McLaren MSO Hög Sport: 688 hk baserad på McLaren 675LT

Den 675LT är i spetsen för McLaren Super Series. Snart 675-hästkrafter sportbil kommer att ersättas av en ännu kraftfullare modell: McLaren MSO HS.

15/08/2016 Andreas Haupt en kommentar Powered by

McLaren drar ut hans syfte vapen, 3,8-liters twin-turbo V8, någon mängd ström. Beroende på dina behov och smak. McLaren 675LT den åttacylindriga 675 hk och 700 Nm gör. Således är sportbil den starkaste i döpt Super Series modell av den brittiska tillverkaren. Ännu.

byggd McLaren MSO HS endast 25 gånger

Eftersom McLarens särskild avdelning MSO frammanar en ännu starkare sportbil på vägen, när det gäller prestanda, är bara hybrid superbil P1 ovanför. Påstått specialister bygga exakt 25 kopior från McLaren MSO HS. Förkortningen står för High Sport. På en punkt finns det fortfarande inkonsekvenser. Huruvida den nya kommer att drivas som en självständig modell i Super Series, eller om det är förenat som en specialutgåva av MSO. Vissa medier rapporterar att McLaren MSO HS levereras till 25 olika kunder. Andra vill veta att supercar till en enskild kund eller återförsäljare går. Var som helst. Varje 500 lyckliga som har dammas av Coupe eller roadster version av 675LT kommer inte längre att vara så glad inför ännu starkare och ännu mer exklusiva MSO HS.

McLaren MSO HS uttrycker sin twin-turbo V8 exakt 688 hk. Detta är 13 hk mer än 675LT som den bygger på. Vridmomentet är densamma vid 700 Nm. Emellertid är det mellan 3000 / min och 7000 / min i ett bredare band (LT mellan 5500 / min och 6500 / min). Vikten ska minska med ca 40 kg. I testet av sportbil 675LT förde drivs helt 1361 kilo på vågen. McLaren själv beräknade torrvikten av 1230 kg.

Men lätta kolfiber racing platser kommer att spara 15 kg. Alcantara i stället för läder igen 3,5 kg. Det finns också genom ökad kol insatsen (sidokjolar, sidoslitsar, tak) och andra åtgärder ytterligare viktminskningar. Till exempel genom att en lättare vindruta. Huruvida MSO HS snabbare att 100 km / t (675LT i uppmätta 3,1 sekunder) och 200 saker accelererad (8,0 sek. I testet) är fortfarande okänd.

Nya aerodynamiska delar på kroppen

Däremot är en något annorlunda aerodynamisk konfiguration sparas. Framför sportbil är utrustad med en något modifierad stötfångare och splitter, och nya flikar. Vid hjulhusen sitter avluftning gälar och på taket till en standard-snorkel. Baktill är en spoiler sprider, som också kan fungera som luftbroms, och kan ställas in på olika nivåer. Den aero paket för att producera omkring 220 kg av downforce vid 240 km / t.

I motorrummet hos motorkylaren och media locket skräddarsydd (gjord av polykarbonat) av MSO. Dessutom är MSO McLaren HS utrustad med tre kameror. En på framsidan, en annan på baksidan, och en tredje i det inre utrymme, ser förarens axel. Det och telemetri inspelning bör tjäna piloterna att vara användbara verktyg för att förbättra sin egen körförmåga.