Volvo 480 S Driving Rapport: Sport coupe-flop Volvo

Så just idé om hur man kan utveckla en kompakt bil, de inte på Volvo när de börjar 1978 att utforma en efterföljare till den ärvda DAF 360 - Volvo 480 S.

2014/09/04 Sebastian Renz Powered by

Särskilt svårt, du tror på dig själv, kan det inte vara att utforma en bil som är bättre än sextiotalet med steglös automatlåda och en hanterings dynamik om nivån på rulltrappor.

Den enda pop-up strålkastare Volvo är en död lager

Under konstruktionsfasen, så är det mesta fel: Ledningen avvisar ett utkast till design av Bertone och Coggiola off istället skära Volvo stylister från ett block av den skrynkliga 480. När de första bilderna visas i 1985, ser ut som en dålig imitation av Honda Accord Aerodeck. Och i USA, för vilken den är avsedd, är dollarn försvagas just - export inte längre lönar sig. Europa bör nu gå. Och det tar upp: Endast 76.375 sålda exemplar Volvo från den första modellen av varumärket med tvär front motor.

Schwedenstählerne Volvisten fortfarande inte uppskattar glubschäugigen nederländska. För 2500 euro finns välbevarade 480s av 150.000 km - så mycket även kosta lurvig femte sidan nio Forty stationsvagnar. I detta fall 480 fulla Volvo Ness: mysiga sittplatser, fullständig säkerhet programmet från 1993 till och med ABS och airbag. Och han använder lutningen till sysslolöshet i kördynamik, stack bert utan ambitionen att kurvor, som normalt bara sju fyrtiotalet kan. En underbar, äkta Volvo därför plus den enda med pop-up strålkastare.

Det konvertibla sätt - infördes 1990 - aldrig kommer. Bara logiskt: Det kunde ha gjort Volvo 480 ja till framgång.

Mer om Volvo 480