Vad driver Ferrari återförsäljare Helmut Eberlein: view i den privata flottan

Han betraktas som Tysklands mest berömda Ferrari-säljare, var sex gånger Dealer of the Year. Speciellt Helmut Eberlein men är mer aktiv bilist rakt igenom.

2016/11/11 en KommentarSie är Ferrari återförsäljare, men här är fem Land Rover Defender park ...

Jag älskar den äventyrliga utseende och ursprungliga typen av fordonstransporter. På min första Defender möte för 25 år sedan hade jag en omedelbar Ha-liknande känsla.

Varifrån kommer denna kärlek för engelska Extreme Cars?

Över 40 år sedan träffade Ichim gamla paddock av Nürburgring en trupp galen engelsman som hade rest på vägen. Helt fel kille! Som administrerade mig bacill. Senare köpte jag en Jaguar E S1 Coupe. Detta följdes av 1998 Bentley 4 1/2 Le Mans, den senare ersatt min första Morgan, upp 8. I det kan du känna vinden så underbart, ser ut över den ändlösa långa huven ... Min entusiasm är oförminskad i dag.

Varför tror du sedan sälja Ferrari?

Visst, jag kan också vara en Morgan återförsäljare - om inte för Ferrari skulle ingripit med denna unika sportbil och denna fascinerande historia. När jag läste "Mina memoarer" av Enzo Ferrari 1987, var en Ferrari behövs. Först en 308 GTB med förgasare, sedan en 365 GT 2 + 2, V12 ljudet inspirerar mig till denna dag.

Vad var den dyraste Ferrari du någonsin sålt?

Jag kan tänka mig en 250 SWB California Spider och 375 mm - och många modeller stigit nu miljon sfärer. Gång på gång du tänker på dig själv då: "Om jag bara hade vetat."

... och det största misstaget?

Misstag kommer inte att upphöra, särskilt i form av impulsköp - om villkoret är sämre än väntat. Men även här värdeökning för mig har alltid arbetat och så konsumerar restaureringar har fortfarande varit givande.

Om du var tvungen att hållas till ett fordon som?

Ett fordon? Omöjligt! Försvarare, en Morgan Plus 8, en Ferrari 365 GTB4 (Daytona) ... och min Harley Panhead.