Bilar med V10: Exklusiva tiotals potens

V10 är bland de mest exotiska i bilbranschen, men de har lyckats sprida sig från pickup, på vägfordon i sport sedaner och sann supersportbil. Vi har sammanställt V10 bilar.

2016/03/25 Uli Baumann

Inte lika effektiv som en V8, färre körningar smidigare än en V12 sprut motorer tio-cylindriga en unik fascination. En fascination har kombinerat med mycket speciella modeller, de olika biltillverkare. I marken av sin varelse emellertid den tio-cylindern var bara på andra chans utbildning för motor behandla. Under många år var att finna endast i kommersiella fordon affärer V10 enheter. Endast i 1992, den första V10 Based finns i den första Viper gjorde sin väg in i en bil. På en lastbilsmotor i V10 Lamborghini kunnande (en Chrysler dotterbolag vid den tiden) var trimmas till sin nya miljö. Åtta liter kunde inte dölja härkomst, men 408 hk var ganska sportbil kompatibel. Den idrottsmiljö för V10 hade brukat Formel 1 sedan 1989, vilket förstärker fortsatte efterturbo era på den kraftfulla design.

F1 McLaren Honda V10 1990 Foto: amsIn Formel 1, var V10 redas ut för säsongen 2006: för stark, för dyrt.

Sökt Viper V10

Viper motor då platser lika också frön för många framtida projekt. Gång på gång attackerade huvudsakligen mindre sportbilar smide tillbaka på tio-cylindriga till bränsle sitt eget koncept på rätt sätt. Således vandrade USA V10 exempel England till Bristol eller till Spanien för att Spano. För ännu mer kraft säker frånvaron av medfödda revving nya topplock eller turboladdning. Och Dodge Ram SRT-10 Viper V10 vann titeln "Pickup snabbast i världen", Den senaste tidens inverkan Viper V10 För fans av Henrik Fisker skapelse VLF Automotive Force 1. V10 idrottare tar inte bara hjärtat av Viper, men mycket av sin teknik på annat håll.

Dicker diesel- och höghastighets idrottare

Men europeiska tillverkare slickade blod. Först använde VW att bygga tio-cylindriga en av de mest kraftfulla diesel i världen - V10 TDI, vilket skulle kunna spika prestigefyllda i Phaeton och Touareg. Porsche lägger ett härlett från racing tio-cylinder i sin supersportbil Carrera GT. BMW M5 implanteras i en högvarviga V10, som inte hade något att göra med det samtidigt används F1 aggregat, men marknadsfördes väl. De tio Ender vandrade sedan in i M6 och till Gebrüdern Wiesmann som tippas en av sina retro-idrottare med Bayern-Express. Audi, kom en tio-cylinder med 5 och 5,2 liter av förskjutning, som också hittats vägen till dotter till Lamborghini S6, på S8, och R8. Huruvida Gallardo, Huracan eller Sesto Elemento - tio-cylindriga lever vidare - och hur.

Även när det gäller Japan nådde tio-cylindriga fascination. Lexus valde för din Carbon idrottare LFA också en till 9000 / min. roterande V10 som en drivkälla.

Helt osportsligt Däremot gav bidrag Ford på V10 själv. Triton tio-cylindriga 6,8-liters bensinmotor som Schuff tete uteslutande i lastbilar, skåpbilar och en mega-SUV. Här kunde tio-cylindriga inte förneka sitt kommersiella fordon härkomst ännu.

Alla modeller med V10 under huven kan du se på bilden visar.