen til garasjen, melder Süddeutsche Zeitung. Landet har beordret innenriksminister Joachim Herrmann. Fordi Volkswagen gir sine kunder til nå ingen omfattende garanti for at eventuelle langsiktige skader forårsaket av programvareoppdatering, som de deretter bli sittende. VW hadde forsikret for alle kjøretøyer over de bayerske politiet å frafalle foreldelsesfrist til slutten av året.

Audi CEO Stadler i fokus

02/21/2017 - For dagene media rapport, Audi konsernsjef Rupert Stadler sies å ha vært mye tidligere enn forventet visste om svindel i dieselmotorer. Audi benekter og sjekker en visning av mened og svik av forretningshemmeligheter mot personer ukjente. Samtidig kunngjorde sin advokat nye bevis i en rettssak på gjeninnføringen av en Audi ingeniør. De bør vise at Stadler ble informert tidlig. Mer her.

Kompensasjon fra piech

06/02/2017 - VW bord Jörg Hofmann vil fremme krav mot tidligere tilsynsrådet sjef Ferdinand Piëchprüfen. Ferdinand Piëch, hadde vitnet mot statsadvokaten at han hadde tidligere konsernsjef Martin Winterkorn lært tidligere enn tidligere lagt til via manipulering av dieselmotorer. Dermed pi? Din belastet tidligere konsernsjef - men også seg selv, og som ville få konsekvenser.

Tyske Lake saksøker Volkswagen

05.02.2017 -Som første store kunde saksøkt tysk innsjø Volkswagen. Den fiskehandler har innlevert krav til Regional Court of Braunschweig handling for "uriktig" (§ 123 BGB) og krever erstatning i mengden av 11,9 millioner euro. De hadde tidligere "prøvde forgjeves å kommunisere med VW på en felles vei," sa tysk innsjø i en pressemelding.

Det var "partnerskapet med VW bare kom inn fordi VW har lovet den grønneste, mest bærekraftige mobilitetskonsept." Tysk innsjø hadde konvertert sin flåte på 500 biler på modeller fra Audi, MAN og VW. De manipulerte eksosutslipp på Audi og VW biler hadde blitt skjult. Seks måneder siden, tyske innsjøen hadde allerede truet med søksmål. Samtalene hadde blitt blokkert av VW. "Vi er dypt skuffet VW og føler frata oss og forrådt fordi det felles klekket partnerskapet har blitt respektert innen miljøvennlig mobilitet bare fra vår side," sier Egbert Miebach, Managing Partner i tyske innsjøen.

Piech sier mot Winterkorn fra

03/02/2017 - Ifølge informasjon fra nyhetsmagasinet "Der Spiegel" Ferdinand Piëch har vitnet til eksos skandale. Han sies å ha Martin Winterkorn belastet i forhold til statsadvokaten: En informant hadde pi? Din slutten av februar 2015 pekte på manipulerte eksosutslipp i USA. Han hadde winter bedt om det - noe som ville vesentlig tidligere enn tidligere lagt oppleves av manipulasjon, så på "Der Spiegel". Statsadvokaten tok ikke stilling til etterforskningen. Gjennom sin advokat Winterkorn i henhold til "Bild" kunngjøre at han hadde kunnskap bare de siste dagene fra uttalelsen pi? Din og vil kommentere når han hadde fått filene.

Kontor etterforsker winter

01/27/2017 - som flere medier konsekvent rapportere avgjør statsadvokaten mot den tidligere VW konsernsjef Martin Winterkorn grunn av den opprinnelige mistanke om svindel. Han burde ha lært før september ved manipulasjon programvare og dens effekter har kjent tidligere enn han offentlig hevdet. Unntatt mot winter bestemt påtale mot 36 flere mennesker. Så langt siktede var under etterforskning 21.

De nye funnene er basert på, ifølge påtalemyndigheten på vitneforklaringer og evaluering av beslaglagt filer. Forrige uke var undersøkelsesmyndigheten, spesielt i Wolfsburg, Gifhorn og Braunschweig 28 private og næringslokaler. Analysen av materialet funnet vil trolig ta flere uker.

EU-kommisjonen gir retningslinjer for nedleggelse

01/26/2017 - nedleggelse systemer for diesel-biler er nå gjenstand for strengere regelverk. Kommissær Bieńkowska har utgitt en veileder for vurdering av dette systemet. Følgelig er bruken av nederlaget i EU klart forbudt - med unntak. Mer her (inkl. Last ned retningslinjene).

VW bord Hohman-Dennhardt går

01/26/2017 - Due unterschidelicher syn på Verantwortlichtkeiten og küftige operative arbeidet strukturer i sin avdeling "Integritet og Legal" går Christine Hohmann-Dennhardt styret. Den tidligere konstitusjonell dommer kom mer enn et år med Daimler. Etterfølger Hiltrud Werner. Mer for Personell her.

Court dømt VW til pris-tilbakebetaling

01/18/2017 - Når det gjelder den regionale domstolen i Hildesheim, må Volkswagen betale tilbake hele kjøpesummen for sin Yeti Skoda driver. Fordi bilen er berørt av diesel skandale at det var meningen fra ordren "en forbruker bedrag som skal klassifiseres som så forkastelig, som i det siste om tilsetting av glykol i vin eller hestekjøtt i lasagne" som Süddeutsche Zeitung fra dommen sitert.

I dommen fra tirsdag er ca 26 500 euro for en tre år gammel Yeti. Det er den første dommen som VW hadde klaget uten er direkte kontraktsforhold med saksøker; han hadde kjøpt bilen fra en forhandler.

Dommen er ennå ikke endelig og VW anser dommen for "savnet lovlig," Süddeutsche Zeitung skriver på. Konsernet antar at dommen ville bli løftet på appell.

VW vil betale 4,3 milliarder amerikanske dollar straff

01/11/2017 - VW har inngått avtale med den amerikanske regjeringen i diesel skandalen på en sammenligning. Som en del av forliks ​​avtaler VW bøter og straff på til sammen 4,3 milliarder dollar må gjøre. I tillegg har VW enige om en rekke tiltak for å sin etterlevelse og kontroll systemer bør styrkes ytterligere. Se også rekkefølgen av en uavhengig person teller (monitor) for de neste tre årene.

VW handler om en Eini seremoni med amerikanske myndigheter

01/10/2017 - Volkswagen har publisert i ad hoc kunngjøringen sammenligne design med det amerikanske justisdepartementet og det amerikanske tollmyndighetene. Dette gir en straff i mengden av 4,3 Millairden dollar før, samt andre tiltak for å styrke compliance og kontrollsystemer, inkludert utnevnelsen av den uavhengige veileder. Videre inkluderer design en anerkjennelse av gjeld og en beskrivelse av fakta, basert på hvilke bøter skal gjøres, sier de. VW styret og representantskapet har vært fortsatt å godkjenne design, dette gjøres senest på onsdag, 01/11/2017. Amerikanske myndigheter og relevante domstolene må godkjenne utkastet i den endelige versjonen.

VW hadde tidligere reist 18,2 milliarder euro for konsekvensene av eksos skandale. Denne summen er ment for Entschädgungszahlungen og straffer i sivile tvister. "Det kommer til sammenligningen blir betalingsforpliktelser forventes eksisterende bestemmelser om økt økonomisk innspill bly", sier VW.

For VW holdingselskapet Porsche SE, betyr en negativ innvirkning på de samlede inntekter i 2016. Tidligere ble en skatteinntekter fra 1,4 til 2,4 milliarder euro forventet avtalen.

Sentralt vitne byrde Diess og Winterkorn

01/10/2017 - Ifølge informasjon fra NDR, WDR og Sør tyske avisen minst fem VW ansatte har bedt amerikanske myndigheter som et sentralt vitne tilgjengelig. To av dem som kommer fra mellomledere, ex-VW CEO winter og VW merkevare sjef Herbert Diess veid tungt, "Winterkorn og Diess hadde vært i slutten av juli 2015 informert om manipulering av måle forurensing i dieselbiler i USA" skriver Süddeutsche Zeitung. Konsernet insisterer på forrige presentasjon, hvoretter manipulasjoner mot amerikanske myndigheter hadde blitt lagt etter at styret fikk kjennskap til den. Siktelsen mot Herbert Diess var falske. Diess endret på 1 juli 2015 i samsvar med Wolfsburg og har vært ansvarlig for Volkswagen merkevare. Martin Winterkorn trakk seg i september 2015 på grunn av eksos affære.

FBI arrestasjoner VW sjef

09/01/2017 - Som New York Times melder FBI har arrestert en VW leder i Florida på lørdag, noe som har å gjøre med eksosgassen skandale. Han skal bli brakt inn til avhør mandag til Detroit. Avisen siterer informasjon fra to med saken av kjente mennesker. Advokaten av fangene og VW USA ikke kommentere hendelsen.

Sør-Korea ilagt forbud mot salg

05/01/2017 - I Sør-Korea, totalt 10 modeller av Porsche, BMW og Nissan kan ikke lenger bli solgt. Som en del av VW-skandalen eksos Sør-Korea hadde bedt om en gjennomgang av dokumenter fra utenlandske bilprodusentene. Miljø Mini Terium ilagt en bot i mengden av 5,7 millioner euro. Mer.

KBA har gitt alle godkjenninger for EA 189

21.12.2016 - The Federal Motor Transportorganet (KBA) har gitt endelige godkjennelser for omdanning av EA-påvirket ved hjelp av eksos skandalen 189 diesel. Og til slutt de tillatelser til 2,0 TDI med 130 kW manglet. "Vi ønsker å gi de tekniske løsningene klare innen utgangen av året," sier en VW talsmann on demand. Operatørene av berørte kjøretøy vil bli varslet via tidlig 2017 og deretter til å bestille et verksted dato. Den 2,0 TDI få en programvareoppdatering, som er delvis fylt i 20 til 30 minutter. Installasjonen av en flyt rettetang og programvareoppdatering for 1,6 TDI i underkant av en time.

Den KBA godkjente tilpasninger for de 28 EU-land og enkelte andre land som Australia, Norge, Sveits og Taiwan. Et unntak er Skoda 1,2 millioner rammet av eksos skandalen: Her er den britiske VCA ledelsen myndighet.

I Tyskland er 32.000 biler med 1,2 TDI berørt. Varianten med 1,6 liter har 700.000 Gruppe biler under panseret. Den største andelen har de to-liters versjoner med Tysklands 1,88 millioner biler.

Verden fra eksos skandalen 10,2 millioner biler fra VW konsernet er bekymret, til kjøretøyer i USA og Canada, og etwea er 100.000 VW diesel i Sør-Korea. Den største delen kommer med 5,5 millioner fra VW. Seat og VW nyttekjøretøy er hver 0,75 millioner biler. Audi 2,3 millioner biler med manipulert EA 189 er utstyrt.

USA kompromiss for stor diesel stengt

21/12/2016 - VW har blitt funnet med amerikanske myndigheter etter måneder med kamp et kompromiss for de som berøres av eksos skandalen dieselbiler med større motorer. VW planer om å kjøpe tilbake noen 20 000 av de totale 80.000 3,0-liters biler med ulovlige eksosanlegg. Denne leiligheten er på VW og Audi-modeller fra årene 2009 til 2012. De resterende 63.000 biler fra årene 2013 til VW 2016erhält første sjanse kjøretøyer med ny eksos teknologi ettermontering. Hvis konverteringen mislykkes, vil disse bilene også gjenkjøpes. Berørte er her VW Touareg, Porsche Cayenne og Audi-modeller med 3.0 TDI motoren på andre generasjon. Generelt tilveie forliket at minst 85 prosent av biler er plassert i en lovlig tilstand eller forsvinne fra veien - eller ansikt videre utbetalinger. I tillegg til tilbakekjøp og reparasjoner, er konsernet pålagt å bidra med 225 millioner dollar i et miljøfond og $ 25 millioner for å støtte bruk av nullutslippsbiler.

VW kommer milliarder sammenlignet i Canada

20/12/2016 - Volkswagen har avtalt i Canada i eksos skandalen på et forlik, men har ennå ikke bekreftet av domstolene. VW og Audi er (1,5 milliarder euro) til å betale for oppgjør av en juridisk krangel om manipulerte utslipps tester opp til 2,1 milliarder kanadiske dollar til kanadiske bilkjøpere. Situasjonen er annerledes fortsatt fra USA. Her er en løsning for den større diesel med 3,0 liters motorer venter fortsatt.

Fint i Korea / prosedyrer i EU

07/12/2016 - VW blir levert i Sør-Korea et forelegg på tilsvarende 30 millioner euro. Bilen selskapet hadde byttet 2008-2015 av villedende reklame, der det var snakk om miljøvennlige biler. Som leder Magazin rapportert, hadde VW bedratt forbrukere "med falske og overdrevet reklame". I tillegg sa aktor å ha blitt bedt om å etterforskning mot Volkswagen hovedkvarter, etablering og fem ledere.

Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ) skriver at EU vil undersøke seks stater på grunn av nedleggelse på VW diesel modeller. Som en kilde til avisen MEP Jens Gieseke kaller (CDU), som sitter i eksos Investigative Committee i EU-parlamentet: "Kommisjonen vil lansere krenkelse forhandlingene onsdag." Ifølge en EU-forskrift fra 2007 slike avslutning systemene var ulovlig. Men det er ikke helt klart hva som er en utkobling.

VW bygger på poeng

18/11/2016 - Volkswagen skal redusere konsernets 30.000 arbeidsplasser innen 2020, hvorav rundt to tredjedeler i Tyskland. Dette er en del av en fremtidig pakt som samarbeidsutvalget og styret ble enige om. Det er ikke obligatorisk oppsigelser. Totalt VW ønsker å spare 4 milliarder euro, gleizeitig men også investere i planter og ny modell. Mer.

Avtale i USA for tre-liter diesel

16/11/2016 - Som nettavis Bloomberg rapporterer til EPA, CARB og VW kunne bli enige når det gjelder reparasjon og tilbakekjøp av biler med 3,0 TDI. Rundt 60.000 biler av Audi, Porsche og VW får en programvareoppdatering. Eierne av en annen 19.000 biler, må konsernet gi tilbud om tilbakekjøp. At 60.000 biler når en programvareoppdatering, sparer selskapet over gjenkjøpsopsjon rundt fire milliarder dollar, insider kilder til Bloomberg. Likevel, kan avtalen mislykkes; 30. november må Volkswagen gi en høring. ennå ikke kommet til enighet, har konsernet med advokater som saksøke for skader og VW med Federal Trade Commission (FTC). FTC advokater og ønsker å sikre at Volkswagen vil kjøpe tilbake alle biler med 3,0 TDI ifølge Bloomberg.

VW ser Stadler etterfølger

14/11/2016 - At Volkswagen, er det forberedelser til en mulig erstatning for Rupert Stadler som leder av VW datterselskap Audi. VW representantskapets medlemmer snakket om "mulige etterfølger kandidater i tilfelle at de må skifte Stadler," the "Spiegel" rapportert. Gode ​​sjanser var, ifølge "speile" Opel CEO Karl Thomas Neumann og tidligere Skoda direktør Winfried Vahland.berichtet "speilet".

oppdaget svindel programvare på Audi

07/11/2016 - revisor California Air Resources Board CARB har oppdaget en svindel programvare på Audi, som reduserer CO2-utslipp på prøve: Når rattet mer enn 15 grader rotert, forbruket øker. Manipulering angår Audi-modeller med automatgir AL fem hundre og femtiførste

Kontor undersøker VW representantskapet Pötsch

07/11/2016 - Statsadvokaten har utvidet sin etterforskning, mistenkt for markedsmanipulasjon på VW representantskapet Pötsch. Så langt, saken mot tidligere konsernsjef Martin Winterkorn og dagens VW merkevare sjef Herbert Diess hadde anvist. Pötsch sies å ha manipulert som daværende finansdirektør, kapitalmarkedene ved sent informert via eksos svindel.

1,6 liter TDI kan ettermonteres

04/11/2016 - Den Kraftfahrtbundesamt (KBA) har gitt godkjenning for omdanning av EA189 motor med 1,6 liter volum. Kundene er informert av Volkswagen og kan arrangere en workshop avtale etterpå. I verkstedet, kjører en ny programvareoppdatering og installert en flyt rettetang før luften mass meter. Verkstedet besøket tar ca 1 time til VW. Ved tilbakekalling av 2,6 millioner biler er berørt i Tyskland.

den berørte fra avgassen skandalen motortype EA189 monteres - med utgivelsen av KBA er nå den siste forskyvning klasse - etter at 1,2- og 2,0-liters modeller. Vår video viser teknisk re-utstyr i detalj.

21/10/2016 - Audi til å kjøpe tilbake 25.000 biler

VW datterselskapet har forventet å kjøpe 25.000 biler i USA. Totalt, ifølge informasjon fra speilet truer kostnadene for godt over en milliard euro. Etter innledende samtaler med amerikanske myndigheter blir stadig tydelig at modellene er utstyrt med en seks-sylindret motor av den første generasjon, selv med ettermontering, kan utslippsgrensene ikke holder. Disse kjøretøyene, SUV typen Q7 til å kjøpe tilbake Audi hvorfor.

Stefan Knirsch, Chief Technical Development, forlater Audi

09/26/2016 - crunch vokste i 1990 på Audi en, ble der til 1996. Etter å ha jobbet for Porsche og Pierburg 2013 returnerte han tilbake til Audi og kjørte det fram til midten av 2015, motor og transmisjon utvikling. Siden 1. januar 2016, legen ingeniør fungert som styremedlem for teknisk utvikling i Audi. Ifølge Audi krisen setter sitt trekk ned umiddelbart og forlate selskapet i samråd med representantskapet. Tidligere hadde blitt anklaget for å ha tidligere vært klar over manipulasjoner i dieselmotorer enn han hadde innrømmet det.

Media rapporterer: Nye anklager mot Winterkorn

09/26/2016 - Den "Bild am Sonntag" rapporterte at den tidligere VW CEO winter sies å ha blitt allerede henvist til manipulering av dieselmotorer, to måneder før kunngjøringen av eksos affære av utviklere. Avisen refererer til vitnesbyrd. Foreløpig til advokatfirmaet Jones Day etablert i Volkswagen-konsernet belyse eksos affære.

Den "Handelsblatt" rapporterte i mellomtiden mandag at under etterforskningen av Jones Day på Audi funnet "noe inkriminerende" mot Audi styreformann Rupert Stadler var. Stadler hadde blitt avhørt på onsdag av etterforskere i USA advokatfirma og skal presentere til representantskapet på fredag ​​en rapport. Ifølge Handelsblatt, fortalte en insider: "Så langt har selskapet blitt presentert noe som ville foreslå å avvise Mr. Stadler."

Audi tilsynelatende mer involvert i diesel gate enn antatt

09/21/2016 - Ifølge forskning utført av NDR, WDR og Süddeutsche Zeitung, er Audis ingeniører sies å ha brukt mange år manipulasjon programvare i 3-liters V6 diesel. Dette burde ha lært advokatfirmaet Jones Day under etterforskning i eksos affære. Men ikke bare det: Audi ingeniørene er å "ha bidratt betydelig til manipulasjoner i morselskapet VW," Süddeutsche Zeitung skriver på. er eksplosiv som en nøkkel Find av etterforskerne en e-post fra 2007 der en Audi ingeniør en bredere gruppe av ledere av automaker skrev, "uten en jukse" vil du ikke gjøre det i samsvar med de amerikanske grensene. På torsdag og fredag, er representantskapet i Audi for å håndtere Ermitlungen. I mellomtiden sjekker München aktor II om en innledende mistanke om undersøkelser der. Audi Chief Development Officer Stefan Knirsch er i permisjon.

Audi CEO Stadler er avhørt av interne etterforskere

09/20/2016 - Som rapportert av speilet Audi styreformann Rupert Stadler sies å ha vært tynget av vitner. Representantskapet velges av interne etterforskere av advokatfirmaet Jones Day har omfattende spørsmål om Stadler flere timer. Ifølge vitner Stadler burde ha lært i 2010 av bruk av ulovlig programvare. En Audi talsmann var til ingen kommentar.

Volkswagen ønsker å hjelpe forhandlere i Nord-Amerika

08/25/2016 - Ifølge en pressemelding fra Volkswagen of America forhandlingene er med forhandlere i Nord-Amerika nær ferdigstillelse. Ifølge denne rapporten, har Volkswagen "enige om å hjelpe leverandørene med penger og andre fordeler for å avgjøre påstått tap av lisensen verdi i fortid, nåtid og fremtid." Begge sider er fortsatt diskuterer, ved utgangen av september, skal avtalen være der. Volkswagen Nord-Amerika Board Hinrich J. Woebcken sa: "Våre forhandlere er våre partnere, og vi setter pris på deres lojalitet og lidenskap for Volkswagen merkevare."

1,2-liters TDI frigitt for ettermontering
08/14/2016 - Den Kraftfahrtbundesamt har ryddet for konvertering av 1,2-liters TDI-motoren på VW Polo og Seat Ibiza lys. En modifisert programvaren er installert. Se mer.

Millioner straff for VW i Italia

08/08/2016 - Den italienske konkurransetilsynet spurt av Volkswagen på grunn av eksosgassen skandalen opp til euro fem millioner straff. Tilsynet sa mandag at en anmodning gjelder bilsalg i det italienske markedet, som godkjenningen ble oppnådd ved bruk av programvare manipulasjon.

Mer jukse programvare på Audi

08/07/2016 - VW datterselskap Audi blir enda mer press. Amerikanske myndigheter har oppdaget tre uautoriserte programmer i 3,0-liter diesel fra Audi, skriver "Bild am Sonntag". Følgelig er utslippskontrollbryterne på kjøretøy med stor TDI motoren - som også er installert i Porsche Cayenne og VW - etter 22 minutter bare starter. Testmetoder for vurdering av utslippsnivåer ta ca 20 minutter vanligvis.

Også Baden-Württemberg vurderer rettslige skritt

08/03/2016 - Etter Bayern også Baden-Wuerttemberg vurderer en erstatningskrav VW. It'm her for å dele pris tap som fondet har Baden-Württemberg satt opp for å finansiere pensjonskostnader for embetsmenn og dommere, melder Stuttgarter Zeitung. Også i den hessiske Finansdepartementet en klage vil bli undersøkt.

Delstaten Bayern ønsker å saksøke VW

08/02/2016 - bayerske finansminister Markus Söder (CSU) ønsker å saksøke VW konsernet for skader. Årsaken var aksjekursen nedgang og de resulterende tap for den bayerske pensjonskasse for statsansatte. Ifølge Söder pensjonskassen vil registrere en sak i tingretten i Braunschweig i september. Bayern har 58.000 preferanseaksjer, ifølge Mirror - tapet bør ikke overstige 700.000 euro.

Sør-Korea vil slutte å selge VW modeller

08/02/2016 - Sør-Korea har trukket tilbake godkjennelsen av 80 modeller av VW, Audi og Bentley og pålagt VW konsernet en bot på 14,3 millioner euro. Volkswagen lanserer rettslige skritt mot det, men hadde sluttet å selge de fleste biler selv i juli.

Amerikansk domstol samtykker i forhold til
07/26/2016 - I en nesten to timer lang høring før Richter Charles R. Breyer av United States District Court for Northern District of California, Volkswagen måtte forklare detaljene i hans oppgjør forslaget i mengden av 15 milliarder dollar. Etter at Justice Breyer var fornøyd og godkjent oppgjøret datert 28.6. foreløpig. Mer.

US Attorney saksøkt VW lederskap
07/19/2016 - Regjeringsadvokaten i New York har innført et søksmål flere stater, deriblant "hundrevis av millioner av dollar" i bøter. Følgelig, angivelig involvert i svindel dusinvis VW medarbeidere og ledere. Den tidligere VW sjefen winter og hans etterfølger Matthias Müller kalles. Mer her.

anerkjente tidlig eksos triks
07/15/2016 - EU-kommisjonen sies å ha lært av eksosmanipuleringer på VW i 2010, Forbundsrepublikken hadde angivelig allerede 2012 innsikt i hvorfor eksosutslipp av dieselbiler var lovlig bare på prøve. Bakgrunnen her.

avvist tilbakekalling plan for 3,0-liter diesel i USA

07/14/2016 - Den California Environmental Protection Agency CARB avviste VW tilbakekalling plan for å reparere 3,0-liters dieselmotorer fra VW, Audi og Porsche. I USA 85.000 biler berørt i California 16000 modell. Mer her.

Fin sak mot VW åpnet
07/11/2016 - Aktor i Brauschweig vil skumme av fortjenesten gjort med de manipulerte dieselbiler. Mer informasjon her.

VW betaler straff i USA
07/07/2016 - 86 millioner amerikanske dollar (rundt 78 millioner euro) betaler VW på grunn av eksosgassen skandalen til staten California.

Avtale i USA
06/28/2016 - i USA, Volkswagen inngått en avtale med et forslag om å myndigheter og kunder. Ca 15 milliarder dollar (13,5 milliarder euro) tilbød seg å kjøpe tilbake 2,0-liters dieselmodeller, for miljøvern og strukturelle tiltak. Her alle detaljene.

I vår fotofremvisning, viser vi deg hvilke modeller er berørt av diesel skandale i Tyskland.

Om eksos skandalen
Spørsmål og svar om dieseleksos skandale
Økte nivåer av NOx med andre produsenter
det vises til utslippsprøver og standarder
Dieselbiler i det amerikanske markedet
Hvis diesel en fremtid?
Alle modeller med diesel jukse
Straff for bilprodusentene
Everyday problemer med AdBlue
Auto Motor und Sport måler reelle utslipp
Diesel Exhaust Teknologi forklart
Les mer om Audi, VW