Dodge Ström Wagon 2014: ångbåt med 410 hk

Dodge har presenterat nya Power Wagon. Jätten pickup med enorm 6,4-liters V8 är optimerad för tuff terräng.

2014/05/13 Torsten Seibt Powered by

Namnet är välkänt off-road entusiaster: Ström Wagon var den legendariske lastbilsflak med fyrhjulsdrift, var Dodge 1946 härrör från militära utility vehicle Dodge WC. Power Wagon kvar i denna form fram till 1968 i programmet och bör därför betraktas som en farfar av dagens pickups.

2005 Dodge aktiveras den legendariska namn för en speciell off-road version av Ram pickup, nu är det dags att uppdatera flaggskepp. Baserat på den första infördes 2009, har fjärde generationens Dodge Ram en ny terräng specialister i framtiden.

Dodge Ström Wagon 2014Dodge Ram Ström Wagon 4:18 min.

Dodge Ram Ström Vagn med 410 hk

Dodge Ram Ström Wagon inte bry sig om småsaker på temat nedskärningar, föredrar han att låta de andra. Under hans huven slår traditionellt en åttacylindrig hjärta, och vad man: 6,4 liters deplacement förvaltas av Hemi V8, enligt frodig droppe prestandadata från. PS 410 och åtsittande 580 Newtonmeter är jätte motorn fritt, om så är nödvändigt. Enligt US specifikation är tillräckligt att ta upp till 4,9 ton på krokarna.

Snarare än i vidarebefordran läge är den nya Dodge Ram Ström Wagon dock reser solo, framför allt från vägen. Den modifierade, med cirka 50 millimeter högre angivna chassi levereras med nya "Articulink"Framaxel: en stel axel, som är optimerad för fler resor och bättre sammanflätning. För detta ändamål är stabilisatorn elektriskt separerade för att ge hjulen mer spelrum i väg drift vid behov - en teknik som vi redan vet från Jeep Wrangler Rubicon. är också den klassiska bakre stela axeln vid användning, varvid den Dodge Ram används som ett speciellt särdrag en sofistikerad spiralfjäder suspension, medan i pickup-konstruktion är oftast bladfjädrar tidigare kända.

Dodge Ram Ström Wagon off-road klänning

Tack vare spiralfjäderns axel Dodge Ram erbjuder ett anmärkningsvärt för denna fordonsklass åkkomfort och bättre än genomsnittet fastna i fält. Andra ingredienser för tuffare terrängkörning: fram och bak med elektronisk diffbroms, stora 33-tums off-road däck och en 5,5-tons vinsch på framsidan: Dodge Ram ström Wagon blir kort översatta axlar (1 4.1).

De större däcken och högre, uppgraderade med Bilstein dämpare fjädring, markfrigången för Dodge Ram Ström vagn stiger med 63 millimeter - väl det är ett ord. Rampvinkeln i den gigantiska lastbilar förbättrades 25,5 grader. Om detta inte är nog: underredet är försett med motsvarande skyddsplattor för trösklar, motor och transmission.

Dodge beviljat i USA fem år / 160.000 km garanti på nya Ram Ström Wagon. Priserna är ännu inte känt till Europa jätten terrängbil kommer ändå bara oberoende importörer.

Mer om Dodge Ram